Kategoriat
Kotimaa

Suomen kilpailukyky hävisi

(PALACEN KABINETTI) Elinkeinoelämän edustajien maalailemat uhkakuvat Suomen kilpailukyvyn heikkenemisestä osoittautuivat todeksi välittömästi sen jälkeen kun tulopoliittinen kokonaisratkaisu maanantaina syntyi. Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan Suomen kilpailukyky kansainvälisessä taloudessa hävisi täysin kello 17:02 maanantai-iltapäivällä.
”Tuossa se kilpailukyky oli minun työpöydälläni vielä aamulla, mutta nyt sitä ei ole enää missään. Gone, kaputt. Zero, zip, nada, nothing”, EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs sanoo pettyneenä. ”Mehän varoitimme”, hän lisää.
Poliisi ja rajavartiolaitos valvovat satamia, lentokenttiä ja rajanylityspaikkoja tehostetusti. ”Kilpailukyky on pelokas, mutta se ei liiku kovinkaan nopeasti. Se saattaa hyvinkin olla vielä Suomen puolella”, poliisista kerrotaan.
Nyt syntynyt tupo on pituudeltaan 2,5-vuotinen. Se takaa palkansaajille ensi vuonna noin 2,5:n ja seuraavana vuonna 2,1 prosentin palkankorotukset. Pienenä ihmeenä voidaan pitää sitä, että STTK:n vaatimasta naispalkkaerästä päästiin lopulta sopuun. Lehden saamien tietojen mukaan yön neuvotteluissa vallitsi pikkutunneilla laaja yksimielisyys siitä, että ”naispalkkaerällä pyyhitään persettä jotta päästään nukkumaan”.
Elektroniikkayhtiö Nokia ilmoitti joutuvansa tuloratkaisun vuoksi vakaviin vaikeuksiin. Palkankorotustason tultua julki yhtiö ilmoitti irtisanovansa tuhansia työntekijöitä Suomesta.

3 vastausta aiheeseen “Suomen kilpailukyky hävisi”

Luulisin, että kilpailukyky on jossain tietokoneeni sisällä piilossa, koska sieltä kuuluu ylimääräisiä ääniä.
Toisaalta jatkuvasta rutinasta päätellen siellä saattaa majailla myös Jorma Ollila tai Nall Wahlroos.

Minun päästäni kuuluu joskus ääniä. Tuosta etupuolelta.

Read previous post:
Tupo-pöydässä vielä kinaa loruista

(HELSINKI) Neuvottelut tulopoliittisesta kokonaisratkaisusta jäivät kesken sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kun osapuolet eivät löytäneet tyydyttävää ratkaisua lorujen, sananlaskujen ja...

Close