Kategoriat
Kotimaa

Sukupolvenvaihdosleikkausten määrä kasvussa

(HELSINKI) Helsingin yliopistollisen keskussairaalan kokoamien tietojen mukaan koko maassa on tehty tänä vuonna jo 16 sukupolvenvaihdosleikkausta. Tämä on lähes yhtä paljon kuin viime vuonna kaikkiaan tehtiin. Pääosa operaatioista suoritettiin juuri yliopistollisessa keskussairaalassa.
”Pääosin leikkaukseen tulevat haluavat mukaan suuriin ikäluokkiin. Myös sota-ajan lapsiksi on useita halukkaita,” kertoo vastaava apulaisylilääkäri Lennart Meri.
Meren mukaan tulijoita leikkauksiin olisi enemmänkin, mutta ennen operaatioon pääsyä täytyy läydä läpi laajamittainen ja aikaa vievä psykologinen tutkimus ja aloitettava kallis hormonihoito.
”Kyllä tämä ei mitenkään käden käänteessä käy. Kyllä siinä ehtii vehnä kasvaa, ennenkuin tuollaisesta -85 syntyneestä saadaan esmes isänsä ikätoveri,” muistuttaa Meri.
Sukupolvenvaihdoksia on Suomessa voitu laillisesti suorittaa vuodesta 1978. Tätä ennen tuntemus siitä, että oma ruumis kuuluu väärään sukupolveen katsottiin mielisairaudeksi, jota hoidettiin muun muassa tappamalla potilas.

Read previous post:
Isokenkenkäisillä muita raskaampi kaasujalka

(PEURUNKA) Tuoreen yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan isokenkäisillä on muita raskaampi kaasujalka. Peurunkalainen yrittäjä ja isokenkäinen Herkko Jouha on joutunut ylinopeussakkojen maksumieheksi...

Close