Kategoriat
Kotimaa

Hetero pride -marssi keräsi tuhansia osallistujia

(TURKU) Jo perinteeksi muodostunut ahdasmielisyyttä ja synkeää nurkkakuntaista sovinismia juhlistava Hetero pride -marssi järjestettiin tänä vuonna Turussa. Tapahtumaan osallistui järjestäjien mukaan ainakin 10 000 ”rehellistä heteroa, jolla ei tasan varmaan ole kaapissa kuin sukkia”. Poliisin mukaan heteroita saattoi marssihetkellä olla kaupungissa useampiakin.
”Haluttiin näyttää, ettei marssiminen ole vaan kommunistien ja homojen hommaa”, sanoi tyylikkääseen harmaaseen pukuun sonnustautunut valkoinen keski-ikäinen keskiluokkainen mieshenkilö.
Toisen valkoisen keski-ikäisen keskituloisen mieshenkilön mukaan marssin yhtenä tarkoituksena oli myös tuoda päivänvaloon niitä ennakkoluuloja, joita vastaan heterot joutuvat jokapäiväisessä elämässään taistelemaan.
”Yhä useammin saa kuulla, että heteroita syrjitään työmarkkinoilla, asunnonvälityksessä ja jopa jokapäiväisissä askareissa, esimerkiksi kaupassa. Myyjä saattaa kääntää selkänsä ja tuhahtaa ’mikähän vitun hetero tuokin luulee olevansa'” , selvittää toinen valkoinen keski-ikäinen keskituloinen mieshenkilö.
Valkoisten keski-ikäisten keskituloisten mieshenkilöiden perustama Valkoisten keski-ikäisten keskituloisten mieshenkilöiden yhdistys pyrkii juuri poistamaan näitä vääriä ennakkokäsityksiä, joita heteroista vallitsee. Onhan eduskunnassakin monta julkiheteroa, he muistuttavat.
”Haluamme korostaa, että heterokin on ihan tavallinen ihminen, eikä heteroa tarvitse pelätä. Mitä nyt vaimojen ehkä, jos eivät suostu täyttämään aviollisia velvollisuuksiaan. Silloin lätty lätisee, perkele”, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja, valkoinen keski-ikäinen keskituloinen mieshenkilö.

Read previous post:
Euroopan lomaparatiiseja 2: Babi Jar

Lehden kesäinen juttusarja jatkaa Euroopan vähän tunnettujen lomanviettokohteiden kiertämistä. Katynin metsän jälkeen vuorossa toinen tunnelmallinen slaavilaisromanttinen alue, Babi Jar, Kiovan...

Close