Kategoriat
Kotimaa

Surrealistinen puolue rekisteriin

Suomen Surrealistinen Puolue vietiin puoluerekisteriin tänä aamuna. Puolue tulee oman ilmoituksensa mukaan täst’edes asettamaan ehdokkaan kaikkiin vaaleihin sekä hyppimään paljon. Puolue tulee käyttämään itsestään lyhennettä Vyötiäinen, kertoo puolueen puheenjohtaja Andre Breton. Tarkoituksena on saada seuraavissa eduskuntavaaleissa ainakin kuusi paikkaa ja eläviä pieniä ankkoja.

Uusi puolue julkaisi välittömästi puolueohjelmansa

”Lisäksi toivoisimme eduskuntataloon sahapukkeja ja viiriäisenmunia. Vesinokkaeläin”, kuvailee Breton. Surrealistinen puolue perustettiin entisen SDP:n ja Kokoomuksen raunioille näiden romahdettua omaan naurettavuuteensa. Paavo Lipponen ja Ville Itälä on molemmat nimitetty puolueen suurmandrilleiksi.
Andre Bretonin mukaan Suomessa on jo pitkään ollut tilausta todelliselle surrealistiselle puolueelle, onhan maan politiikka jo pitkään perustunut härhänäyille ja unenomaiselle absurdismille. Surrealistien ensimmäinen suuri tavoite tulee olemaan puolustusministeriön korvaaminen nokkelan herjaamisen ministeriöllä, jonka tarkoituksena tulee olemaan pyhäinkuvien koristelu M. A. Nummisen karikatyyreilla.

2 vastausta aiheeseen “Surrealistinen puolue rekisteriin”

Read previous post:
Imatran keskustassa havaittu ihminen

(IMATRA) Poliisi varoittaa väestöä Imatran kaupungin alueella liikkuvasta ihmisestä, ja pyytää kaikkia pysyttelemään sisätiloissa. Alustavien tietojen mukaan ihminen saattaa olla...

Close