Kategoriat
Kotimaa

Saddam oikeuden edessä

Silvio oikeuden takana, George oikeuden yläpuolella
(JYVÄSKYLÄ) Hallitsijoiden ja johtajien sijainti oikeuteen nähden voidaan määritellä paljon tarkemmin kuin on luultu, todetaan Jyväskylän yliopiston filosofisen sosiofysiikan tutkimusyksikön (FiloSoFy) vasta valmistuneessa tutkimuksessa. Tutkimuksen mukaan kolmiulotteinen mallintaminen tehostaa selkeästi antiikista juontavan oikeusfilosofian soveltamista käytäntöön.

”Metrijärjestelmä paras”

FiloSoFy:n toiminnanjohtajan Antero Kärkkään mukaan johtajien sijaintia määritellessä tavallinen metrijärjestelmä on yleensä selkein. Esimerkiksi Italian pääministeri Silvio Berlusconi vaanii vain muutamia kymmeniä senttejä oikeuden takana, kun taas Yhdysvaltain presidentti George Bush on lähestulkoon mittaamattoman korkealla oikeuden yläpuolella.
Ex-diktaattori Saddam Hussein puolestaan on vast´ikään siirtynyt aivan suoraan oikeuden eteen, noin käsivarrenmitan päähän. Tämä osoittaa Kärkkään mukaan sen, ettei järjestelmä ole muuttumaton vaan alati liikkeessä.

Suomalaiset poliitikot verraten kaukana

Kotimaiset johtajamme ovat tavallisesti pysytelleet vasemmalla ja oikealla sangen etäällä oikeudesta. Tarkkoja lukuja on vaikea antaa, mutta Kärkkään mukaan ”suunnilleen siellä Lieksan tietämissä niistä suurin osa on ollut”. Poikkeuksena Kärkäs mainitsee Urho Kekkosen, jonka sijaintia suhteessa oikeuteen ”voi luonnehtia vain sanoilla niskalenkki ja puolinelson”.

Read previous post:
Diktaattorikonferenssi päättyi Stalinin juhlapuheeseen ja joukkomurhaan

(TURKMENISTAN) Hullujen diktaattorien maailmankonferenssi HDK päättyi torstaina Turkmenabadissa Neuvostoliiton entisen johtajan Josef Stalinin juhlapuheeseen sekä joukkomurhaan, jossa teloitettiin noin kolme...

Close