Kategoriat
Ulkomaat

Paavi: Hautausmaat viljelyskäyttöön

(VATIKAANI) Katolisen kirkon pää, Paavi Johannes Paavali II on ottanut kantaa maailman nälänhätään ehdottamalla, että tällä hetkellä hautausmaina palvelevat alueet otettaisiin maanviljelyksen käyttöön. Paavin mukaan valmiiksi siunatussa maassa viljasta pitäisi tulla erityishyvä sato, ”eikä pidä unohtaa sitäkään, että onhan se hyvin lannoitettukin se maa, useamman vuoden ajalta”.

Nykyinen käytäntö vanhentunut

Karol Józef Wojtyłana aiemmin tunnettu Johannes Paavali II myöntää, että hänen ehdotuksensa tulee luultavasti herättämään myös laajamittaista vastustusta. Hän kehottaa kaikkia kuitenkin harkitsemaan tarkoin asian kaikkia puolia, eikä hylkäämään ajatusta suoralta kädeltä.
”Siis minkä helvetin takia ne pitää säästää ne kaikki kuolleet? Siltä varalta että niille joskus tulee käyttöä?” tuumii jo hautuumaaikää itsekin lähestyvä kirkonmies. ”Kyllä minulla sen verran ainakin on luottamusta Isän Kaikkivaltiaan osaamiseen, ettei se viimeisellä tuomiolla niitä aikaa märänneitä raatoja mihinkään tarvi. Tämä on nyt samanlainen instituutio kuin vaikka aikanaan inkvisitio, että jotenkin sitä kuvitteli, ettei ilman voi olla. Mutta hyvinhän tässä on pärjäilty.”

Valtava kapasiteetti tarjolla

Maailman hautausmaiden yhteenlaskettua pinta-alaa Paavi ei ala edes arvailemaan, mutta ”ihan vitusti niitä on. Joka kulmalle on pitänyt yksi lykätä joka ainoassa uskonnossa”. Paavi vetoaakin myös muiden uskontojen, sekä muiden kristillisten suuntauksien johtoon, jotta nämäkin ryhtyisivät ajamaan jäsenistölleen sisään ajatusta kirkollisesta viljelysmaasta.
”Uskonnon takia on kuollut ja kuolee jumalaton määrä ihmisiä. Ei kai se olisi kohtuutonta, jos joku sen ansiosta jäisi henkiin aina välillä”, hän muistuttaa. ”Kuollut liha on kuollutta lihaa ja siinä se. Jos sillä voidaan pelastaa eläviä sieluja, niin eiköhän se ole sen arvoista.” Tulevaisuudessa Paavi Johannes Paavali II toivoisi myös vireämpää keskustelua kannibalismin käytännön hyödyistä.

Yksi vastaus aiheeseen “Paavi: Hautausmaat viljelyskäyttöön”

Uskontunnuksessa kerrotaan eksplisiittisesti, että ruumiin ylösnousemukseen pitää uskoa tai ei kuulu kerhoon. Siksi se nekrofiliakin on syntiä.
Ne ruumiit ovat siellä odottamassa ja jos Julle on kerran kaikkivaltias, kaipa hän saa haperommankin veronmaksajan karikkeesta ylös jos tarve tulee.

Read previous post:
Katastrofi epäonnisten maratonilla

(Helsinki) Helsingin isännöimän maailman huono-onnisten konferenssin (CILW) yhteydessä toteutettu maailman ensimmäinen huono-onnisten maratonjuoksu jouduttiin keskeyttämään. Järjestäjien mukaan keskeytyksen syynä oli...

Close