Kategoriat
Kotimaa

Autokantojen kasvu huolestuttaa ihmisiä

VAHINGOLLISTEN HÄIRIKKÖAUTOJEN KANTOJEN PIENENTÄMISEKSI MYÖNNETTY LISÄÄ KAATOLUPIA
(JYRÄNKÄ) Riistaviranomaiset ovat päättäneet myöntää ensi vuodeksi satakunta uutta autojen kaatolupaa eri puolille maata hälyttävän nopeasti kasvaneiden kantojen pienentämiseksi. Päätös oli odotettu, sillä paikalliset asukkaat mm. Etelä-Karjalassa ja Hämeessä ovat vaatineet painokkaasti toimia asuinalueiden liepeillä pyörivien autojen hävittämiseksi.
Varsinkin haja-asutusalueilla autojen on nähty hiippailevan jopa talojen pihoilla saakka, eivätkä henkilö- tai jopa pakettiautot ole outo näky edes isojen taajamien keskustoissa.
”Tilanne on mennyt niin hulluksi, ettei lapsiakaan ole uskaltanut päästää yksikseen koulumatkoille, kun ei tiedä, milloin auto osuu samalle reitille. Muutaman kerran on jo kuultu autojen ulinaa ja torvien törinää aivan kotipolun pieliltä”, taivastelee perheenemäntä Aino Jurkka Tyrväältä.
Jurkan mielestä autokantaa olisi harvennettava reilusti, että yleinen turvallisuus saataisiin säilytettyä. ”Jonkun sadan auton vähennys ei vielä tunnu riittävältä. Ei minusta ole oikein, että ihmisen pitää ulkona liikkuessaan pelätä henkensä edestä, että koska auto hyökkää kimppuun”, hän pohtii.
Sammaa mieltä on Jurkan kahdeksanvuotias tytär Milla, joka kertoo kerran nähneensä omin silmin auton aivan muutaman metrin päässä tiellä. Hetken Millaa kiiluvilla silmillään tuijotettuaan auto kuitenkin ampaisi vastakkaiseen suuntaan.

Kotieläinten tappaja

Satakunnan riistanhoitopiirin puheenjohtaja Mikko Peijainen yhtyy Jurkan huoleen. Hän huomauttaa, että vuosittain autot tappavat Suomessa lukemattomia kotieläimiä. Monen mustin ja mirrin elämä on päättynyt auton kynsissä.
”Eikä pidä unohtaa autojen aiheuttamia irtaimistovahinkoja. ja tietysti autot tappavat vuosittain muutaman sata ihmistäkin”, huomauttaa Peijainen.
Kaatolupien lisäämisen ohella Peijainen hillitsisi autokannan kasvua myös tiiviimmän rajavalvonnan turvin. ”Tunnettuahan on, että autoja saapuu Suomeen suurissa laumoissa etenkin Länsi-Euroopan suunnasta. Täältä ne sitten jatkavat matkaansa Venäjälle.”
Paikoitellen autojen häiriköintiin kyllästyneet ihmiset ovat ottaneet oikeuden omiin käsiinsä ja päästäneet liikoja autoja hengiltä luvatta. Autot kuitenkin nauttivat lain suojaa, ja sen vahingoittamisesta saattaa seurata isot rapsut, muistuttaa poliisi.

8 vastausta aiheeseen “Autokantojen kasvu huolestuttaa ihmisiä”

Autot kuuluvat aitaukseen pois ihmisten ilmoilta. Villit autot tai jopa autohybridit, jotka liikkuvat kahdella pyörällä ja pitävät jumalatonta ääntä, eivät kuulu Suomen luontoon. Kun autohybridi tulee lasten lähelle, niin pikkutytöt peittävät korvansa ja ahdistuvat silminnähden. Pojat puolestaan suuttuvat ja lähtevät ajamaan niitä takaa. Tällainen ahdistaa lapsia ja antaa heille vahingollisia malleja. On jopa tavattu poikia, jotka bongaavat autoja ja merkitsevät näkemänsä merkit ja mallit talteen, mitä käyttöä varten, sopii vain kysyä! Ei tällaista ollut 1500-luvulla!

Tämä ongelma nyt johtuu ihan vaan siitä että ihminen on tunkeutunut autojen luonnolliseen elinympäristöön ja vienyt niiltä elintilan vallanhimossaan. Autoviha johtuu vain informaation puutteesta ja median synnyttämästä pelosta. Autoja on suojeltava!

Hiukan hupia: Kiinnitä naru jonkun esim. BMW 315:n takaluukussa olevaan järkyttävän kokoiseen lintulautaan ja narun toinen pää johonkin tolppaan tms. kiinteään esineeseen. On hauskan näköistä kun BMW 315:n omistaja lähtee ajamaan ja julmetun iso lintulauta jääkin paikoilleen. Joskus jos lintulauta on kiinnitetty peräluukkuun kovinkin hyvin, saattaa koko takaluuku irrota autosta.

Näin sen tosiaan täytyy olla, etenkin kun tarunomainen ja liki myyttinen petoeläin Herbie on tekemässä paluuta.

Ai perskeles, tää pitäs olla aamulehden yleisönosastolla. Mää oon aina sanonu että ihmisillä ei oo suhteellisuudentajua. Tää oli hyvä. 🙂

Ei sakakura, joko niitä alkaa täälläkin näkyä niitä autoja! Kerran kävin lautalla Tukholmassa ja siellä niitä pyöri aivan vapaana ympäri kaupunkia ihmisiä jahtaamassa.
Jos niitä autoja alkaa täällä Ylöjärvellä näkyä niin täällä ollaan kyllä valmiina aitoon talvisotahenkeen. Eivät pääse lapsia uhkaileen, kyllä asia on jämpti, ni. Otetaan halikot ja karhupyssyt esiin ja laitetaan päivystysrinki pystyyn. Kun pari ensimmäistä pamauttaa henkiltä niin yleensä lopuista tulee nin säikkyjä että pyörivät kilpaa takaisin länsirajan taakse. Jos ei muuta niin koulujen lähelle kaivetaan ansat.

Kyllä on nykyaika mennyt kummaliseksi. Meidänkin pihan lähistöllä pörisi pelottavaan ääneen semmoinen Saksanmaalta karkuun päässyt musta coupe. Lapset pelkäsivät, koira haukkui ja tyttö ei saanut yöllä nukuttua kun se luuli coupen olevan piilossa sängyn alla.
Minä sitten siinä ajattelin, että kaivanpa vaarin perintörihlan kaapista ja annan vähän kyytiä sille kun se tulee seuraavan kerran pörisemään. Kuulin jo kaukaa kun coupe lähestyi, sain sen hyvin hollille ja pamautin molemmat piipulliset sen kylkeen.
Jostain tyhjästä siihen ilmestyi kaksi levälahkeista, kultaketjuin varustautunutta klanipäätä jotka aurinkolasit kiiltäen tulivat vaatimaan korvauksia koska se coupe on kuulemma Suomessa tuiki harvinainen ja siksi suojeltu! Eihän siinä auttanut muu kuin maksaa ettei olisi joutunut Nykäsen seuraksi Kylmäkoskelle. Veivät vielä tussarinkin kun kuulemma oli laiton ase. Jotta minä kysyn, että onko ihminen nykyään jo näin turvaton näiden petojen edessä???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
EU:ssa kiistaa kiljun raaka-aineista

(IKURI) EU:n jäsenmaat ovat erimielisiä unionin alkoholilainsäädännön uudistuksesta, joka laventaisi kiljun valmistuksessa hyväksyttävien valmistusosien määrää. Nykypykälien mukaan EU:n nimisuojalistan mukaisen...

Close