Kategoriat
Arkisto

Lehti 862 ekr: Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden

(UUSIN MAA) Jumalan huhuttu vedonlyöntiriippuvuus aiheutti paikalliselle miehelle terveyden ja omaisuuden menetyksen viime viikolla. Uusin maassa oli mies, jonka nimi oli Job. Tämä mies oli nuhteeton ja rehellinen, pelkäsi Jumalaa ja karttoi pahaa. Hänelle syntyi seitsemän poikaa ja kolme tytärtä. Ja karjaa hänellä oli seitsemäntuhatta lammasta, kolmetuhatta kamelia, viisisataa härkäparia ja viisisataa aasintammaa sekä ylen paljon palvelijoita. Tämä mies oli kaikista Idän miehistä mahtavin.
Hänen pojillansa oli tapana laittaa pitoja, kullakin oli pidot talossaan vuoropäivänänsä; he lähettivät silloin sanan ja kutsuivat kolme sisartansa syömään ja juomaan kanssansa. Mutta kun pitopäivät olivat kiertonsa kiertäneet, lähetti Job sanan ja pyhitti heidät; hän nousi varhain aamulla ja uhrasi polttouhreja, yhtä monta kuin heitä oli. Sillä Job ajatteli:
”Ehkä poikani ovat tehneet syntiä ja sydämessään luopuneet Jumalasta” .

Saatana ilmeisesti yllyttäjänä

Vähänpä Job tässä vaiheessa tiesi, mitä pian tulisi tapahtumaan. Taivaassa pidettiin nimittäin parhaillaan neuvonpitoa. Neuvonpidon yhteydessä Herra sanoi Saatanalle:
”Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia? Sillä ei ole maan päällä hänen vertaistansa; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa.”
Saatana vastasi Herralle ja sanoi:
”Suottako Job pelkää Jumalaa? Olethan itse kaikilta puolin suojannut hänet, hänen talonsa ja kaiken, mitä hänellä on; olet siunannut hänen kättensä työn, ja hänen karjalaumansa ovat levinneet ympäri maata. Mutta ojennapa kätesi ja koske kaikkeen, mitä hänellä on: varmaan hän kiroaa sinua vasten kasvojasi.”
Niin Herra sanoi Saatanalle:
”Katso, kaikki, mitä hänellä on, olkoon sinun käsissäsi; älä vain koske kädelläsi häneen itseensä”.
Ja Saatana meni pois Herran edestä.

”Kaikki meni”

Saatana veikin nopeasti Jobilta perheen ja omaisuuden. Kun Job ei vieläkään kironnut Herraa, vedonlyönnin panoksia nostettiin ja Jobilta vietiin myös terveys. Job ei Herraa kironnut, joten Jumala voitti vedon. Tilanne olisi kuitenkin saattanut olla toinen, mikäli Job olisi kuullut vedonlyönnistä sen vielä ollessa käynnissä. Hän kuuli siitä vasta seuraavalaa viikolla.
”Ei jumalauta! Eihän noin voi tehdä ihmiselle! Voi vittu! Voi vitun vitun saatanan vittu!” totesi Job ensi töikseen totuuden kuultuaan.
”Lapset, vaimo… kaikki kamelit… Ei saatana! Millainen sadisti voi… ei jumalauta! Ei saatanan vittu! Ei vittu! Vittu!”
Jumala ei halunnut kommentoida tapausta jälkikäteen. Saatanaa ei tavoitettu kommentoimaan useista yrityksistä huolimatta.
”Voi vitun paskakasa, minkä teki! Perkeleen kusipää!” kommentoi Job itse tapausta vielä myöhemmin.

6 vastausta aiheeseen “Lehti 862 ekr: Jumalan vedonlyöntiongelma maksoi miehen terveyden”

Voi ..ttu! Minulla ei ole sitten ex-anoppini kuoleman jälkeen ollut niin hauskaa kuin nyt lukiessani sivujanne! (-; lisää tällaista!

Harmi, ettei Lehti tavoittanut edesmenneitä Jobin vaimoa tai lapsia kommenttia varten. Heidänkin näkökulmansa tapahtuneeseen olisi ollut mielenkiintoista kuulla.

Read previous post:
Pahat pelit pilaavat pelaajat

(KORPILAHTI) Digitaalisten väkivaltapelien maailma on vaarallinen. Paitsi lapset myös vanhemmat ihmiset saattavat ajautua pahaan riippuvaisuuteen väkivallasta, mikäli pelaavat näitä väkivaltaisia...

Close