Kategoriat
Ulkomaat

Turistit Ilman Rajoja vetäytyy Irakista

(BAGDAD) Kansainvälinen Turistit Ilman Rajoja (Tourists Sans Frontiers) -järjestö ilmoitti varhain tänä aamuna vetävänsä kaikki edustajansa pois Irakista. Syyksi tähän ilmoitettiin maan yleinen tylsyys tätä nykyä. Maa alkoi järjestön mukaan vajota tylsyyteen, kun kaikki paikalliset oli tapettu viime sunnuntaina.
”Ei palvelua hotelleissa, taksia ei saa millään, kaikki nähtävyydet suljettu tai soramurskeena pitkin katuja. Kerta kaikkiaan kuollutta kaikkialla”, kuvaili oloja maassa Turistit Ilman Rajoja -järjestön havaijipaitaan ja shortseihin pukeutunut toiminnanjohtaja Folke West. Useat lentoyhtiöt ovat jo aiemmin lopettaneet turistilennot maahan.
Turistit Ilman Rajoja aikoo seuraavaksi ohjata Irakista vapautuneet resurssinsa Turkkiin. Maa kaipaa kipeästi turismin tuomia varoja kyetäkseen jatkamaan Kurdien kansanmurhaa maan eteläosissa. Turkki on myös maailman suurin aseiden ostaja ja Westin mukaan onkin selvää, ettei asekauppojen määrän ylläpito ilman länsimaisten turistien apua onnistu maassa, jossa köyhyys ja rikollisuus rehottavat kaikissa kaupungeissa.
Westin mukaan Turkin turistihuolto toimii erinomaisesti ja mahdollistaa näin järjestön tehokkaan toiminnan alueella. Turistit Ilman Rajoja onkin NATO:n ohella yksi harvoista länsimaisista järjestöistä, joka on saanut aina toimia esteettä Turkin alueella.

Read previous post:
Lapset Ilman Raajoja ei aio vetäytyä Irakista

(BAGDAD) Vaikka monet kansainväliset avustusjärjestöt vetäytyvät Irakista kilpaa monikansallisten joukkojen kanssa, on ainakin yhden paikallisen järjestön toiminta osoittautunut menestykselliseksi: Lapset...

Close