31.8.2010 17:23 | Yleinen

Haluan Aikakaus-Lehden avustajaksi

Aikakaus-Lehti vastaanottaa mieluusti sekä uusia avustajia että ehdotuksia julkaistavaksi materiaaliksi (juttuja, valokuvia, sarjakuvia). Jos siis haluat mukaan itsetuhoiseen joukkoomme, lähetä sähköpostia osoitteella lehti@samizdat.info otsikolla ”Avustajaksi”. Mainitse viestissä, mitä haluat ja osaat tehdä. Juttunäytteistä sun muista referensseistä ei ole haittaa.
Valokuvaajille tiedoksi, että geneeristä kuvituskuvaa emme juurikaan tarvitse, kun on nuo CC-lisenssit ja muut. Sen sijaan otokset kotimaisista poliitikoista sun muista päättäjistä voivat hyvinkin tulla tarpeeseen, kuten myös kuvat erilaisista tunnistettavista pytingeistä eri puolilta Suomea. Aikakaus-Lehteen sopii myös tarjota kuvareportaasheja.
Graafikoille tiedoksi, että Aikakaus-Lehdessä riittää puuhaa taittamisen ja esimerkiksi infografiikan kanssa, jos sellaiseen on halua.
Sarjakuvantekijöille tiedoksi, että AL julkaisee mieluusti jo netissä aiemmin julkaistuja sarjakuvia, jos ne vain ovat hyviä. Kannattaa siis tarjota.
Kirjoittajille tiedoksi, että älkää suuttuko, jos emme julkaise tekstejänne. Useimmiten käy niin, että julkaisukelpoinen teksti on sellaista jo lähes ensimmäisessä versiossaan. Jos koko artikkeli pitää kirjoittaa uusiksi, kuluu siihen meidän aikaamme ja kirjoittajalta palaa hermot. Erityisen paljon vituttaa siinä vaiheessa, kun jutusta pitäisi maksaa.
Yleisin harha-askel on hassujen uutisten tarjoaminen Aikakaus-Lehteen. Mikäli kirjoitat ajankohtaisesta aiheesta ja uutismaista tekstiä, suuntaa voimavarasi Kansalaisjournalismi-osioon. Aikakaus-Lehteen sopii paremmin, no, aikakauslehtimäinen tavara – ajaton, erilainen, luova, omituinen, rööröö.
** ** **
Niin, palkkiot: maksamme julkaistuista teoksista, mutta emme paljon. Kyseessä ei ole niinkään työntekijöiden riistäminen kuin se, että a) rahalla ei saa tilattua hauskoja juttuja ja b) me ei olla Sanoma Magazines. Elinkeinoa meistä ei siis saa. Lienee olla parempi tarjoamatta mitään, jos toiveena on voiton maksimointi. Sori.