Kategoriat
Kotimaa

Keski-Suomeen poikkeustila – armeija valvoo ulkonaliikkumiskieltoa

Komendantti: Alligaattoriuhka todellinen, muistakaa kesä 1944!
(KESKI-SUOMI) Keski-Suomeen määrättiin torstai-iltapäivällä poikkeustila. Rankat sateet ja niiden nostattamat tulvat ovat vaivanneet maakuntaa jo useiden päivien ajan. Syrjäseuduilla osa ihmisistä on eristyksissä. Veden- ja sähkönjakelua on jouduttu rajoittamaan jakeluverkkojen suojaamiseksi. Jyväskylässä palomiehet ovat joutuneet pumppaamaan vettä talojen kellareista tauotta.
Vesi nousee nopeasti edelleen, mutta vettäkin enemmän Keski-Suomessa pelätään nyt alligaattoreiden lisääntyviä hyökkäyksiä. Keski-Suomen komendantiksi ja poikkeusolojen käskynhaltijaksi torstaina nimitetty everstiluutnantti Rami Vittu myöntää, että alligaattoriuhka on olemassa.
”Maailmalla riittää kyllä esimerkkejä, miten alligaattorit tällaisissa oloissa iskevät koteihin, kouluihin ja sairaaloihin”, Vittu sanoo.
Toistaiseksi alligaattori-iskuilta on vältytty, mutta Vitun mukaan hyökkäysten alkaminen on ”vain ajan kysymys”. Komendantti rohkaisee kansalaisia taistelemaan matelijauhkaa vastaan yhteistuumin.
”Jos kesällä -44 kaikki olisivat nostaneet kädet pystyyn ja odotelleet ihmettä, mekin puhuisimme nyt venäjää. Tämä tilanne on samanlainen”, Vittu muistuttaa.
Ilmavoimien viestikoulusta Tikkakoskelta ja Keski-Suomen pioneeripataljoonasta Keuruulta lähetettiin torstaina joukko-osastoja valvomaan kriisialuetta. Koko maakunnassa on toistaiseksi voimassa ehdoton ulkonaliikkumiskielto.
”Armeija valvoo tällä hetkellä maakunnan lentokenttiä, suurimpia yrityksiä ja Jyväskylän kaupungintaloa. Junaliikenteen olemme toistaiseksi pysäyttäneet. Jos sateet jatkuvat huomenna, aloitamme ulkomaalaisten karkotukset ja Jyväskylän Pupuhuhdassa liikkuvien ihmisten teloitukset välittömästi”, Vittu sanoo.
Lisäksi hän kehottaa kansalaisia säästämään elintarvikkeita, tarkkailemaan naapureitaan ja pitämään radion päällä.

Read previous post:
Liikemiehen kuolinsyyksi varmistumassa hengenlähtö

(VAAJAKOSKI) Näsijärveen viikon keskivaiheilla hukkuneen liikemiehen kuolinsyystä käyty spekulaatio on saamassa selvyyttä. Lehden haastattelemien diplomaattilähteiden mukaan liikemiehen kuolinsyy oli lähes...

Close