Kategoriat
Kolumni

Ihmisten pitäisi pysyä siellä missä ovat

KOLUMNI HEINÄKUULLE Joka vuosi kesän koittaessa sama armoton helvetti koittaa: sadattuhannet ihmiset kuvittelevat, että heillä on jokin oikeus olla tekemättä työtä kesäaikaan ja samalla oikeus muka olla jossain muualla kuin kotonaan. Taas väärin: me täällä Lehdessäkään emme pidä mitään kesälomia vaan kannamme mukisematta vastuumme bruttokansantuotteen kehittymisestä., emmekä mekään vietä aikaamme missään muualla kuin kotonamme. Näin tulisi muidenkin toimia.
Perusteluja riittää enemmänkin: kun kaikki työtävieroksuvat lomalaiset pakkautuvat karvalakkimallisiin Volvoihinsa ja köyttävät sen perään behemoth-kokoisen asuntovaunun ja huutavat lapsensa, ei liikenne enää kulje mihinkään. Samalla kaikki ne, joilla oikeasti olisi jokin väliaikaisen nopean liikkumisen tarve, kuten rekkakuskit ja Lehden toimittajat, joutuvat kykkimään loputtomissa jonoissa vain siksi, koska herra maanteiden ritari asuntovaunuyhdistelmässään ei osaa kääntää päätään ja katsoa taustapeiliin.
Tämä ei ole oikein, ja siksi mielestäni asuntovaunujen kuljettaminen yleisillä teillä pitäisi kieltää lailla. Jos haluamme mennä liberaalin pullamössöenemmistön mukana, niin vähintäinkin näillä teiden tukoilla liikkuminen päiväsaikaan pitäisi sakkojen ja saunan taakse kuljettamisen uhalla tehdä lainvastaiseksi.
Muutenkin on tolkuttoman vaikea ymmärtää ihmisten kummallista innostusta ”matkustella”. Eihän matkustelua tehdä omaksi iloksi vaan naapureiden takia, jotta voitaisiin heille ylpistellä, miten hienoa viime kesänä taas matkalla oikein oli. Mutta oliko? Saatana ei! Lomalla vain juodaan viinaa, tapellaan vaimon kanssa, itketetään lapsia ja hylätään kissanpentuja metsiin. Ammuttavaksi kelpaisivat. Loppujen lopuksi pitäisi aina pitää mielessä: ovatko naapurimme sellaisia ihmisiä, joiden mielipiteestä tai pikkusieluisesta elämästä meidän tulisi ylipäätäänkään piitata tuon taivaallista?
Ei tosiaan. Kun vain jaksaisimme muistaa tämän, olisi maailma taas pienellä tavalla parempi paikka.
August Elokuu
Kirjoittaja on Lehden ulkomaantoimituksen esimies ja intiaani-
nimeltään Ratatata, joka tarkoittaa ”Hän, joka ampuu joka suuntaan”.

Read previous post:
Kallesta tuli mies

Pikku-Kalle kasvoi aikuiseksi -- (HÄMEENLINNA) "Minua ei koskaan otettu vakavasti", Kalle sanoo. "Puolet niistä jutuista on täyttä paskaa. Kyllä minä...

Close