Kategoriat
Kotimaa

Puolustusvoimat suunnittelee miinojen korvaamista sariinikaasulla

(PORNAINEN) Suomen rajojen puolustus saatetaan tulevaisuudessa hoitaa hermokaasuihin kuuluvalla sariinilla jalkaväkimiinojen asemasta, tiedotti Puolustusvoimat maanantaina. Kaasu olisi korvaavana menetelmänä halpa, ja sen tehokkuus olisi isoissa määrissä käytettynä erittäin hyvä.
”Kyllä meidän puolestamme voidaan Ottawan miinakieltosopimukseen liittyä vaikka ensi viikolla. Kaasuntoimituksista on jo olemassa alustavat sopimukset ja parin vuoden sisällä saadaan omakin tuotanto vauhtiin”, ilmoitti puolustusvoimien komentaja, amiraali Juhani Kaskeala.
Puolustusvoimien mukaan sariinikaasu ”tappaa ryssää kuin kärpästä”, eikä silvo raajoja. ”Loppuupa sitten sekin taivastelu”, huokaisee armeijan hankintaosaston esimies, eversti Paavo Anthrax.
Kaskealan mukaan idea sariinin käyttöön tuli Suomen Kuvalehden pääkirjoituksesta, jossa todistettiin, että puolustusaseen hyvyys on yhtä kuin sen tehokkuus, eikä muuta etiikkaa voi sillä edes olla.
”Ajateltiin siinä sitten poikien kanssa, että jos se kerran näin yksinkertaista on, niin heivataan rupiset miinat helvettiin ja pumpataan kaasua Kannakselle”, Kaskeala selvittää.
Paremman tehokkuussuhteen saamiseksi puolustusvoimat suunnittelee myös ydinaseiden valmistamista. Rikastussentrifugit on tiettävästi tarkoitus ostaa Iranista ja sijoittaa Olkiluodon kolmosreaktorin yhteyteen.

Read previous post:
Heinäkuu oli vetinen

"Vettä sattaa ja linnut laulaa", toteaa Ilmatieteen laitos tiedotteessaan. "Taitaa tulla kesä, kesä", kommentoi pääjohtaja Petteri Taalas (fil. tri.).

Close