Kategoriat
Talous

Ura-avaimet Abloyn salainen ase

Ura-avaimet ovat Abloy oy:n suurin hittituote ikinä. Ja suosio sen kuin kasvaa.
”Menestyksemme rakentuu neljälle kulmakivelle: etiikka, visio, rohkeus ja realismi”, Abloyn toimitusjohtaja Ukko A. Nippu kertoo.
”Tai paskat siitä, näin lukittujen ovien takana voisin sanoa, että kun irtisanomisuhat pysyvät riittävän korkeina, niin ihmiset haluavat riippua kynsin hampain kiinni surkeissakin työpaikoissaan”, A. Nippu ärähtää kilon avainnippuaan helistellen.
”Meillä onkin tällainen sopimus suomalaisten yritysten kanssa, että väkeä on laitettava ulos vuosittain tiettyjen kiintiöiden verran. Niin ja tietysti pitää aika ajoin uhkailla työpaikkojen siirtämisellä johonkin Hong Kongiin tai muuhun vinosilmämaahan”, Nippu tiivistää yhtiön lukkoonlyödyn strategian.
Ura-avaimet käyvät parhaiten kaupaksi matalan tason johtoportaalle. Myös aivan tavalliset työläiset ovat viime aikoina kasvavan työttömyysuhan partaalla turvautuneet Abloyn tuomaan turvallisuuteen. Varsinkin tupon aikaan työntekijät ovat heränneet huomaamaan, ettei pidä vain luottaa muiden hyväntahtoisuuteen vaan ottaa tulevaisuuden avaimet omiin käsiin.
Abloy ei kuitenkaan halua nojata vain yhden menestyvän tuotteen varaan ”niin kuin ne banaanitasavaltojen äpärät”. Nettisivuilla luvataan, että ”lukkojen lisäksi tuomme markkinoille jatkuvasti myös muita tuotteita, jotka luovat turvallisuutta ja helpottavat ihmisten jokapäiväistä elämää”. Toimitusjohtaja A. Lukko murahtelee että ”kusipäistä jargonia ne siellä tiedotusportaassa suoltavatkin” mutta suostuu sitten raottamaan salaisuuden verhoa sen verran, että seuraavaksi yhtiö alkaa myydä alligaattoripyydyksiä.

Read previous post:
Väsyneet sähkeet keskiviikolle

Darfurissa ongelmana nyt malaria -- Hei ihan oikeasti. Sota, nälänhätä, kuivuus, taudit, tuho, kuolema, who cares? Kuka edes tietää missä...

Close