Kategoriat
Urheilu

Oikeutta eläimille ry vaatii ravihevosille vähemmän älyttömiä nimiä

(KILLERI) Oikeutta eläimille ry on esittänyt Suomen ravitallit ry:lle vaatimuksen, jonka mukaan ravihevosten nimeämisessä tulisi käyttää järkeä. Eläinyhdistys vetoaa Suomen lakiin kirjattuun herjauspykälään. Suomen ravitallit ry ei kuitenkaan lämpene ajatukselle.
”Kyllä näissä nimissä aina on järkeä käytetty. Ei sieltä mitään ihan älyttömyyksiä joukosta löydy”, toteaa Veikko Holkin-Laaki raviyhdistyksestä.
Holkin-Laaki omistaa itse kolme lämminveristä. Kovasti märkää pursuva, Johan tuli saatanan ruma ja Laakista vainaa on kaikki nimetty hänen lastensa mukaan. Holkin-Laakin mukaan useimmat ravihevosten kasvattajat suhtautuvatkin niin hevosiinsa kuin myös niiden nimiin mitä suurimmalla kunnioituksella.
”Ongelmia löytyy”
Holkin-Laaki myöntää, että myös hevoskasvattajien joukosta löytyy huonompaakin makua. Esimerkiksi Rovaniemen kuninkuusraveissa tänä vuonna useita lämminveristen lähtöjä voittanut Huomenna mennään liimatehtaalle, sekä edellisenä vuonna kuninkuusravien päälähdön voittajaksi kruunattu Sata kiloa meetvurstia herättivät närää myös raviväen keskuudessa.
”Kyllähän näitä tämmöisiäkin tietysti tulee, mutta toisaalta mitä sitä voi odottaa ihmisiltä, joiden mielestä on pirun jännittävää, kun hevoset juoksevat ympyrää”, muistuttaa Holkin-Laaki vikuroiden ja kuolaimiaan pureskellen.

Read previous post:
Neitsyys meni ja äijä kuoli

Suomalainen kesä käsikirjoitti monen perheen elämän "Sillä Tavallisella Tarinallaan". Matti-Jussi Einiön pitäisi olla tässä haastattelussa. Vaan ei ole, kun on...

Close