Kategoriat
Urheilu

Kohuväite: ulkomailla parempia urheilijoita

(LITMOORVAARA) Oulun yliopistossa vast´ikään tarkastettu urheilufysiologian väitöskirja aiheutti heti voimakkaan vastareaktion. Tutkija Anders Viik väittää tutkimuksessaan, että suomalaisurheilijoiden viime vuosien vaatimaton menestys kansainvälisillä kilpakentillä johtuisi siitä, että suomalaiset urheilijat olisivat keskimäärin huonompia, kuin monista muista maista tulevat. Viik on väitöksensä jälkeen saanut jo kymmeniä solvauskirjeitä, joukossa myös tappouhkauksia.
”Ihan sitä minä vaan, että ehkä se syy huonoon menestykseen ei olekaan tuuli tai kuumuus tai vastustajan odottamaton strategia tai edes moottoriviat, vaan ihan yksinkertaisesti se, että monet muut urheilijat on paljon pätevämpiä lajissaan, kuin suomalaiset”, selventää Viik väitöksensä tematiikkaa.
Suomen urheilijain liiton SUL:n puheenjohtaja Tahko Pihkalan mukaan Viik on tutkimuksessaan väärillä jäljillä: ”tappaa pitäs, jumalauta! Mä en tollasta pitkään saatana kattele!”, tarkentaa Pihkala tuntemuksiaan.
Pihkala on saanut vahvaa kannatusta kansan syvien rivien keskuudesta. Muun muassa Porvoolaiset Make ja Artsi ovat täysin samaa mieltä. ”Vittusaatana!”, toteaa Artsi Maken nyökytellessä hyväksyvästi.
Viikin väitöskirja onkin kaikkiaan saanut siinä määrin ristiriitaisen vastaanoton, että kulttuuriministeriö on päättänyt varmuuden vuoksi takavarikoida ja polttaa koko painoksen.

Read previous post:
Nokian kurssi muuttui

(NEW YORK) telejätti Nokian kurssi kääntyi selvästi tiistaina. Yhtiön pörssitiedotteen mukaan kurssia on päätetty muuttaa suotuisampien tuulien saavuttamiseksi ja paremmille...

Close