Kategoriat
Kulttuuri

Irakin rap-ihme: BagDaddy

(WASHINGTON) Yhdysvaltain väkivaltaisen miehityksen jatkuessa Irakissa monet paikalliset ovat ymmärrettävästi vihoissaan. Jotkut haluavat kuitenkin ryhtyä rakentamaan kestävää suhdetta entisen diktaattorivaltion ja nykyisen diktaattorisuurvallan välille. BagDaddy , eli Omar ibn-Hazred on yksi näistä Irakilaisista toisinajattelijoista.
Irakilainen rap-artisti on harvinaisuus, pääasiassa siksi, että useimmat nuoret miehet ja naiset ovat kuolleet viimeisen parin vuoden aikana. BagDaddy onnistui kuitenkin livahtamaan Yhdysvaltain sotilasjuntan Saddam Husseinin ajoilta peräisin olevilla metodeilla hallinnoimasta Irakista Kuuban kautta Yhdysvaltoihin ja koska hän on rikas, hänelle myönnettiin nopeasti turvapaikka. Nyt Daddy kiertää Yhdysvaltoja räppäämässä maiden yhteistyön puolesta.

Monien tukema muusikko

”Yhdysvallat/ meille kaiken annat/ Me jo odotimme teitä/ vapauttakaa meidät” laskettelee BagDaddy hittisinglensä ”pommit hoitaa homman kotiin” kertosäkeessä (Suomennokset Paavo Cajander). Hän esiintyy pääasiassa Republikaanisen puolueen vaalitilaisuuksissa, mutta on kysytty vieras myös monien muiden yhteisöjen, kuten NRA:n ja CIA:n illanvietoissa.
BagDaddylle itselleen on aina ollut selvää, että musiikin tulee palvella myös korkeampia tavoitteita. Se ei saa olla pelkkää viihdettä. ”Kyllä minä tätä teen vain rakkaudesta maatani kohtaan”, lukee Daddy muistilapustaan. ”Haluan, että kaikki tietävät Yhdysvaltojen olevan Irakin kansan ystävä”, hän jatkaa setelitukkoa selaten.

Read previous post:
Yhdysvallat nimitti nukkehallituksen Irakiin

(BAGDAD) Pääministeri Ijad Allawin toimiin tyytymätön Yhdysvaltain johto on korvannut hänen hallituksensa uudella nukkehallituksella, kertoivat amerikkalaislähteet lauantaina. Lisäsyynä oli lähteiden...

Close