Kategoriat
Kotimaa

NSDAP onnittelee käräjäoikeuden päätöstä

(RAAHE) Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue on lähettänyt kiitoskirjeen Raahen käräjäoikeudelle sen tekemän kirjan takavarikointipäätöksen johdosta. ”Suomen puhdasrotuinen oikeusjärjestelmä toteuttaa rohkeasti Johtajan aikanaan kaavailemaa linjausta kansan ajatusten ohjailemiseksi sekä sananvapauden kuristamiseksi”, kirjeessä todetaan. Lisäksi kirjeessä kehoitetaan selvittämään, olisiko materiaalit mahdollista tuhota julkisesti polttamalla.
Raahen käräjäoikeus määräsi aiemmin tänä vuonna Liisa Mariaporin veroviranomaisia kritisoivan kirjan luovutettavaksi valtiolle kirjan herjaavuuden takia. Oikeudenkäyntiaineisto määrättiin erittäin salaiseksi 15 vuoden ajaksi. ”Ei paljon hotsita perustella näitä päätöksiä”, kommentoi nimettömänä pysynyt tuomari. Edellisen kerran Suomessa takavarikoitiin Henry Millerin kirjoittama Kravun kääntöpiiri vuonna 1962.

Read previous post:
Länsi-Suomen läänin tilalle ehdotetaan kartanojakoa

(KÖÖPENHAMINA) Liian suurikokoiseksi koetun Länsi-Suomen läänin tilalle kaavaillaan Ruotsi-Suomen ajalta tuttua kartanojakoa. Asiasta tiedotti kuntaministeri Hannes Manninen tiedotustilaisuudessaan torstaina. "Lääni...

Close