Kategoriat
Urheilu

Markkinavoimat ottavat yhteen arvojen kanssa

(HELSINKI) Yhdeksi tämän vuosikymmenen suurimmista urheilutapahtumista joissain piireissä tituleerattu markkinavoimien kamppailu arvoja vastaan järjestetään ensi yönä Hartwall-areenalla. Asiantuntijat veikkaavat ottelusta nopeaa ja raivokasta.
Arvojen ei uskota kestävän kauaakaan markkinavoimien puristuksessa. Perinteisin kreikkalais-roomalaisen painin säännöin käytävässä ottelussa arvot kyllä lähtevät pitkän historiansa ansiosta ikään kuin niskan päältä, mutta julkisuudessa on useaan otteeseen esitetty arvioita, joiden mukaan arvojen tulisi uudistua rajusti kyetäkseen vastaamaan markkinavoimien haasteeseen.
Monet asinatuntijat ovat todenneet myös, etteivät arvot ole olleet yhtä tiukan paikan edessä sitten vuosien 1914-1917. Tuolloin arvojen ilman sääntöjä käyty ottelu ulkopoliittisia realiteetteja ja henkilökohtaisia kaunoja vastaan päättyi ratkaisemattomana. Varmaa on kuitenkin, etteivät arvot selvinneet tuosta ottelusta ilman vakavia vammoja, jotka saattavat hyvinkin kostautua.
Nyt järjestettävää ottelua ei televisioida missään vaiheessa, eikä se lehden saamien tietojen mukaan kiinnosta oikein ketään.
”Ei kiinnosta, ei” vahvistaa kansan ääni.

Read previous post:
Useimpien hirvikolareiden taustalla masennus

(ÄKÄSLOMPOLO) Useimpien hirvikolareiden taustalta löytyy pitkäaikaista masennusta, väittää Oulun yliopiston ekopsykologian laitoksella tänään tohtoriksi aiheesta väittelevä Lehmus Ruuna. Yhteiskunnan turvaverkkojen...

Close