Kategoriat
Kotimaa

Meriläinen syytteeseen huumeista

”Kun muuten on niin saatanan hiljaista näin kesäaikaan”, toteaa Helsingin kihlakunnansyyttäjä Nikolas Torquemada.
Vihreiden kansanedustaja Rosa Meriläinen joutuu oikeuteen kannabiksen käytöstä. Asiasta kertoi aiemmin tänään Ilta-Sanomat verraten ilkkuvaan ja moralisoivaan sävyyn. Kihlakunnansyyttäjä Torquemadan mukaan tapaus on ”siinä määrin mitätön, ettei siihen kannattaisi kiinnittää helvetinkään huomiota, mutta kun kerrankin saadaan lyödä Vihreitä kunnolla, niin jumalauta silloin lyödään! Sitä paitsi näin kesäaikaan ei ikinä muuten tapahdu mitään.”
Syyte tulee todennäköisesti koskemaan kannabiksen käyttörikosta, tuomioksi arvaillaan rikesakkoa. Iltapäivälehdistön edustajat ovat jo ilmoittaneet olevansa valmiita naulaamaan koko Vihreiden eduskuntaryhmän ristille tapauksen johdosta. Ilta-Lehden ja Ilta-Sanomien johdon mukaan Meriläistä tullaan ”lyömään jatkossakin ihan saatanan lujaa, etenipä oikeusprosessi sitten miten tahansa”.

Median konsensus syntyi nopeasti

Suurin osa Suomen mediasta oli heti samoilla linjoilla keltaisen lehdistön kanssa. ”Suurin osa meistä päätoimittajista on 50+ reservinupseereita ja me pelkäämme kaikkea mitä emme tunne”, kommentoi tilannetta Helsingin sanomien johto. Yleinen mielipide lakimiesten keskuudessa onkin, että Meriläisen tulisi kääntää median myötätunto puolelleen tekemällä muutamia suomalaiselle yhteiskunnalle tutumpia rikoksia.
”Esimerkiksi voisi olla hyvä ajatus vetää viinalla pää sekaisin, ammuskella vähän asunnossaan ja hypätä sitten rattiin. Siinä itsestä tulee uhri että hupsis vaan. Kun pääsyytteet sitten koskevat näitä tekoja, unohtuu tällainen eksotiikka sieltä alta”, suosittaa nimettömänä pysyttelevä korkeimman oikeuden tuomari ja jatkaa, ”Uskoon tuleminen ei kanssa koskaan ole pahasta näissä jutuissa”.

Yksi vastaus aiheeseen “Meriläinen syytteeseen huumeista”

Ai tämä onkin puoluepoliittinen julkaisu, tämä Lehti. Minä olenkin aina vähän ihmetellyt, että mistä kummasta ne vihreät faktatietonsa hankkivat, mutta nythän sekin selkis.

Read previous post:
Euroopan lomaparatiiseja 1 — Katynin metsä

Lehden kesäisessä matkailusarjassa tutustutaan Euroopan suosittuihin lomakohteisiin. Ensimmäisenä on vuorossa idyllinen Katynin metsä Moskovan länsipuolella. (KOZELSK) Suomalaisen henkinen koti on...

Close