Kategoriat
Ulkomaat

Supo tutkii jedi-mestari Yodan natsimenneisyyttä

(KOUVOLA) ”Vaikea nähdä pimeää puolta on” kuuluu eräs jedimestari Yodan viisauksista. Viranomaislähteiden mukaan alkaa kuitenkin vaikuttaa siltä, että myös Yodalla on oma pimeä puolensa, joka alkaa hiljalleen paljastua. Suojelupoliisi tutkii parhaillaan mestarin yhteyksiä 1940-luvun natsihallintoon Saksassa.
Vyyhti alkoi kiertyä auki alkukeväällä, jolloin natsirikollisia jäljittävä Simon Wiesenthal -keskus otti yhteyttä suojelupoliisiin, ja pyysi selvittämään Yodan toimia maassamme jatkosodan vuosina. Yodan jäljille keskuksen johdatti hänen outo puhetapansa sekä taipumus oleilla pitkiä aikoja maanpaossa syrjäisissä paikoissa.
”Näin jälkikäteen on aika kummaa, ettemme havainneet sitä aiemmin. Mutta tottahan se on; Yodan puhetapa on täysin saksalainen. Lausejärjestys on käänteinen, verbi löytyy vasta lopusta — merkit ovat selvät”, kertoo ylikomisario Seppo Räty.
”Aikaisin pitää minun nousta. Lähteä sinun nyt pitää! Muss ich ein Kugelschreiber in deine arschloch stücken?” vastasi Brasiliassa eläkepäiviään viettävä Yoda Lehden kyselyihin aiheesta.
Nykyään Yoda käyttää nimeä Julius Streicher.

Verirahoja

Simon Wiesenthal -keskus epäilee, että Yodalla oli Hitlerin natsihallinnossa merkittävä asema nk. natsiuskonnon kehittämisessä, mystiikka kun on jedi-mestarin leipälaji. Tiettävästi mm. Blut und Boden -käsite on Yodan käsialaa, ja hän vaikutti ratkaisevasti natsien virallisen aatehistorioitsijan Alfred Rosenbergin ajatteluun.
Supo arvelee myös, että Yoda on ehkä opettanut maagisia jedi-taitoja muiden muassa Hitlerille, Joseph Göbbelsille, Reinhard Heydrichille ja Hermann Göringille. Ainakin Göringin jäämistöstä on löydetty jedien perinteisesti käyttämä valosapeli.
Palkkioksi työstään Yodalle on saatettu antaa suuria määriä juutalaisilta varastettua kultaa, arvioi Supo.
”Tietojemme mukaan Yoda aikoo käyttää kultavarojaan vastarintaliikkeen rahoittamiseen. Mies on selvästi vaarallinen ja olemme pyytäneet Brasiliaa luovuttamaan hänet kuulusteluja varten”, Räty päättää.
Yoda aikoo valittaa ratkaisusta EY-ihmisoikeustuomioistuimeen. ”Du bist ja immer müde!” vaati metrin mittainen vihreä örkki korvat heiluen.

Read previous post:
Onnettomuudet teillä lisääntyneet

(KÖYLIÖ) Onnettomuudet teillä ovat lisääntyneet huomattavasti kuluvan vuoden aikana, moitti Köyliön poliisi naapurikuntansa Säkylän kollegoja. "Teillä kolaroidaan ja kaahaillaan, mutta...

Close