Kategoriat
Talous

Kaupan keskusliiton uusi kampanja tuo riiston lähemmäksi

(HELSINKI) Kaupan keskusliitto esitteli tänään uuden kampanjansa, jonka tarkoituksena on saada ihmiset kiinnostumaan riistosta entistä enemmän. ”Kannattava kauppa”-kampanja päätettiin käynnistää vastapainoksi turhan paljon huomiota saaneelle ”Reilu kauppa”-järjestelmälle. Kaupan keskusliiton puheenjohtaja Voitto Arvon mukaan oli jo korkea aika tehdä jotain.
”Suomen, kuten kaikkien länsimaiden talous nojaa täysin köyhien maiden riistoon. Kurjuus ja köyhyys muualla on se polttoaine, jolla meidän väritelevisiomme tuotetaan. Kannattava kauppa -kampanjan tarkoituksena on tuoda tämä riisto ihan tiedostetuksi ja hyväksytyksi osaksi kaikkien kulutustottumuksia”, selvittää Arvo.
Kampanjan logoon on kuvattu leikkisästi reilun kaupan tunnuselefanttia parodioiva norsu. Hilpeän iloittelun ohella logolla on kuitenkin syvempi merkitys.

Uuden kampanjan tunnuksen toivotaan ilmentävän myös sen tavoitteita.
Uuden kampanjan tunnuksen toivotaan ilmentävän myös sen tavoitteita.

”Usein kuvitellaan, että riisto kohdistuu vain ihmisiin. Logon valinnalla halutaan muistuttaa että kyllä siinä eläimiäkin kärsimään pistetään. Ja tällaisella kömpelöllä piirrostyylillä halutaan tuoda erityisesti lapsityövoiman käyttö näkyviin ja lähelle jokaisen suomalaisen sinivalkoista sydäntä”, toteaa Arvo kyynel silmäkulmasta jo vierien.
Kampanjaan osallistuvat erityisen innokkaasti tupakan ja kahvin maahantuojat. Kaupan keskusliitto muistuttaa kuitenkin, että riistoa tarvitsevat monet muutkin. Muun muassa Suomalaiset maanviljelijät aiheuttavat jatkuvasti köyhyyttä ja nälkäkuolemia, kotimaisten tuotteiden suosiminen kun on kaikki pois köyhien maiden viljelijöiltä.
”Hyvä on pitää mielessä, ettei yksikään maa koskaan ole saavuttanut korkeaa elintasoa vapaalla kaupalla, vaan aina tiukasti säädellyillä markkinoilla ja protektionismilla”, alleviivaa Arvo.

Read previous post:
Sähkeuutisia maanantailta

Mies tuli ajoissa -- Törkeä siveettömyysrikos tapahtui julkisella paikalla keskellä rallin SM-sarjan osakilpailua. Rysän päältä pidätetty rallifanaatikko Heikki Rosberg puolustelee...

Close