Kategoriat
Pääkirjoitus

Vuoden artikkeli 2004 valittu

Viikko sitten pyysimme kansalaisia kertomaan mielipiteensä Lehden toiminnasta vuonna 2004. Tuhannet ja taas tuhannet vastasivat kutsuumme ja antoivat meidän kuulla kunniamme. Fraasit ”esimerkillistä journalismia”, ”ikimuistoinen uutispäivä”, ”puhdasta kultaa” ja ”alligaattoriteippi” kertovat omaa, vavahtelematonta kieltään siitä, kuinka korkealle te meitä arvostatte.
Vielä ennen tulosten julkistamista sananen äänestyksen tuloksista. Ääniä saapui reilut 30 miljoonaa kappaletta, ja ne jakautuivat yhteensä jakautuivat 24 artikkelille, mikä jo omasta puolestaan kertoo mediaspektrimme laajuudesta ja journalistisen osaamisemme syvyys- sekä leveysaspekteista. Postiapinat ovat tarkistaneet tulokset kahteen kertaan ja vakuuttavat, ettei väärinlaskennan vaaraa ole.
Vuosiäänestyksen ykköseksi päätyi ylivoimaisella äänivyöryllä (9 125 512 ääntä!) Lehti 862 ekr: Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden (9.10.2004). Seuraavina olivat tasaluvuissa (3 257 230 ääntä) Radio Nova tiivistää soittolistojaan (8.8.2004) sekä “Siitä saatana vielä tulee mies” (22.6.2004).
Kiitämme syvästi koko Lehti-kollektiivin puolesta kaikkia lukijoita menneestä vuodesta ja osallistumisestanne mediamaailman vallankumoukseen.
Olkoon 2005 Lehden vuosi.
Ja nyt uusimme voittaja-artikkelin:

Lehti 862 ekr: Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden


(UUSIN MAA) Jumalan huhuttu vedonlyöntiriippuvuus aiheutti paikalliselle miehelle terveyden ja omaisuuden menetyksen viime viikolla. Uusin maassa oli mies, jonka nimi oli Job. Tämä mies oli nuhteeton ja rehellinen, pelkäsi Jumalaa ja karttoi pahaa. Hänelle syntyi seitsemän poikaa ja kolme tytärtä. Ja karjaa hänellä oli seitsemäntuhatta lammasta, kolmetuhatta kamelia, viisisataa härkäparia ja viisisataa aasintammaa sekä ylen paljon palvelijoita. Tämä mies oli kaikista Idän miehistä mahtavin.
Hänen pojillansa oli tapana laittaa pitoja, kullakin oli pidot talossaan vuoropäivänänsä; he lähettivät silloin sanan ja kutsuivat kolme sisartansa syömään ja juomaan kanssansa. Mutta kun pitopäivät olivat kiertonsa kiertäneet, lähetti Job sanan ja pyhitti heidät; hän nousi varhain aamulla ja uhrasi polttouhreja, yhtä monta kuin heitä oli. Sillä Job ajatteli:
”Ehkä poikani ovat tehneet syntiä ja sydämessään luopuneet Jumalasta” .

Saatana ilmeisesti yllyttäjänä

Vähänpä Job tässä vaiheessa tiesi, mitä pian tulisi tapahtumaan. Taivaassa pidettiin nimittäin parhaillaan neuvonpitoa. Neuvonpidon yhteydessä Herra sanoi Saatanalle:
”Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia? Sillä ei ole maan päällä hänen vertaistansa; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa.”
Saatana vastasi Herralle ja sanoi:
”Suottako Job pelkää Jumalaa? Olethan itse kaikilta puolin suojannut hänet, hänen talonsa ja kaiken, mitä hänellä on; olet siunannut hänen kättensä työn, ja hänen karjalaumansa ovat levinneet ympäri maata. Mutta ojennapa kätesi ja koske kaikkeen, mitä hänellä on: varmaan hän kiroaa sinua vasten kasvojasi.”
Niin Herra sanoi Saatanalle:
”Katso, kaikki, mitä hänellä on, olkoon sinun käsissäsi; älä vain koske kädelläsi häneen itseensä”.
Ja Saatana meni pois Herran edestä.

”Kaikki meni”

Saatana veikin nopeasti Jobilta perheen ja omaisuuden. Kun Job ei vieläkään kironnut Herraa, vedonlyönnin panoksia nostettiin ja Jobilta vietiin myös terveys. Job ei Herraa kironnut, joten Jumala voitti vedon. Tilanne olisi kuitenkin saattanut olla toinen, mikäli Job olisi kuullut vedonlyönnistä sen vielä ollessa käynnissä. Hän kuuli siitä vasta seuraavalaa viikolla.
”Ei jumalauta! Eihän noin voi tehdä ihmiselle! Voi vittu! Voi vitun vitun saatanan vittu!” totesi Job ensi töikseen totuuden kuultuaan.
”Lapset, vaimo… kaikki kamelit… Ei saatana! Millainen sadisti voi… ei jumalauta! Ei saatanan vittu! Ei vittu! Vittu!”
Jumala ei halunnut kommentoida tapausta jälkikäteen. Saatanaa ei tavoitettu kommentoimaan useista yrityksistä huolimatta.
”Voi vitun paskakasa, minkä teki! Perkeleen kusipää!” kommentoi Job itse tapausta vielä myöhemmin.

Read previous post:
YK uudistaa järjestörakennettaan joustavammaksi

(GENEVE) Maailmanjärjestö YK:n vuosia valmisteltu organisaatiouudistus ottaa ensi askeleensa helmikuun alussa, tiedotti järjestön pääsihteeri Kofi Annan torstaina Genevessä. Annanin mukaan...

Close