”Esimerkiksi U2:n uusi levy möi vähän vajaat sata kappaletta. Mark Knopfler ei uudellaan päässyt edes viiteenkymmeneen. Uudempien artistien kohdalla tilanne oli vielä pahempi: jos vaikka uuden poikabändin levystä otettiin nyt vaikka 500 000 kappaleen painos niin välttämättä ei myyty yhtään kappaletta. Ei auttanut voimasoitto MTV:llä, ei mikään”, puisteli päätään aamuisessa tiedotustilaisuudessa BMG-levy-yhtiön toimitusjohtaja Keisari Leopold.
Tyhjät katsomot
Elokuva-alalla tilanne ei ollut loppua kohti yhtään parempi. Esimerkiksi uuden romanttisen komedian Wimbledonin tuotantokustannukset kohosivat tavalliseen tapaan useisiin kymmeniin miljooniin euroihin. Kuitenkaan vielä kolme viikkoa Amerikan ensi-illan jälkeen kukaan ei ollut käynyt katsomassa elokuvaa. Jopa ensi-illan kutsuvieraat olivat jo ”imuroineet” elokuvan netistä ja katsoneet sen.
Myös useat taiteentekijät ovat ilmoittaneet tehneensä piratismin myötä henkilökohtaisen vararikon. Esimerkiksi pop-musiikin suuret nimet Michael Jackson, sir Elton John ja suomalainen teknomuusikko Darude ovat menettäneet koko omaisuutensa.
”Eikä sitä rahaa missään vaiheessa sen isommin edes tullut. Kyllä siinä koko ura aika nälkäpalkalla mentiin”, kuvaili Darude omakohtaisia kokemuksiaan piratismin vaikutuksista artistin elämään.
Internet-piraatit julkaisivat oman tiedoksiantonsa pian suuryhtiöiden lopettamispäätöksen tultua julki. Tiedonannossaan piraatit riemuitsivat pahuuden voitosta ja uhkasivat seuraavaksi ryhtyä julkaisemaan uutisia kaataen näin sanomalehtien kannattavuuden muutaman vuoden aikana. Vielä ei ole varmuutta siitä, onko internetissä toimivilla piraateilla yhteyksia al-Qaeda -terroristijärjestöön.