Kategoriat
Kotimaa

Kaskeala: Suomen liittymistä Venäjään ei voida sulkea pois

(KREML) Puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskealan mukaan Suomen nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa ei voida sulkea kokonaan pois sitä mahdollisuutta, että Suomi jo lähitulevaisuudessa liittyy Venäjään. Kaskeala peräänkuulutti avoimempaa keskustelua asiasta puhuessaan eduskunnalle ja lehdistön edustajille makuuhuoneensa ikkunasta.
”Puolueettomuus ei ole mahdollisuus enää muuttuneessa maailmanpoliittisessa tilanteessa. Hätiköityjä sitoumuksia ei pidä tehdä, mutta olisi täysin ennenaikaista sulkea Venäjään liittyminen kokonaan keskustelun ulkopuolelle” huudahteli Kaskeala hurmioituneeseen sävyyn.

Lipponen komppaa
ihan hulluna

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen asettui eilisiltaisessa puheessaan Kaskealan tueksi. Lipposen mukaan Venäjään liittyminen ratkaisisi myös väestön ikääntymisen mukanaan tuomat maanpuolustukselliset ongelmat. Lipponen alleviivasi erityisesti sitä faktaa, että mahdollisen fuusion jälkeen ei Suomella kerta kaikkiaan enää ole yhtään turvallisuuspoliittista uhkaa.
Lipposen mukaan asian tiimoilta onkin jo käyty alustavia puhelinneuvotteluja Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Venäjä suhtautuu tässä vaiheessa suunnitelmaan kuitenkin varauksin. Lipposen mukaan kyseessä on kuitenkin vain neuvottelutekninen ongelma.
”Lähdimme neuvotteluihin kovilla panoksilla, vaadimme autonomiaa ja oman postilaitoksen säilyttämistä. Tästä tietenkin tingitään tilaisuuden tullen” Lipponen totesi puheessaan. Asian viemistä kansanäänestykseen Lipponen ei luonnolliseti pidä tarpeellisena.

4 vastausta aiheeseen “Kaskeala: Suomen liittymistä Venäjään ei voida sulkea pois”

Ennemminkin pitäisi tarjota Venäjälle mahdollisuutta liittyä Suomeen, kun ei se muuten pääse EU:n jäseneksi.

Joo, ja sitten lauletaan kaikki kovaan ääneen, kuinka Venäjä on rajamaa ja Suomi valtakunta. Eihän se totta ole, mutta mitäs sitten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Valtio vähentää väkeä Suomesta

(HELSINKI) Suomen valtio on päättänyt vähentää kansalaistensa määrää noin puolella miljoonalla ihmisellä. Valtio ilmoitti torstai-iltana, että se lakkauttaa kannattamattomina pitämänsä...

Close