Kategoriat
Kotimaa

Vuoden suurin rotunäyttely Helsinkiin

(HELSINKI) Helsingin jäähallissa järjestetään alkusyksyllä Euroopan suurin rotunäyttely. Osallistujia odotetaan ympäri maailmaa useita satoja. Näyttelyn pääorganisaattori, Martin Bormann, uskoo näyttelyn vetävän kymmeniätuhansia katsojia. Henkilökohtaisesti Bormann toivoo etenkin lapsiperheiden osallistuvan.
”Onhan se hyvä jo lastenkin tietää, mitä eroa eri roduilla on ja miten niiden arvojärjestys menee. Lapset kun eivät juuri Lynniä tai Vanhasta lue, valitettavasti”, neuvoo Bormann brasilialaisella aksentillaan.
Vastaavaa rotunäyttelyä ei ole vuosikymmeniin järjestetty. Bormannin mukaan näyttely tuli mahdolliseksi Helsingin Sanomien ja iltapäivälehtien rehabilitoitua rotuajattelun pitkän ja turhan hyssyttelyn jälkeen.
”Kyllähän sen näkee, että monet keski-ikäiset miestoimittajat ovat kovasti turhautuneet siihen, ettei asioista saa puhua niiden oikeilla nimillä, mutta onneksi moinen poliittinen korrektius on mennyttä aikaa. Odinin kiitos”, jatkaa Bormann sylki valuen.
Tapahtumassa eri rotuja arvostellaan mm. niiden ulkonäön, käyttäytymisen ja motoristen kykyjen perusteella. Suurta painoarvoa on myös älykkyystestillä, jonka toimittaa Mensa. Näyttelyn suojelijaksi aiotaan kutsua emeritusprofessori Tatu Vanhanen, joten voittaja on todennäköisesti valkoinen, ja mielellään keskustalainen, arvioivat vedonlyöntiyhtiöt.

Read previous post:
Kuolleeksi luultu FST:n toimittaja olikin nukkumassa

"KYLLÄ MA KOLMEKYMMÄNT ÅR NUKUTIN. ÄIKÄ KU NUKUSIN." (HELSINKI) Kuolleeksi luultu FST:n radiotoimittaja Ulf Bårg löydettiin tiistaina nukkumasta Ylen kellarista...

Close