Kategoriat
Oikaisut

Kirosanoista ja Lehden linjasta

Koska toimitukseemme on useiden eri lukijoiden taholta otettu värikkäästi yhteyttä liittyen artikkeleissamme ajoittain ilmeneviin kirosanoihin ja muihin alatyyliin luettaviin ilmauksiin, lienee parasta selventää julkaisumme kantaa tähänkin kysymykseen.
Toimituslinjansa mukaisesti Lehti julkaisee vain täysin todenperäisiä ja moneen kertaa eri lähteistä varmistettuja uutisia. Sitaatit toistetaan juuri sellaisina, kuin haastateltavat ovat ne lausuneet, mitään lisäämättä tai muuntelematta. Jos joku haastateltavista katsoo aiheelliseksi tarttua kirosanoihin asiansa alleviivaamiseksi, emme kaihda niiden julkaisemista, toisin kuin kaksinaismoralistiset muut uutisvälineet. Saatana.
Sama pätee myös silloin, kun toimittajaa sattuu muuten vaan vituttamaan niin kovin, ettei muun ilmaisun käyttö ole luontevaa tai sopivaa välimerkkiä ei jostakin syystä keksitä.
Lehti kuitenkin tuntee vastuunsa perhejulkaisuna, jota myös perheen illiteraatit lukevat innolla, joten pyrimme jatkossa tarkkailemaan kirosanojen esiintymistä. Lisäksi lähitulevaisuudessa tapahtuvan lehtiuudistuksen myötä kokeilemme toimintamallia, jossa gynekologiset ilmaisut, kuten ”vittu”, korvataan sanalla ”puutarhaharava”, teologiset termit ”saatana”, perkele” ja ”jumalauta” sanoilla ”kaivinkone”, ”beigeen vivahtava” ja ”kosmopoliittinen” ja eritesanat ilmauksella ”Jari Sarasvuo”.
August Elokuu
Kirjoittaja on Lehden ulkomaanosaston esimies ja Kapteeni Haddockin kaveri.

Read previous post:
Olympiajoukkueen ensimmäinen nisupuukko O-P Karjalaiselle

(ATEENA) Suomen olympiajoukkue on päättänyt myöntää tämän vuoden kisojen ensimmäisen nisupuukon moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalaiselle. Palkinnon perusteissa sanotaan O-P:n "kyenneen arvokisoissa...

Close