Kategoriat
Kotimaa

Tukes: Raketit ilmaan selvin päin

(HELSINKI) Turvatekniikan keskus Tukes muistuttaa taas vuoden vaihteessa rakettien vaaroista. Tänä uutena vuotena Tukesin erityismuistutus menee Yhdysvaltain, Euroopan ja Venäjän avaruusohjelmille, kertoo ylitarkastaja Juri Gagarin Tukesista. Raketit ja alkoholi eivät kerta kaikkiaan sovi yhteen:
”Tammikuun 28 vuonna -86. Koko seitsenpäinen Challengerin miehistö ympäri päissään, NASA:n väki siivoojia myöten umpihumalassa. Lopputuloksen muistavat varmasti kaikki, sukkula tuhannen paskaksi ja kaikki kuoli” summaa Gagarin yhtä historian pahimmista alkoholin aiheuttamista rakettionnettomuuksista.
”Varoitushan tuli jo huhtikuun 11. vuonna -70. Apollo 13:n miehistö seittemän siiderin sotkussa ja koko Houstonin porukalla aivan kauheat perseet päällä. Ihme, ettei kukaan kuollut.”
Tälle uudelle vuodelle ei ole suunniteltu mittavia rakettien laukaisuja. Gagarin muistuttaa kuitenkin, ettei kansainvälinen Juutalais-kommunistinen salaliitto lepää koskaan, eikä yhteyksiä Al-Qaidaan voida toistaiseksi sulkea pois.

Yksi vastaus aiheeseen “Tukes: Raketit ilmaan selvin päin”

Read previous post:
Ihmisten hätä ja irtopisteet

KOLUMNI KRIISISTÄ JA MEDIAKRITIIKISTÄ Koska uutisointimme Aasian suurmaanjäristyksestä on herättänyt paljon puhetta, ja koska jokaisen kynnelle kykenevän toimittajan on näköjään...

Close