Kategoriat
Kotimaa

Kaarina Suonperä ehdolla Suomen ensimmäiseksi astronautiksi

(KEMIÖ) Suomen hallitus ja presidentti aikovat esittää maamme ensimmäiseksi astronautiksi tapakouluttaja Kaarina Suonperää. Asiasta kerrottiin lyhyessä valkoisille tennissukille kirjoitetussa tiedotteessa tiistaina.
Suomi aikoo lähettää ensimmäisen miehitetyn avaruusaluksensa matkaan viimeistään kymmenen vuoden sisällä, joskin hallituslähteiden mukaan laukaisua voidaan tarvittaessa aikaistaa ”vaikka ensi viikkoon ja hoidetaan homma vaikka ilmatorjuntaohjuksella, kunhan vaan siitä eroon päästään”.
Suonperän valintaan ensimmäiseksi astronautiksi, tai ”koekaniiniksi”, kuten suomalaiset omia avaruusmatkaajiaan kutsuvat, vaikutti lähteiden mukaan ratkaisevasti se, että ”kaikki ovat perinpohjin kyllästyneitä siihen hemmetin lausuntoautomaattiin, jolla ei näytä muuta virkaa olevan kuin valittaa iltapäivälehdissä muiden pukeutumisesta”.
Suonperä aiotaan lennon ajaksi pukea suomiverkkareihin, kumisaappaisiin sekä naapurin Lasselta pöllittyyn mopokypärään, jonka kyljessä lukee ”Jäämies”.

Read previous post:
Deja vu -kokous käyntiin tutuissa merkeissä

(ELIMÄKI) Kansainvälinen deja vu -konferenssi käynnistyi maanantaina Elimäellä hyvin tutunoloisissa tunnelmissa. Paikalle oli kerääntynyt lukuisia alan asiantuntijoita eri puolilta maailmaa,...

Close