Kategoriat
Kotimaa

Pennunvälityksessä vilkas kesä

(HELSINKI) Pennunvälityksessä on ollut poikkeuksellisen vilkas heinäkuun alku. Yksistään maan suurimmassa pennunvälitystoimistossa, Helsingin Kalliossa, pentuja on luovutettu ja vaihdettu kaikkiaan kaksitoista pelkästään tämän kuun aikana.
Eniten luovutetaan hieman alle 2-vuotiaita ja 6-vuotiaita pentuja.
”Onhan se ihan selvää, miksi alle parivuotiaat menevät vaihtoon. Ne eivät osaa vielä puhua, eivätkä paskoa itsenäisesti. Tuskin kävelevät, mutta ovat kaikenlaista vailla sitäkin aktiivisemmin. Ei niistä ota aina pirukaan selvää, mitä ne tahtovat. Usein tilalle halutaan noin kymmenvuotiaita. Ne osaavat jo pitää huolta itsestään jossain määrin, mutta eivät ole vielä murrosiässä”, selvittää toimitusjohtaja Risto-Ilpo Karpakka.
”Kuusivuotiaissa taas on se erityisvika, että ne eivät useinkaan osaa ääntää kaikkia kirjaimia ja saattavat olla ärrävikansa kanssa äärimmäisen rasittavia”, itsekin puhehäiriöinen Karpakka sorauttaa.
Yksittäisten ominaisuuksien lisäksi yleisimmäksi syyksi vaihtoon tai luovutukseen ilmoitetaan uroksen kehnot geenit tai epäesteettisemmältä vanhemmalta perityn ulkonäön yksityiskohtaiset ilmentymät pennussa.

Yksi vastaus aiheeseen “Pennunvälityksessä vilkas kesä”

Selaillessani nettiä silmiini osui nimi Karpakka. Kuka hän on ja hänen yhteystietonsa. Haen juuriani ja tunnen vain isäni ja isoisäni, joka ei puolestaan tuntenut edes omia vanhempiaan. Siksi tieto olisi tärkeä.

Read previous post:
Rotukissa sai tarpeekseen

(KONNEVESI) Pienikokoinen ja ohutkarvainen rotukissa puri niskaan isokokoista ja tuuheakarvaista sekarotuista koiraa myöhään perjantain ja lauantain välisenä iltana. "Se ihme...

Close