Kategoriat
Kulttuuri

Kirkko: Juhannuksen kunniaksi taiteilija oikeuteen

(HELSINKI) Suomen evankelisluterilainen kirkko aikoo juhannusaattona haastaa taiteilijan oikeuteen jumalanpilkasta. Tällä leikkimielisellä tempauksella se kunnioittaa Hannu Salaman neljäkymmentä vuotta sitten, vuonna 1964 Juhannustansseista saamaa kolmen kuukauden vankilatuomiota ja ”pitää väkeä varpaillaan”, todetaan kirkon tiedotteessa.
Oikeuteen haastettavaa taiteilijaa ei haluttu vielä paljastaa, mutta kirkolliset lähteet tietävät kertoa, että ainakin muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä ja runoilija Arto Melleri ovat vahvoja ehdokkaita. Ei ole myöskään mahdotonta, että Hannu Salama haastettaisiin uudelleen.

Perinnettä luomassa

Kirkkohallituksen vt. tiedotuspäällikkö Juhani Kettusen mukaan vastaava tempaus tullaan järjestämään myös seuraavana vuonna. ”Kyllä tästä vähän niin kuin perinnettä ajateltiin aloitettavaksi”, hän kuvailee. ”Etenkin jos saataisiin jo näin ensimmäisenä vuonna kunnon tuomio. Raippoja ja jalkapuuta lähdetään ainakin hakemaan.”
Haasteen jättämisen jälkeen kirkko järjestää suuren koko perheen kirjarovion Seurasaaressa. Pienempiä pahan sanan polttajaisia vietetään samaan aikaan ainakin Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä. Osanotto on ilmainen ja halutessaan mukana voi tuoda omia, naapurin tai kirjaston kirjoja.

Read previous post:
Megalomaanien kesäjuhlille odotetaan miljardiosanottoa

(HANKASALMI) Keski-Suomen liiton ja Hankasalmen kunnan isännöimille megalomaanien kesäjuhlille odotetaan järjestäjien mukaan ainakin miljardia kävijää ensimmäisen päivän aikana. Perjantaina alkavien...

Close