Kategoriat
Ulkomaat

Katolinen kirkko hyväksyy masturbaation

Katolinen kirkko on pyörtämässä täysin kantansa masturbaatioon. Kardinaali Silvio Aburusconin mukaan Paavi Johannes Paavali II tulee ”lähitulevaisuudessa” pitämään puheen, jossa hän kannustaa etenkin nuoria itsetyydytykseen.
Aiemmin masturbaatio on ollut katolisen kirkon piirissä vaiettu tabu, jota on pidetty vähintäänkin paheena, ellei jopa haureuteen verrattavissa olevana syntinä.

Ei pikainen päätös

Aburusconin mukaan kirkollisen mielenmuutoksen taustalta löytyy pitkiä, korkean tason keskusteluja niin poliitikkojen kuin kirkonmiestenkin piirissä. ”Yhdessä monena iltana istuttiin, [Paavi] Johannes [Paavali II] oli aina mukana”, kuvailee Kardinaali päätöksen syntyä.
”Joku sitten viimein sen sanoi ääneen, että onko siitä nyt mitään haittaa jos teinit vähän vänksii. Ovatpahan poissa pahanteosta ainakin sen aikaa.”

Myös henkinen taso

Kardinaali muistuttaa, että päätöksen taustalla on kuitenkin edelleen rakkauden vaatimus ja filosofia. ”Ketäpä sitä itse kukin eniten rakastaa? Että kyllä tämä kulkee ihan raamatun ohjeiden mukaan.” Aburusconin mukaan Paavi tulee puheessaan myös pahoittelemaan vuosikymmenien jatkuvaa syyllisyyttä, jonka aiempi masturbaatiokielteinen ilmapiiri on monille aiheuttanut.

Read previous post:
WADA löysi täysin puhtaan kilpapyöräilijän

Ranskan ympäriajon alkuun on enää muutama viikko, ja sunnuntaina antidopingvirasto Wada ilmoitti todellisesta uutispommista: Wadan tarkastajat ovat löytäneet pyöräilijän, joka...

Close