Kategoriat
Kotimaa

Tradenomit vaativat tohtori-nimikettä

(YLIVIESKA) Kiista ammattikorkeakoulujen tutkintonimikkeistä kuumenee jälleen. Niin kutsutun amk-jatkotutkinnon suorittaneet vaativat itselleen maisteri (amk) -nimitystä, ja nyt myös perustutkinto-opiskelijat ovat liittyneet rintamaan. Heidän mielestään tradenomi-nimike pitäisi korvata filosofian tohtori (FT) -nimikkeellä.
Opetusministeriö suhtautuu Lehden tietojen perusteella hankkeeseen positiivisesti, sillä ministeri Tuula Haataisen mukaan ”yliopistojärjestelmäähän me olemme yrittäneet ajaa johdonmukaisesti alas koko ajan”.
Tradenomien mielestä FT-muutos toisi amk-tutkinnoille niille kuuluvan arvon.
”Onhan se nyt selvää, että meidän joskus jopa 160 opintoviikon tutkintomme pesee sata-nolla jonkun kuppaisen akateemisen tutkinnon. Meillä on ylivoimaiset käytännön taidot ja kahden opintoviikon laajuiset teoreettiset opinnot takaavat sen, ettei millään perusmaistereilla ole mitään jakoa meitä vastaan”, perustelee tradenomi Tytti-Ilona Lundqvist 20-sivuista lopputyötään heiluttaen.
Lundqvistin mielestä amk-tutkinto on niin paljon parempi, että koko kiista on jopa hieman turha. ”Helpommin asia ratkeaisi, jos yliopistot tyytyisivät vaikkapa autonasentaja- tai suurtalouskokki-nimikkeisiin ja oikeat tutkintonimikkeet kuten maisteri, kandidoosi, lisenssi ja tohtori varattaisiin meille”, Lundqvist hehkuttaa pikkutyttömäisesti kikattaen.
Yliopistojen väki on ilmoittanut vastustavansa esitystä, mutta opetusministeriön mukaan heidän sanomisensa jätetään huomiotta ”aivan kuten aina ennenkin”.
”Otatko isot vai pienet ranskalaiset?” kysyy Lundqvist haastattelun päätteeksi.

2 vastausta aiheeseen “Tradenomit vaativat tohtori-nimikettä”

Saadun tiedon mukaan SYL (Suomen Ylioppilaskuntien Liitto) on suostunut tradenomien ehdotukseen. Vastapalvelukseksi SYL vaatii, että jokainen FT (filosofian tohtori) saa käyttää halutessaan tradenomi-titteliä.

Read previous post:
Jämsän rikostilastot maan alhaisimmat

Jämsän poliisin tietoon ei ole viimeisten kuuden vuoden aikana tullut yhtään rikosta. Poliisivoimat ovatkin keskittyneet lähinnä maanviljelyyn ja riistanpyyntiin. "Rauhallistahan...

Close