Kategoriat
Ulkomaat

Hullujen diktaattorien maailmankonferenssi vauhtiin tällä viikolla

(TURKMENISTAN) Jokavuotinen hullujen diktaattorien maailmankonferenssi käynnistyy jälleen tämän viikon puolivälissä. kokouksen pitopaikkana toimii Turkmenistanin pääkaupunki Turkmenabad ja isäntänä maan itsevaltainen ”presidentti” Saparmurat Niyazov.
Niyazov tunnetaan mm. siitä, että hän on nimenyt uudelleen kaikki viikonpäivät ja osan kuukausista, mm. äitinsä mukaan. Hänen kirjoittamansa opus Rukhname on kohotettu kansalliseepoksen asemaan ja sen lukeminen on pakollista kaikille.
Konferenssiin odotetaan laajaa osanottoa eri puolilta maailmaa. Monet Turkmenistanin naapurivaltioiden hallitsijat ovat ilmoittaneet saapumisestaan, kuten myös Pohjois-Korean autokraatti Kim-Jong Il.
Venäjän presidentin Vladimir Putinin ilmoittautuminen hylättiin, koska hän ei järjestäjien mukaan ole vielä ”tarpeeksi sekaisin”. ”Henkilökultti on vielä alkutekijöissään, pyhän kirjan kirjoittaminen on alkutekijöissään, sananvapaudesta on vielä pieniä viitteitä jäljellä ja kansanedustuslaitoksellakin on edes näennäistä valtaa”, perustelivat järjestäjien edustajat.
Konferenssien ohjelmassa on mm. työpajoja ja kahdenkeskisiä neuvotteluita, joiden uskotaan tähtäävän maiden keskinäisen kaupan vauhdittamiseen ja hullujen diktaattorien talousyhteisön (HDT) perustamiseen. Työpajoista mainittakoon esimerkiksi ”Minustako Jumalan pojaksi?”, ”Kannibalismi – ratkaisu liikakansoitukseen?”, ”Kirjallisuuspiiri: Pieni punainen kirja ja muita klassikoita”, ”Megalomania ei ole sairaus” sekä ”Mielipidevangit – välttämätön paha”.
”Konferenssin kuluessa on odotettavissa lukuisia päättömiä lehdistötiedottajia, anteeksi, -tiedotteita ja lopuksi julkilausuma, jossa vaaditaan maailmanvaltaa”, järjestäjät kertoivat.

Read previous post:
On sitä ennenkin vituttanut

Luin Lehdestä (20.6.2004) artikkelin Alma Lagerlöfistä otsikolla Nuoret tytöt sanoivat 'vittu' myös minun nuoruudessani.Vitusti voimaa ja vielä enemmän Jumalan siunausta...

Close