6.10.2010 13:05 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, lokakuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

37 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, lokakuu 2010”

INTIASTA LÖYTYI UUSI KIELI
(ULI ULI ULI ULI UH HUH HUH)
Yhdysvaltalaistutkijat raportoivat
aiemmin tuntemattomasta karu kertoma-nimisestä
kielestä Koillis-Intiassa. Kieltä on sörkkinyt kepillä
vain noin tuhat ihmistä.
Tutkijat luulivat aluksi keränneensä
tietoa ennestään tunnetun Akka-heimon
kielen murteesta, mutta löysivätkin
täysin omanlaisensa sanaston ja
kielellisen rakenteen. Kielelle ominaista on vaatteista, kengistä ja meikeistä puhuminen sekä ainainen kälätys toisen juomisesta ja kaikesta muustakin mikä nyt vaan ei vittu ikinä miellytä.
Seudulla puhuttavat Ukko-heimojen kielet ovat olleet
pitkään pimennossa, ensimmäinen
löydettiin vasta 1800-luvulla eräältä Internetin anonyymiltä keskustelupalstalta.
Maailmassa on tällä hetkellä arviolta 6 910 tunnettua Akkaa.

Stephen Elop maailman toiseksi seksikkäin suomalainen

(CUPERTINO) Matkapuhelinyhtiö Nokian tuleva entinen toimitusjohtaja Stephen Elop on valittu maailman toiseksi seksikkäimmäksi suomalaiseksi. K-Raudan sorkkarautaosastolta tavoitettu, arvovaltaisen valitsijaraadin puheenjohtaja ja Nelson Mandela look-alike Gordon Freeman kommentoi Elopin olleen ehdolla olleista selvästi ihquin.
Tavoitimme täpärästi kolmannelle sijalle jääneen balettitanssija Joonas Hytösen tanssitunnilta.
”Ainakin minulla on suurempi lerssi. Siitä on varmaa tietoa.”, Hytönen puuskuttaa.
Uutisen ei uskota vaikuttavan Nokian tai Hytösen osakkeiden arvoon.

JSN haluaa Iltalehtihuijarit käräjille
(MITÄ VITTUA) Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtaja Risto Uimonen toivoo, että Iltalehti veisi Iltalehden harhauttamisen oikeuteen. Uimonen kertoo keskiviikon Kalajokilaakso-lehdessä, että nuorten niin sanotussa keltaisen lehdistön testissä oli paha tarkoitus.
Rikosnimikkeeksi hän ehdottaa juksaamista tai vaihtoehtoisesti törkeää tirkistelyhalun hyväksikäyttöä.
On anteeksiantamatonta, että lehdistön uskottavuutta koetellaan tällä tavalla”, Uimonen jatkaa. Hänen mukaansa Ilta-Sanomat, Iltalehti, Hymy, Seiska, Alibi ja Ratto ovat ”paras tapa tietää missä oikeasti mennään ja .. katso, tissit!”.
Uimonen muistuttaa, että on kohtuutonta vaatia toimittajilta taustojen tarkistamista tai että vastaava päätoimittaja ottaisi vastuuta jutuista. ”Nykyaikana JSN:n tulee keskittyä lukijoiden jahtaamiseen, enkä tarkoita tällä pelkästään levikin lisäämistä”, sanoo Uimonen. Keinoina hän näkee mm. keskustelupalstojen räväköittämistä, jotta niihin saadaan enemmän käräjäoikeuteen vieviä kirjoituksia. Toinen tapa on kannustaa lehtiä kirjoittamaan päin vittua oleva kohuartikkeli ja sitten uusi lööppi, kun haastetaan pari tyhjäntoimittajaa käräjille lehdistön harhauttamisesta.
Nykyajan media on nopealiikkeistä. Toimittajan on vaikea ehtiä kokoamaan kaikkia tissi-pylly-linkkejä nettijulkaisun etusivulle ja vieläpä kehittämään niihin vetävät otsikot. Kyllä tässä tilanteessa täytyy vedota kansalaisjournalistien oikeudentajuun, että edes kansalasten kirjoittamissa jutuissa olisi tolkkua”, toteaa JSN:n pää-alykkö.
Iltapäivälehdissä uutista juhlittiin railakkaasti, vaikkei kukaan ehtinyt tarkistaa mitä Uimonen todella sanoi vai sanoiko mitään. ”Hyvä otsikko saatiin ja lisäksi kovaa tekstiä lukijakommentteihin. Hyvällä tuurilla mennään hoviin saakka”, toteaa toimittaja-opistosta minimiarvosanoin valmistunut media-alan ammattilainen ennenkuin alkaa pohtia pitäisikö ”megatissit” kirjoittaa väli-viivalla.

Litmanen: ”En muista pelanneeni koskaan Unkaria vastaan pelannut”
Huuhkajien väsynein ja kokenein pelaaja Jari ”Lasinilkka” Litmanen oli mukana Suomen A-maajoukkueen surullisenkuuluisassa ottelussa Unkaria vastaan vuonna 1997.
– ”En muista pelanneeni koskaan Unkaria vastaan pelannut. En siis muista, että olisin, tai ketään muutakaan, jos siihen tullaan, tai mitään muutakaan muista”, velmuileva Litmanen sivaltelee Suomen Palloliiton HuuhaaHuuhkajat-TV:n täsmähaastattelussa ja viittaa 13 vuoden takaiseen otteluun.
-Viimeiset muistikuvat Unkarista minulla on kun osallistuin kansanriehaan, tanssin siellä polkkaa ja huutelin rivouksia. Vedin kunnon perskännit, ne oli semmoiset illalla hilpeänä kaljaa, aamulla kalpeana hiljaa poliisikuulustelussa reissu.”

Poliisin uusi koulutusmalli menestys
(SUUR-PIRKKALA) Tampereella kiitellään poliisin hallintorakenneuudistuksen (PORA) yhteydessä toteutettua poliisien koulutusmallin tehostamista. Muutoksen on havaittu lisänneen sekä syyllisten määrää että tehneen rikoksen muodollisesta nimeämisestä helpompaa.
Avainasemassa Satakunta
Pirkanmaan poliisilaitoksen poliisipäällikkö Adolf Tulipää kertoo kohentuneen tuloksen johtuvan monista eri yksittäisistä parannuksista. Olennaista osaa niiden joukossa näyttelee Satakunnan poliisilaitoksen perustaminen vuoden 2009 alussa.
”Keskittämällä Suomen ylivoimaisesti junteimmat pamputtaja-apinat yhteen paikkaan länsirannikolla saimme osan heistä uudelleensijoitettua Tampereelle. Nythän heidän kädenjälkensä näkyy jo oikein komeasti eduskunnan oikeusasiamiehen saamana palautteena”, sanoo Tulipää ja jatkaa:
”Onkos sitä oltu aiemmin poliisin kanssa tekemisissä?”
Poliisipäällikkö tietää tamperelaisilla olleen lämpimät välit läntisiin poliisipiireihin jo kauan, koulutetaanhan Suomen uudet poliisit Tampereen Hervannassa.
”Esimerkiksi Porista kotoisin oleva Suuri Cthulhu työskenteli koulutuksensa jälkeen hetken aikaa Tampereen poliisissa ennen paluutaan kotikaupunkinsa huumeyksikköön”, poliisipäällikkö toteaa ja lisää:
”Millä asialla muuten liikut tähän aikaan? Meille soitettiin mahdollisesta autovarkaasta, onkos sulla jotain kamaa päällä?”
Peruskoulutus uudistettu
Uudistuksen yhteydessä poliisin peruskoulutukseen on lisätty kurssi, jonka aikana aikana opiskelijat perehdytetään urbaaniin rikostorjuntaan syyllisten paikantamisesta aina rikoksen tyypin keksimiseen. Kurssin tehtäviin kuuluu muun muassa huumekoiran viemistä lainopillisesti arveluttaviin tilanteisiin, lemmikkieläinten kyynelkaasuttamista ja puutarhaliikkeiden edessä partiointia.
”Urbaanissa rikostorjunnassa kentällä toimivia poliiseja uhkaa jatkuvasti esimerkiksi kuolettava tylsistyminen hippejä kytätessä, kahvin vakava loppuminen siviiliautossa istuessa sekä pukamat joita syntyy, kun paikallislehden toimittajat nuolevat persettä”, Tulipää selittää ja jatkaa:
”Haiseeko tuo sinun reppusi pilvelle? Annas kun koira vähän nuuhkii. Äläkä sitten yhtään temppuile siinä tai pääset raudoissa maijan perälle.”
Virtaviivaistettu prosessi
Adolf Tulipää kertoo sekä poliisikoulutuksen että poliisin kenttätyön virtaviivaistuneen innovatiivisten uudistusten ansiosta.
”Ennen koulutimme opiskelijat poliiseiksi ja laitoimme sitten kentälle näyttelemään koulutustilanteita sopiviin paikkoihin, jotta nämä voisivat ikään kuin vahingossa löytää halutun kaltaisia rikoksia. Kauhean vanhanaikaista!”, moittii Tulipää ja jatkaa innostuneesti:
”Mehän voimme suoraan viedä poliisikoululaiset aikuisten hommiin! Emme me valmistuneetkaan poliisit tuhlaa aikaamme vaarallisiin tehtäviin vaan hankimme palkkakuitissa näkyvät suoritteet muiden alojen opiskelijoiden vaatekomeroista, joten emme uudistuksen yhteydessä nähneet tässä turvallisuusriskiä.”
Tulipää lisää vielä:
”Ja nyt lähdettiin koppiin siksi aikaa kun pojat käy katsomassa mitä sulla on kotona. Jos löytyy edes kukkaruukku niin pääset kunnon selliin yöksi ja aamulla kuulusteluun.”

Kiinan hallitus ei ymmärtänyt
(TINY MEN)
Nobelin rauhanpalkinnon voittanut
kiinalainen toisinajattelija Liu Xiaobo
on omistanut palkintonsa Taivaallisen
rauhan aukion verilöylyn uhreille.
Uutistoimisto LMAO:n mukaan Liun vaimo
kertoi asiasta yhdysvaltalaiselle
ihmisoikeusjärjestölle, jossa oli kuitenkin out of office autoreply päällä. Vaimo pääsi
lyhyelle vierailulle miehensä luokse
vankilaan, mutta ehtiihän sitä lyhessäkin ajassa vähän, heh heh.
Kiinan hallitus on ilmaissut huolensa Liun mielenterveydestä. ”Kyllähän se on ymmärrettävää, että ihmisillä voivat faktat mennä sekaisin; toisille muisti tekee tepposet, toisilla mielikuvitus laukkaa. Virallisten asiakirjojemme mukaan kukaan ei kuollut Kiinassa vuonna 1989. Kyseisenä vuonna esim. armeijassamme kaikki palvelivat aseettomina ja mielenosoituksiin myönnettiin avoimesti valtion apuraha. Toivoisimmekin, että Nobel-voittaja omistaisi palkintonsa mieluummin armeijamme panssariajoneuvokannan kasvattamiseen; kyseisenä vuonna olimme ihan helisemässä, kun kaikki panssarivaunumme olivat samanaikaisilla ulkomaankomennuksilla Suomen puolustusvoimain lippujuhlapäivän ja Tongan kansallispäivän osuessa samalle päivämäärälle”, totesi MyAssOff Zetor ihmetellen niinikään, miksei uunituoreessa punaisessa kirjassa kerrota paikallisen nuudelimestan tähtiluokitusta, vaikka siellä on mielettömän hyvä hapanimeläkastike. ”Selkeästi vaivan väärti matkustaa tonne vaikka erikseen, että vink vink vaan sinne ranskalaisten suuntaan.”
Google.cn-sivuston mukaan vuodessa on 364 päivää, varsinkin vuodessa 1989. Kiinassa kuullaan vuosittain joukkorykäisy, kun eräänä kesäkuisena aamuna kaikki valtion palkkalistoilla repäisevät kalenterista kyseisen päivän pois ja odottavat 24 tuntia niillä sijoillaan.

Kokoomusnuoret: Oikeusasiamies jättäisi työttömät oman onnensa nojaan
Kokoomusnuoret pitää käsittämättömänä sitä, miten nurjasti muissa puolueissa suhtaudutaan järjestön märissä päiväunissaan ajamaan työttömyyskieltoon.
Kokoomusnuorten mielestä työttömyyskiellon vastustaminen kertoo kovista ja kylmistä arvoista sekä piittaamattomuudesta.
”On uskomatonta, että jopa eduskunnan oikeusasiamies vastustaa työttömyyskieltoa”, hämmästelee kokoomusnuorten puheenjohtaja Rylle Widman.
”Ilmeisesti oikeusasiamiehen mielestä on hyväksyttävä tilanne, että yli kaksisataatuhatta suomalaista on vailla työtä ja joutuu elättämään itsensä erilaisilla sosiaaliavustuksilla. Tällainen asenne kertoo suuresta välinpitämättömyydestä työttömien kurjuuden suhteen.”
Kokoomusnuorten mielestä työttömyyskieltoa vastustetaan täysin kestämättömin perustein. ”Sanotaan, ettei työttömyyskielto ratkaise työttömien ongelmia. Ratkaiseeko sitten työttömyyden salliminen?
Työttömyyden salliminenhan on varmin keino varmistaa, että nykyinen, kurja tilanne säilyy entisellään. Työttömyyden kieltäminen olisi ensimmäinen
askel parempaan suuntaan. Tällainen lainsäädätö toimi 1600-luvun Englannissa, miksei sitten nykyäänkin?”
, Rydman toteaa ja lähtee kuuntelemaan barokkimusiikkia.
Työttömyyden sallimisella vain pitkitetään Suomen työttömyysongelman ratkaisemista. Kun työttömät voivat säilyä hengissä työttömyyskorvauksen turvin, ei Suomen hallituksen ja elinkeinoelämän tarvitse ottaa vastuuta heidän työllistämisestään. Kokoomusnuorten näkemyksen mukaan jokainen, joka kannattaa työttömyyden sallimista, on osasyyllinen Suomen heikkoon työllisyystilanteeseen ja talouskasvun hidastumiseen.

VR varautuu talven tuloon
(VALTION RAUTATIET) Syksy on saapunut ja VR on valmistautunut viime vuotista paremmin talven tuloon. VR:n varautumistyöryhmän teettämän tutkimuksen mukaan Suomessa sataa talvella lunta ja on pakkasta, mikä osaltaan heikentää junien toimintavarmuutta.
Viime vuoden junaliikenteen myöhästymiset, laiteviat ja hotelliaulavierailut ovat mennyttä vakuuttaa VR:n johtajaveturin kuljettajaksi itseään tituleeraava herra lippuluukuille jätetyissä Post-it -lapuissa.
VR on varautunut talven tuloon lisäämällä kalustoa kahdella junalla sekä usealla raiteiden risteyskohtaan asetettavalla manuaalisen lakaisukoneen heiluttajalla. Aikatauluja on myös jouduttu muokkaamaan, että viime vuoden kaltaisia myöhästelyjä sekä peruutettuja reittejä ei tänä talvena koettaisi.
”Tänä vuonna jokainen junavuoro on niin paljon myöhässä, että se on oikeastaan asemalla ihan oikeaan aikaan paitsi tietenkin se ensimmäinen juna, joka lähtee tarkoituksella melkoisesti myöhässä”, kertoo varautumissuunnitelman laatineen työryhmän sijaiskahvinkeittäjä Mikko Veturimies-Män ja jatkaa, ”Lisäksi juna-aikataulujen ajat on korvattu kyrillisistä aakkosista muodostetuilla viisinumeroisilla kirjainsarjoilla. Siitä jos joku sitten keksii milloin junan olisi pitänyt olla asemalla, niin jo on ihme.”
VR:n varautumissuunnitelman mukaan, vaikka myöhästymisä ei tänä vuonna pitäisi tullakaan, asemille on varattu turhaan junia odottaville pomppulinnoja ja paljon muita kivoja juttuja. Junien aikataulussa pysymisen takia järkytteneille viime vuotisten junavuorojen myöhästelyyn tottuneille asiakkaille on perustettu auttava puhelin sekä terapiaryhmä, joka alkaa useita tunteja sovittua aloitusajankohtaa myöhemmin.

JUHANNUSYÖ TOI ENNÄTYKSEN AVIOERONNEIDEN MÄÄRÄÄN
Avioliitosta erosi eilisyönä ennätysmäärä ihmisiä, kertoo eroaliitosta.fi -sivuston ylläpitäjä Veli-Matti Mensa, 22. Syyksi epäillään kalenterissa esitetyn juhannuksen ja sen mukanaan tuoman ohjelmanumeron jälkeistä yötä.
”Eronneita oli palttiarallaa parisataa enemmän kuin normaalisti, mutta päätimme jo julkaista asiasta oikein lehdistötiedotteen saadaksemme lumipalloilmiön toden teolla käyntiin” , paljastaa Mensa.
”Ennen vanhaan piti oikein kävellä jonnekin täyttämään jotain lappusia ja miettiä omaa avioeropäätöstä ainakin yön yli.”, jatkaa Mensa, mussuttaessaan mussuttamiensa dominokeksien kasvavasta vastuusta kasvojensa finnitilanteeseen.
”Me olemme tehneet koko prosessin viimein niin helpoksi, että jokainen voi erota puolisostaan hetken mielijohteesta – toivon mukaan humalaisen riidan seurauksena, jolloin aidot impulssit vapauttavat yksilöt kahlitsevasta avioliiton Helwetistä, jonne palaa myös ihan helvetisti rahaa.”, Mensa päättelee.
Hänen mukaansa eroaliitosta.fi -sivusto on vain vastannut suoraan sosiaaliseen tilaukseen, joka on syntynyt aidossa sosiaalisessa mediassa, vailla fyysisen maailman kömpelöitä ja työläitä sopimusprosesseja. Sivuston ylläpitäjien mukaan kaikki molemminpuoliset sopimukset ovat kyseenalaistettavissa aina tekijänoikeuksia ja asunnonomistusta myöten, ja koska sopimuksia on helpompi rikkoa kuin noudattaa, niistä kannattaakin pyristellä kokonaan irti.
”Ei tässä mistään opportunismista ole kyse, meille on aina ollut tärkeintä levittää täysin puolueetonta tietoa aviollisuuden vanhoillisuudesta ja näiden joskus useastikin naitujen asenne-ongelmasta irtosuhteita harrastavia sinkkuja kohtaan.”, Mensa valottaa.

Stubb ei kannata romanien syrjintää – psykiatrian spesialisti huolissaan
(UNIVERSUMI)
Ulkoministeri Aleksander Stubb (kok.) ei hyväksy ehdotettua kerjäyskieltoa, vaikka muu Kokoomus on ajanut kieltoa läpi ahkerasti. Stubbin mielestä romanitilanteen voisi hoitaa tuilla ja köyhyyden vähentämisellä. Kokoomuksessa on havaittu myös muunlaista hajautumista, sillä esimerkiksi kysymys sukupuolineutraalista avioliittolaista on herättänyt täysin vastakohtaisia mielipiteitä ja julkilausumia, vaikka puoluekokouksessa kysymykseen on otettu selvä kanta. Psykiatrian ylilääkäri Hannu Larma on huolissaan ilmiöstä.
”Kysymys on nyky-yhteiskunnassa tyypillisestä persoonallisuuden pirstoutumisesta. Kokoomuksen puoluepolitiikka on tällä hetkellä niin kaksinaismoralistista ja monimielistä, että siitä voi olla merkittävää terveysuhkaa kaikille puolueen jäsenille ja äänestäjille” Larma toteaa.
Ilmiö on heijastunut myös niin sanottuun pakkoruotsi-keskusteluun, jonka lopputuloksena Kokoomuksella on kysymyksestä selvä mielipide: pakkoruotsia ei saa lopettaa, mutta se täytyy lopettaa.
”Saattaa olla, että kysymys on muillekin skitsofreenisille ilmiöille ominaisesta hyväksynnän eli äänien haalimisesta. Jos puolue kannattaa lähes kaikkia mielipiteitä, kaikki voivat äänestää sitä ja jättää oikeat poliittiset päätökset puoluetta taloudellisesti tukeville tahoille” Larma analysoi Kokoomuksen tilannetta.
Tuoreen tutkimuksen mukaan poliittisen skitsofrenian riskit ovat suuret, sillä demokratia vaarantuu, mikäli valtiota johtaa puolue, joka jäseniä määräilee mielivalta. Epäselvät ja populistiset mielipiteet voivat aiheuttaa myös hankalaa närästystä.
”Näin syvälle menneen mielenrikkoutumisen korjaaminen ei välttämättä ole yhden elämän prosessi. Myöskään moraalisen selkärangan kasvattaminen ei edes nykyteknologian avulla onnistu, mikäli potilas on pitkään toiminut Kokoomuksen piirissä” Larma huomauttaa.
Kokoomuksen puoluetoimisto sekä halusi että ei halunnut kommentoida asiaa, mutta päätti pitää lopullisen päätöksensä salassa.

Lehti imi kilpailijan kylkeensä
(Tiedotetoimiston kirjekyyhky)
Surkeat nysvärit Sori mä oon toimittaja-Facebook-profiilissa vastasivat Lehden implisiittiseen vihjeeseen muodostaa kilpaileva konserni Lehden journalismille. Sori mä oon toimittaja rikkoo Lehden monopolistismääräävän markkina-aseman suomalaisella kielialueella.
Surkeiden nysvärien Sori mä oon toimittaja-Facebook-profiili oli uutisen kirjoittamista edeltäneeseen kosmiseen kiertoon mennessä saavuttanut noin 23 Facebook-tykkäystä.
Uutiskierron erikoisasiantuntija Pentti Peruspelle kommentoin Lehdelle:
”Pellejä ovat mutta voivat saavuttaa universumin laidan ennen Lehteä.”
Sori mä oon toimittaja-Facebook-profiili ilmoittaa tavoitteekseen ”kulttistatuksen ja pörssirahastuksen”.
Lehti ei yrittänyt tavoittaa surkeita nysväreitä ja kieltää kaiken sekä luopuu tavoittelemasta universumin laitaa ja kosmista johtoasemaa. Lehti keskittyy etelän median markkinoille.

Valkoinen aine ahdistellut taas autoilijoita
(JOULUPUKINMAA) Viime vuosina jokasyksyiseksi ilmiöksi muodostunut petollinen, valkoinen massa maanteillä on taas vaatimassa veriuhrejaan. Pahaa-aavistamattomien autoilijoiden kimppuun salakavalasti takavasemmalta hyökkäävä valkoinen, luomavan kauniisti kimaltava aine on jälleen kiskonut autoja kuljettajineen ojiin ja valopylväisiin aiheuttaen kymmenien tuhansien eurojen puskuriremontteja viattomiin Mersuihin ja Audeihin, puhumattakaan vuodatetusta rallikansan lasten verestä.
”Oli juuri rauhallisesti ajelemassa sataakahtakymppiä, kun tuo perhana töhnä tarttui renkaisiini viidenkympin risteysalueella, ja heitti bemarini kylki edellä kiviaitaan! .. ja ihan uudet kesärenkaat meni lovelle!” sanoi tapaamamme satunnainen matkailija Pertti Vähä-Loiva-Kurttunen poistuessaan ensiavusta.
Haastattelimme Autoliiton edustajaa Martti Ylävimmaa ja hän totesi ykskantaan, että suomalaisella autonkuljettajalla on lain määräämä ehdoton oikeus ajaa turvallisesti kesärenkailla joulukuun ensimmäiseen päivään asti. ”Mitä hallitus aikoo tehdä asialle? Miten turvaamme suomalaisen autoilijan liikenneturvan valkoisen aineen uhan alla?” – sanoo Ylävimma. ”Jos se on laissa määritelty, niin luontokin pitää saada lainkuuliaiseksi!”
Teollisuuden voiman markkinointivara-alipäällikkö Ahti Savukaski tarjoaa ratkaisua: ”Tekemissämme intensiivisissä laboratoriotesteissä olemme todenneet lämmön olevan paras aseemme valkoisen vihulaisen torjuntaan. Paras keino on asentaa kaikille teille lämmityskaapelit alle, jolloin valkoinen myrkky pysyy metsissä ja Siperiassa, jonne se kuuluukin. Shille! Toinen vaihtoehto on laittaa viherpiipertäjät lyttyyn ja tuupata savua ja nokea ilmakehään niin, että ilmastonmuutos saadaan kunnolla käyntiin ja lämpöä tännekin. Saa valkoinen paska kyytiä, viimein!”
Toimitus kiittää haastateltavia ja syö runsaasti papuja ja hernesoppaa tuottaakseen metaania ilmakehään Suomen autoilijoiden avuksi valkoista uhkaa vastaan.
Kansalaistoimitti Sudenlöyhkä.

Homoilta outo kristinuskokommentti
(MULKUA / PORNAINEN) SETA ry ei usko, että heidän edustajiensa puheet Ajankohtaisen Kakkosen kristinuskoillassa olisivat olleet erityinen sysäys heteroksi kääntymisiin.
Lehti uutisoi tänään puskaradiossaan, että yli 3800 homoseksuaalin kääntyminen heteroksi maksaa Setalle 67,5 biljardia euroa kannatusjäsenmaksujen menetyksinä.
Setan ylikamreeri Catherine Seta-Jonesin vastaus kristittyjen hyväksymiseen on hämmentävä. Hänen mukaansa Seta hyväksyy ”kristityt ihmiset, mutta ei kristittyjen välisiä suhteita – tai muutakaan kristillistä toimintaa”.
Seta-Jonesin mielestä hänen puheensa eivät olleet erityisen jyrkkiä ja hän sanoo kertoneensa näkemyksensä ”äärimmäisen typerästi kuten on maan tapa”.
Ajankohtaisen Kakkosen kristinuskoilta evankelisluterilaisten oikeuksista nähtiin jos nähtiin tiistai-iltana. Sen jälkeen tuhannet ihmiset ovat luopuneet homoseksuaalisuudestaan, perustaneet heteronormatiivisen ydinperheen ja leiponeet pullaa.

(IAIA) Lehden kansalaistoimittaja on saanut selville, että tiistaina 12.10. klo 21.00 lähetetyn, Suomessa syvää hulluutta aiheuttaneen Ylen Homoillan takana olivat suuret kosmiset voimat. Ohjelma aiheutti esityksensä ensi minuuteista lähtien laajoilla alueilla paniikkia ja kaaosta ihmisten sännätessä kauhun vallassa ulos kodeistaan. Myös internetissä on käyty ohjelman aiheuttamassa hulluuden huumassa kiihkeää ja täysin epäeuklidista keskustelua.
No kyllähän sen arvasi, ettei tällaista paskaa tulisi ulos televisiosta ellei Cthulhulla olisi lonkeroitaan pelissä”, kertoo Helsingin yliopiston arkeologian professori Miska Tonic. Hän uskoo useamman kuin yhden ohjelmassa esiintyneen vieraan olleen tiistaina Suurten Muinaisten vaikutuksen alaisena.
Päivi Räsänen (kdr.) kieltää jyrkästi olleensa Ylen Homoillassa edustamassa yhtäkään yliavaruudellista jumaolentoa.
Kirkon edustajana en tunnusta mitään muita uskontph’nglui mglw’nafh Cthulhu R’lyeh wgah’nagl fhtagn”, Räsänen toteaa ja jatkaa:
Minulla ei ole henkilökohtaisesti mitään homoseksuaaleja vastaan, mutta kun tähdet ovat oikein ja Suuret Muinaiset heräävät tuhatvuotisesta unestaan niin valtameret tulevat kiehumaan, ihmisveri virtaamaan, eikä yksikään sielu tule sitä seuraavasta hulluuden ja kauhun hirmumyrskystä elossa säästymään… Kaikkein vähiten homot”, Räsänen tiivistää, ennen kuin kiiruhtaa uhraamaan kanoja kotikellarissaan sijaitsevalle alttarille.
Kansalaistoimittaja sai puhelimella yhteyden R’lyehissä kuolleena nukkuvaan jumalolentoon, joka myöntää olleensa tempauksen takana:
Lyötiin Nyarhalotephin ja poikien kanssa vähän vetoa siitä, että kuka saisi pakan siellä Hyberboreassa parhaiten sekaisin”, Suuri Cthulhu toteaa leikkisästi esoteeristä kauhua herättävällä äänellään.
Saa nähdä millaisen paskamyrskyn Ithaquan ensi viikoksi suunnittelema räntäsadekuuro aiheuttaa,” hullu jumalolento jatkaa.
Toimittaja kirjoittaa nämä rivit kynttilänvalossa horjuvalla käsialalla pergamentille, jonka lähettää postitse Lehden toimitukseen ennen suorittamaansa itsemurhaa.
kansalaistoimitti Knud Utunluu (postuumisti)

Kadonnut todellisuudentaju saattaa olla nyt Espoossa
Piikkiö 4. syyskuuta. Kello on puoli yhdeksän, kun Lahja-Gilpertiina Christina Lehwäshowi (ent. Marja Huttunen) on palaamassa ihan tavalliselta ulkoilulenkiltä. Kotiin on enää sata metriä, kun todellisuudentaju yllättäen riistäytyy hallinnasta ja katoaa hämärtyvään metsään. ”Se lähtö tuli ihan puskasta”, avautuu yhä hämmentynyt Lahja-Gilpertiina. Hän etsii kadonnutta todellisuudentajuaan aluksi jalan, sitten autolla, veneellä ja moottorikelkalla näkemättä siitä vilaustakaan. Soitin heti muutettuani nimeni netissä päivystävälle eläinlääkärille, hätäkeskukseen, YK:n päämajaan ja pariin satunnaiseen yksityisnumeroon ilman sanottavaa tulosta, summaa Lahja-Gilpertiina. Hän pistää kadonneesta lehti-ilmoituksen Turun Sanomiin.
Oriketo, 6.9. Eräs rouva on hakemassa paikallisen Siwan roska-astiasta aamupalaa, kun hän äkkiä huomaa silmänurkassaan liikettä. Onko se koira, onko se peura? Sitten sytyttää: sehän on se lehti-ilmoituksen kadonnut todellisuudentaju!
Kuluu jälleen piinaavia viikkoja ilman havaintoja.
Helsinki 29.9.
Lehwäshowi levittää tietoa todellisuudentajunsa katoamisesta kaikkiin tiedotusvälineisiin kustannuksia ja lukijoita säästämättä. Hän perustaa Facebook-ryhmän, johon välittömästi liittyy yli 100 000 muuta todellisuudentajunsa menettänyttä.
Espoo 15.lokakuuta. Lahja-Gilpertiinan todellisuudentajun etsinnät on nyt keskitetty Espoon Isoon Omenan Prisman ilmoitustaulun tienoille. Tarkkaa paikkaa ei paljasteta, koska tyhjänpäiväisen asian perässä huhuilevat haahuilijat saattavat helposti menettää myös oman todellisuudentajunsa. Toisin kuin sivustaseuraajille, Lahja-Gilpertiinalle on täysin käsittämätöntä mikä saa todellisuudentajun lähtemään aina vain kauemmaksi. ”Kadonnut kuin pieru Saharaan”, tietää Thaimaasta toisten rahoilla lomailemasta tavoitettu Lehwäshowi.
Viimeisimpien havaintojen mukaan villiintynyt todellisuudentaju on saattanut liittyä yhteen Nurmijärveltä 2009 jäljettömiin kadonneet toisen todellisuudentajun kanssa. ”Laumanmuodostus saattaa aiheuttaa yleistä vaaraa länsimaiselle, eskapismiin perustuvalle yhteiskuntajärjestelmälle”, örähtää asiaa tutkinut metsätieteen ylioppilas, rantojenmies Taisto Kämäräinen. Jos metsässä törmää tällaiseen laumaan, retkeilijää suositellaan perääntymään hitaasti tulosuuntaan katse kohdistettuna tiiviisti alaviistoon johonkin triviaaliin, elämälle vieraaseen kohteeseen. ”Mikäli eksynyt todellisuudentaju alkaa tupata ihmisten pihapiireihin toistuvasti, se voidaan viranomaisten toimesta ampua kuleksimasta”, epäilee Kämäräinen.

Turpiinkerjääminen kielletään lailla
Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet haluaa kieltää turpiinkerjäämisen lailla. Hänen mielestä kerjääminen ei kuulu suomalaiseen kulttuuriin ja sillä siisti.
Sisäministeri Anne Holmlund on samaa mieltä: kaikenlainen länkyttäminen nettipalstoilla on saatava kuriin.
Meidän kulttuuriperintö ja hyvinvointimalli on sellainen arvo, jolla pitää olla pelisäännöt. Meillä pitää olla mahdollisuus sanoa joistakin asioista, että ne eivät ole meidän mallimme mukaisia, sanoo Holmlund.
Hän esittelee ensi viikolla aloitteen EU:n poliisiministereille suomalaisena innovaationa. Myös Päivi Räsänen kannattaa kieltoa. Sen sijaan pääministeri Mari Kiviniemi suhtautuu torjuvasti kerjäämisen kieltävään lakiin. Ylen uutisten mukaan Kiviniemi sanoo -noin niin kuin selkäydinreaktiona- pitävänsä lakia liian järeänä aseena.

Tuhansia puolikesyjä juoppoja ammutaan vuosittain Tukholman keskustassa. Iltapäivälehti Aftonbladetin mukaan juopot poltetaan ja lämpö otetaan talteen.
Tukholman kaupunki pitää juoppoja tuhoeläiminä ja on antanut määräyksen niiden hävittämisestä. Viime vuonna Tukholmassa ammuttiin kuutisentuhatta pultsaria.
Aiemmin juopot vietiin kaatopaikalle, mutta EU:n direktiivi kielsi käytännön 2006. Nyt raadot kootaan yhteen ja niitä säilytetään suurissa pakastimissa odottamassa kuljetusta polttolaitokseen Karlskogaan Värmlantiin. Siellä niistä tulee bioenergiaa, kertoo kaupunkilehti Vårt Kungsholmen.
-Minä en kyllä haluaisi asua paikassa, jota lämmitetään sillä tavoin, sanoo Ruotsin humaanisen yhdistyksen (SHS) puheenjohtaja Henrik Holppas.
Ihmisten oikeus -järjestön puheenjohtaja Kaj Stenberg on yhtä kauhistunut.-Onko se todella totta? Se järkyttää varmasti monia, Karlstadissa asuva Stenberg toteaa.

Kirkon homokanta yllätti suomalaiset
(AJANKOHTAINEN KAKKANEN)
Yli viisitoistatuhatta suomalaista on eronnut kirkosta viime tiistaisen A2 Homoillan jälkeen. Järkyttyneet eronneet kertovat tiedon kirkon jäsenten homoliittoja vastustavista kannoista tulleen heille täytenä yllätyksenä.
”Itse en ainakaan mitenkään voinut aavistaa tätä etukäteen. Uskontojen seksuaalietiikkahan on yleensä ottaen niin hirveän avarakatseista”, kertoo tyrvääläinen Liisa-Petteri Räsänen-Oinonen.
Samoilla kannoilla Räsänen-Oinosen kanssa on Lippe Laari Espoosta.
”Ennen tiistaita olin aina pitänyt Raamattua hyvin HLBT-sensitiivisenä teoksena. Eihän se nyt kuitenkaan ole kuin 2000 vuotta vanha kirja, Laari taivastelee.
Erityisesti eroajia on loukannut kansanedustaja Päivi Räsäsen käytös ohjelmassa.
”Räsäsen takia erosin kirkosta, Kristillisdemokraateista ja Lääkäriliitosta. Eduskunnastakin olisin halunnut erota, mutten voinut koska en ole sen jäsen”, tilittää snappertunalainen Sulo Lempinen.
Räsäsen lisäksi eronneet ovat ilmoittaneet eroamispäätökseensä vaikuttaneiksi kirkon edustajiksi erityisesti Pentti Oinosen, Sonja Falkin, Pasi Turusen sekä Suuren Cthulhun. Tämä nimilista on puolestaan yllättänyt evankelis-luterilaisen kirkon.
”Luulimme lähettäneemme ohjelmaan tavanomaisen miehityksemme, eli yhden konservatiivisen piispan ja yhden liberaalin naispapin, jotka sitten puhuisivat toistensa kanssa ristiin niin, että linjamme jäisi mahdollisimman epäselväksi. Eroakirkosta.fi:n meille välittämien palautteiden mukaan pääasiallisiksi edustajiksemme olikin kuitenkin valikoitunut kaksi kansanedustajaa, herätysliikkeeseen kuuluva maallikko sekä vapaakristillinen saarnamies”, hämmästelee arkkipiispan sihteeri Lex Luther.
Seuraavaksi suomalaiset aikovat yllättyä Huuhkajien karsiutumisesta vuoden 2012 EM-kisoista sekä siitä, että talvella on kylmä. Kirkko puolestaan aikoo yllättyä siitä, että sitä pidetään konservatiivisena instituutiona.

Homot saatiin kiinni itse teosta
Kristillisdemokraattien kansanedustajaehdokas Jouko Piho on Sherlock Holmesin kadonnut (hetero) pojanpoika. Ilman Pihon neronleimausta luterilaisen kirkon jäsenluvut olisivat pian muuttuneet miinusmerkkisiksi.
”En aio nyt sen kummemmin referoida tapahtunutta, mutta kyllähän homot yritti vetää meitä perseeseen”, naurahtaa Piho.
Hetken aikaa näytti jo vahvasti siltä, että suomalainen kirkkoinstituutio olisi vain kaksi tuhatta vuotta vanha jähmettynyt rasistipaska. Sitten Piho teki havaintonsa.
”Minä muistan kun vielä 70-luvulla hinttarit ryömi katakombeissa ja kaikki oli onnellisia. Sitten yhtäkkiä joku rupesi väittämään että ne ei oo sairaita ja että ne ei oo rikollisia. Nykyäänhän viihdeteollisuus vaan vauhdittaa tätä. Nykyään länkkärinkin pitää olla homo”, Piho tuhahtaa.
Piho korostaa, että homovimma ei ole sattuma. Ihmisiksihän on aiemmin luultu esimerkiksi naisia ja juutalaisia. Kyseessä on suunniteltu operaatio, jossa ihmisten mielipiteitä muokataan pikku hiljaa homomyönteisimmiksi. Kyse on aivopesusta.
Pähkinänkuoressa maailman rahaeliitti kannustaa homoavioliittoihin, koska se haluaa tuhota maailman ja perustaa Maailman Homo Unionin (MHU).
”Se että Bilderberg-kokouksista ei kirjoiteta Hesarissa on tästä selvä todiste”, Piho huomauttaa.
Piho ei suostu ottamaan löydöistään kaikkea kunniaa itselleen.
”Homot eivät ole erityisen fiksuja. Kuka tahansa kristillisdemokraatti huomaisi noin selvän asiayhteyden.”
Päivi Räsänen nyökytteli taustalla päätään.
Lehti tavoitti myös Ruotsiin maanpakoon lähteneen vastapuolen edustajan.
”Pakko se on myöntää, on tämä nyt jo niin selvää. Kirkossa homoilun tarkoituksena oli murskata Pyhään Kiveen hakattu yhteiskuntajärjestys ja luoda antikristuksellinen maailma”, huokaa kaikkien maailman homojen johtaja, Päähomo.
Nyt kun asia on saatu pois päivänjärjestyksestä, voidaan keskittyä taas siihen mihin ennen Homoiltaa jäätiin. ”Tämän syksyn rippikouluryhmässä on taas pari söpöä poikaa, jotka tarvitsevat vähän lähimmäisen rakkautta”, Piho iskee silmää. ”Mutta nämä ovat niitä asioita, joita eivät kaikki ymmärrä. Tässä asiassa Suomi jakautuu kahtia.”

Suomen valtio ulkoistaa veronkannon!
(Liminga)Hallitus on tehnyt päätöksen veronkannon ulkoistuksesta. Pääministeri Kiviniemi antoi tänään lehdistötiedotteen, jossa todettiin veronkannon siirtyvän evankelisluterilaiselle kirkolle ja perinnän lestadiolaiselle herätysliikkeelle. Syynä tähän on kirkon jäsen kato ja lestadiolaisten ahneus. Toisekseen mainittiin, ettei vaalirahasotkuja enää tule, kun hynät menee ihan eri reittejä. Hallitus oli yksimielinen ja vihreä.
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ilmoitti tyytyväisyytensä päätökseen, samoin kasvoton lestadiolaisliike rahasäkkien päältä. Puheenjohtaja (kok) Katainen ilmoitti, että kokoomus sulautuu uudistuksen myötä kirkkoon ja keskusta lestadiolaisiin. Suomen kansa ei kommentoinut, vaan nyökytti apeana päätään.
kansalaistoimitti: juuttaanmaan taavetin kaupunki

KD esittää ”pieniä täsmennyksiä” YK:n ihmisoikeuksien julistukseen
(KESKIAIKA) Kristillisdemokraattien fundamentilistisiipi on esittämässä ”pieniä päivityksiä” YK:n ihmisoikeuksien julistukseen.
Yhteiskunta muuttuu ja ajattelu sen mukana. Nämä muutokset on hyvä kirjata myös YK:n papereihin”, toteaa Päivi Räsänen (Raamatulla Päähän rp.). KD onkin tehnyt aloitteen yhdessä Muutos 2011 -liikkeen, Luther-säätiön, Iranin, Israelin sekä USA:n keskilännen osavaltioiden kanssa.
Erityisesti 2. artikla on kestämätön”, toteaa Räsänen. ”Rajattomien oikeuksien jakaminen kaikille ei kuulu nykypäivään. Suomen kilpailukyky tai kulttuuri tai perhearvot tai työllisyys ei kestä sitä että ”kaikki” ovat oikeutettuja johonkin”.
Räsänen ja ryhmittymä ehdottaakin, että 2. artikla kuuluu jatkossa näin: Jokainen voi vedota kaikkiin tässä julistuksessa julistettuihin oikeuksiin ja vapauksiin, katsomatta mihinkään erotukseen, erityisesti mitä tulee rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntymään tai muuhun olosuhteeseen. Paitsi hinttarit, ulkomaalaiset ja Luther-säätiössä naiset, Israelissa musulmaanit ja Iranissa jutskut.”
Myös 16. artiklan sanamuotoa tulisi täsmentää niin, että avioliitto on kahden eri sukupuolta olevan liitto ja että vähintään naisen pitää olla neitsyt.
18. artiklan ajatuksenvapautta ehdotetaan laajennettavaksi siten, että ”
provosoinnista saa provosoitua ja kurmoottaa hieman”.
Ihmisoikeudet on kirjoitettu niin kauan aikaa sitten, että nykyaikaistaminen on tehtävä heti”, kiittelee Matti Luther Väisänen. ”Ja kun sanon nykyaikaistaa tarkoitan tietenkin keskiaikaistaa” hän jatkaa leikellessään lakanaan silmänreikiä.

Paatero: Pakollinen käsittelykoe mopoilijoille
(PASILA) Poliisiylijohtaja Mikko Paatero vaatii mopokorttiin pakollista ajokoulutusta ja käsittelykoetta.
Ylijohtajan vauhti alkoi kiihtyä uhkaavasti toissapäivänä hänen ehdotettua kaikkiin autoihin pakolliseksi lisävarusteeksi alkolukkoa sekä nopeusrajoitinta.
Tänään Paateron mopo keuli jo pahasti hänen vaatiessaan poliisille oikeutta sakottaa kerjäläisiä. ”Järjestäytynyt rikollisuus – romanit – ihmiskauppa – lapsiprostituutio”, huuteli Paatero villiintyneen moponsa kyydistä.
Seuraavaksi Paateron pelätään ottavan osaa ajankohtaiseen homokeskusteluun. Asiantuntijat toivovatkin jonkun pian kertovan Paaterolle mistä mopossa löytyy jarru.

SKINHEAD ON ITKENYT KOHUN TAKIA ILTAISIN PUOLISONSA SYLISSÄ.
Vuosaaren kohutun somalien pahoinpitelyn jälkeen kovaan pyöritykseen joutunut Rane (nimi muutettu) kertoo rystyset verellä, että tilanne on ollut hänelle vaikea.
– Tämä on ollut ajoittain aika rankkaa. Iltaisin olen itkenyt tämän asian kanssa ja heikkouden hetkiä on kyllä ollut, mutta onneksi olen itkuni saanut itkeä puolisoni sylissä ja perheen kanssa, hakaristein koristeltu jääkaappipakastin kertoo.
Hän osaa kuitenkin ottaa tilanteen osana työtään. Silti pahat tunteet iskevät.
– Fasistin työssä tulee esimerkiksi neekereitä potkiessa eteen tällaisia rankkoja vaiheita – tunteet on natseillakin, Rane ynnää.

Homouden on pakko olla valinta
Raamattu opettaa meille, että ihminen on Jumalan kuva. Ihmisestä itsestään löytyy totuus ja pyhyys, hänen kehonsa on Herran temppeli jossa hyvän elämän salaisuus piilee. Sen vuoksi minun omien kokemusteni minulle tuoma tieto on Jumalan sanaa ja totta.
Nämä kokemukset kuiskivat korvaani vastustamattoman selvästi, että ihmiskehossa piilee synti ja homouden taakka.
Arvokkaimpia asioita elämässä on rakkaus. Sitä ei sovi tuhlata vääriin ihmisiin kuten kauniisiin miehiin, joita liha himoitsee.
Jokainen meistä syntyy kantamaan sisällään koteloitunutta homoutta, alkoholismia ja kommunismia. Näitä jokaista tulee vastustaa, sillä Jumala on meitä kaikkia armahtanut antamalla meidän edestämme ja takaamme Hänen ainoan poikansa, jolla on silkkinen iho ja pehmeä, viehättävä ääni.
Olen elämässäni tavannut langenneita sieluja jotka ovat minulle sanoneet: ”Jorma, miksi sinulla on Princen juliste seinällä?” Heille minä totean vain; ”Jeesus on minut ruumiinsa kalliilla nesteillä lunastanut!”
Minulle on ehdotettu pilkallisesti, että saatan olla biseksuaali joka on pakottanut itsensä avioon uskonnollisen kasvatuksensa ja sukunsa painostuksen vuoksi. Ei! Minä en ole biseksuaali, vaan olen voittanut meissä jokaisessa asuvan synnin.
Eivätkö muka muut, heteroiksi itseään nimittävät miehet joskus himoitse lihaksikkaita, uhkeita ja leveäleukaisia urheilijoita televisiossa? Eivätkö jok’ikisen miehen kädet välillä kaipaakin toisen miehen käsiä lähelleen? Se on kuitenkin vain harhaa ja Saatanan koettelemus, joka tulee voittaa!
Astuessani avioon ymmärsin viimein, ettei elämä ole minua itseäni varten ja ettei kehoni ole minun temppelini – se on Jumalan. Vain enää Jeesus saa laskea laastin peruskivelleni, vain Hän saa tuntea iloni mitan. Vain vaimoni saa nähdä Prince-julisteeni, sillä hän on paras ystäväni.
Homous ei ole ominaisuus tai kohtalo, se on valinta. Olen itse kokenut Saatanan otteen kirpoavan minusta samalla, kun olen taas saanut kutsuja sukujuhliin.
Ja jos homous muka ei olisi valinta, niin silloinhan olisin aivan turhaan elänyt kaikki nämä vuodet turha synnin paino harteillani. Ja aivan turhaan olisin myös kieltäytynyt ottamasta Pekalta suihin silloin kerran, kun olimme kännissä kaksin. En voisi antaa sellaisen tilaisuuden ohi päästämistä itselleni anteeksi.
Homous ei saa olla oikein!
Jorma Hiesmäki-Perälä
Alavuden seurakunta
(Poikkeuksellisesti julkaisemme tekstin koko nimellä kirjoittajan oman toiveen vastaisesti.)

Israelin asuntopula viimein hellittämässä
(PYHÄ MAA) – Israelia jo vuosia vaivannut asuntopula on viimein hellittämässä. Tuoreiden kaavoituspäätösten myötä uusia koteja järjestyy sadoille vuokralla asuville Israelin kansalaisille.
”Asuntopolitiikassa kyseessä on vuoden läpimurto. Kaavan läpimeno Knessetissä takaa katon pään päälle sadoille israelilaisille”, toteaa Israelin asuntoministeri Moshe Ben Ben Gurion-Freiberg tuskin pysyen puvuntakissaan. Asuntoministerin mukaan erityisesti uusien alueiden lenkkipolkuihin ja turvallisuuteen tullaan kiinnittämään huomiota. ”Piikkilankaa ja betonia ollaan tilattu jo vuosien tarpeisiin”, Gurion-Freiberg lataa toimittajaryppäälle.
Kansainvälisessä yhteisössä suunnitellut asuinalueet ovat nostattaneet kriittisiä kommentteja aina Yhdysvaltain presidenttiä Barack Obamaa (musl.) myöden. Asuntoministeriössä tätä ei kuitenkaan pidetä ongelmana.
”On tyypillistä, että kaavoituspäätökset ovat kunnallispolitiikassa kiistanalainen aihe. Monesti valittajat jarruttavat kehitystä aina korkeampiin oikeusasteisiin asti. Tällä kertaa tämä ei tule kuitenkaan olemaan ongelma, sillä uudelle kaavoitukselle on Knessetin päättäjien puolelta vahva tuki”, Gurion-Freiberg kertoo.
Kansainvälisen politiikan asiantuntijoiden mukaan valitukset kuitenkin saattavat vaikuttaa prosessiin sen verran, ettei kookkaita maisemaikkunoita tulla rakentamaan uusillakaan asuinalueilla.

Leipuri Hiiva
(Pullatie)
Espoolaismiehelle vaaditaan tuomiota piratismista
Syyttäjän mukaan mies on valmistanut luvatta kopioita tekijänoikeuslain suojaamista teoksista ja tarjonnut niitä syötäviksi.
Syyttäjä vaatii asunnossaan pulla-, leivos- ja leipäteoksia levittäneelle espoolaismiehelle rangaistusta tekijänoikeusrikoksesta. Syyttäjän mukaan mies on valmistanut luvatta kopioita tekijänoikeuslain suojaamista teoksista ja tarjonnut niitä syötäviksi perustamassaan rivitalokeittiössä.
Jutussa on lähes 40 asianomistajaa, joiden joukossa on muun muassa kansainvälisiä leipomoyhtiöitä.
Espoolaisnaiselle syyttäjä vaatii rangaistusta avunannosta tekijänoikeusrikokseen. Syyttäjän mukaan nainen on ylläpitänyt reseptipankkia yhdessä miehen kanssa.
Hallitus esitti alun perin kodinkonemyyjille vain oikeutta ilmoittaa riskihenkilöistä. Nyt kodinkonemyyjien on ilmoitettava poliisille henkilöstä, jonka hän potilastietojen ja tapaamisen perusteella katsoo olevan sopimaton kiertoilmauunin haltijaksi.

EK laittaisi äidit kadulle kerjäämään äitiysvapaan ajaksi
Elinkeinoelämänkeplotteluliitto EK on syvästi huolissaan Europarlamentin päätöksestä hyväksyä 20 viikon äitiysvapaa. ”Tässä nyt taas viedään amerikkalaisia osakkeenomistajia oikein kunnolla”, kommentoi Anu Savaaja EK:sta Lehdelle.
EK esittää kansantaloudelle ja Suomen isänmaalle parempana vaihtoehtona vastasynnyttäneiden äitien laittamista kerjäämään kadulle. ”Uskon että vauvasta saa sympatiapisteitä ja pari euroa enemmän. Sehän vastaa jo äitiysvapaan tuloja, eikö? No mitä minä sanoin!”, Savaaja toteaa. EK uskoo vastasynnyttäneiden äitien kerjuulle pakottamisen lisäävän yrittäjyyttä Suomessa: ”Tämä on puhdas win-win skenaario.”
Kristillisdemonit KD yhtyvät aloitteeseen. ”Perhepuolueena kannatamme lämpimästi äitien ja lasten yhteistä kerjuuharrastusta, mutta vastustamme vapaan pidentämistä 20 viikkoon”, Toteaa Räisänen vedoten kristilliseen arvopohjaan, ”Jos Jumala olisi halunnut äideille äitiysvapaan olisi siitä kirjoitettu Raamatussa.”
Kokomustan puolueen (kok.) yritystä rajoittaa kerjäämistä Suomessa EK ei näe ongelmana ainakaan itsellensä. ”On tärkeää muistaa, että tärkeintä tässä on se, ettei äitiysvapaasta makseta korvausta”, muistuttaa Savaaja. Jyrki Käteinen (kok.) yhtyy EK:n linjaan: ”Kyllä tästä linjasta hyvin maksetaan näin vaalien alla.”
Vastasynnyttäneitä äitejä ei tavoitettu kerjuulta haastatteluun.
Kansalaisjournalismin toimitti Tyhjän Toimittaja (ei vielä listattu Evan toimittajarekisteriin)
***
viittaa:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/104223-20-viikon-loma-suututtaa-”pahin-mahdollinen-vaihtoehto”

Oikeamielisten uusi aluevaltaus – Toivolalle potkut, peräsimeen yllätysnimi
(LAHTI/LAINALUISTIMET)
Liukasalustanyrkkeilyn valtakunnanmestaruussarjassa heikosti alkukaudesta menestyneen Lahden Lokkijoukkueen tj. Ilkka Minutvalittiinkerrannorjanliigantähdistöön Tuohi on antanut joukkuetta valmentaneelle Mika Toivolalle potkut ”pelillisistä syistä eli oikeastaan, koska niin on ennenkin tehty ilman, että mikään muuttuu.”
Tilalle kiviriippaa vetämään valittiin yllätysnimi suoraan Yleisradion homoillan jarrukentästä; uutena vastuunkantajana lähimmäisenrakkautta siniviivojen väliin tuo nyt Kristillisteknokraatit rp:n puheenjohtajana tunnettu Räsäsen Päivi. Tuleva voittajavalmentajatar myönsi kuitenkin, että punainen viiva on hänelle varsin tuntematon ilmiö niin pelissä kuin sen ulkopuolellakin, koska puoluepoliittisesti korrektia on jättää Ilmari Kiannon tuotannosta lukematta ainakin ne teokset, joissa mainitaan ainoastaan Sosiaalidemokraattinen puolue.
Tj. Nila kuvaili Räsästä kokeneeksi joukkuepelaajaksi, jolle kovissa taistoissa vaadittavat temput ja kujeet ovat tuttuja koko pelikirjan leveydeltä. ”Olkoonkin, että toisinaan Räsäsen luetunymmärtämisessä on ollut jonkinverran parantamisen varaa.”
Lahtelaisjoukkueen pelitapaan tulevista muutoksista ei kellään ole oikein selvää käsitystä, koska juuri kellään ei ole tietoa eikä kiinnostusta ottaa selvää minkälaisia pelillisiä tai pelinulkopuolisia elementtejä siihen on aiemmin kuulunut.
Kämmeniään salamyhkäisesti toisiinsa hieroskellut Räsänen tyytyi vain toteamaan, että ”loppukaudesta Pelikaanit eivät tyydy pelaamaan miesten kanssa niin kuin naisten kanssa pelataan.”
Poliittisten urheilutoimittajien joukossa kiersi kuitenkin huhu, jonka mukaan Räsänen on tuomassa poliittis-ekumeenisilta pelikentillä hyväksi havaitsemansa idean jääkiekkokentille: Räsäsen tavoitteena on ajaa lahtelainen jääkiekko niin sarjasijoitukseltaan kuin lajinsisäiseltä vaikutusvallaltaan niin alas, että huhhuh. Sitten lahtelaiseen jääkiekko-oppiin onkin helppo kerätä jopa prosentteja lisää innostuneita harrastelijoita ja wanna-be ammattilaisia muutamalla hassulla kommentilla jossain Yleisradion höpöhöpöillassa, jotka vähentävät koko lajin harrastajamääriä koko maassa kymmenillä- tai jopa sadoillatuhansilla.
Toimitusjohtaja Pihka yllättyi huhusta, mutta myönsi, ”(ett)ei lahtelaisella jääkiekkoilulla ole mitään mahdollisuuksia nousta kiekkoilevan Suomen huipulle omilla vahvuuksillaan – kyllä siihen edellytetään muun maan aktiivien ja heidän lapsiensa ja lapsenlapsiensa vetäytymistä lajin parista.” Ja lisäsi vielä, että ”juuri tuollaisessa Räsänen on omimmillaan.”

Vihreiden Haavisto harkitsee Perussuomalaisiin liittymistä
Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto harkitsee liittymistä Perussuomalaisiin, jos puolue sallii maahanmuuttajien kanssa naimisiinmenon. Seuraavalle vaalikaudelle ennusteiden mukaan noin 99.4% äänistä saava puolue olisi siis voittamassa puolelleen merkittävän valtiomiehen.
Meidänkin perheessämme on mietitty, tulisiko vihkiminen ajankohtaiseksi, jos lainsäädäntö Suomessa muuttuu Ruotsin kaltaiseksi”, Haavisto kertoo tänään ilmestyneessä kirjassaan Hatun Osto (Kirjapaja).
Haavisto elää rekisteröidyssä parisuhteessa ecuadorilaisen kumppaninsa Antonio Floresin kanssa. Hän oli ensimmäisiä tunnettuja suomalaisia, jotka ottivat maahanmuuttajan puolisokseen. Yhä useammat suomalaiset ovat sittemmin ”olleet sillai” maahanmuuttajien ja muiden ulkomaalaisten kanssa.
Haaviston mielestä Perussuomalaiset ”kärvistelee” ulkomaalaisasialla, kun taas ulkomailla ulkomaalaiset saavat avioitua. Hän toivoo, että Perussuomalaiset avaa ovensa myös eri maista olevien parien vihkimiselle.
Vaikka Haavisto ei kuulu Perussuomalaisiin, hän on tiettävästi suomalainen. Hän on valkoihoinen, puhuu suomea ja on tarjonnut asiantuntemustaan moneen Suomea koskettavaan asiaan.
Perussuomalaisten edustajaa ei saatu paikalle sanomaan tyhjänpäiväisyyksiä. Myllypuron Siwan edestä tavoitettu perussuomalainen Repa paheksuu Haaviston puheita: ”Suomi suomalaisille, talvisodan henki, veteraaneille kiitos. Eivät sankarimme kuolleet siksi, että mamut saisivat hiippailla alttarille.”

Itä-Suomalainen pariskunta ei ole maannut miesten kanssa niin kuin naisen kanssa maataan
(ROMO) Itä-Suomen vanhoillislestadiolainen kirkko vihki lauantaina paikallisen pariskunnan Veera Pipari ja Jaana Haara pyhään avioliittoon. Kirkkohallitus totesi pariskunnan synnittömäksi myös aviovuoteessa, sillä he eivät makaa miehen kanssa niinkuin naisen kanssa maataan.
Joensuun nukkumalähiöstä vaimonsa sängystä tavoitettu Haara vakuuttaa maanneensa elämänsä aikana ainoastaan naisten kanssa. Pipari puolestaan poistaa karvan suustaan, ja toteaa maanneensa miesten kanssa ihan eri lailla kuin naisten kanssa.
Kristillisdorkat (KD) ilmoitti keskiviikkona puolueen siunaavan naisten väliset avioliitot niin kauan kuin niissä maataan vain niin kuin naisten kanssa maataan. Lisäksi eduskunnan eläinasiamies Vuhku Oinonen (PERSE) toteaa naisten välisen seksin olevan ”tosi jees wänkkimatskuu”.

Porvoon ampuja mielentilatutkimukseen
(PORVOO) Porvoon ampujaksi epäilty Esa Grönalund on lähetetty mielentilatutkimukseen, kertoo Itä-Uudenmaan käräjäoikeus. Oikeuden mukaan mielentilatutkimuksessa annetaan Grönalundista vaarallisuusarvio, jossa määritellään, onko hänestä enää uhkaa Porvoolle tai muille kaupungeille. Vasta tämän jälkeen miehelle voidaan lukea tuomio.
Grönalund ampui heinäkuussa Porvoota, minkä jälkeen hän pakeni paikalta. Porvoo haavoittui, mutta – joidenkin mukaan valitettavasti – ei hengenvaarallisesti, vaan Porvoo on jo hyvää vauhtia toipumassa vammoistaan. Grönalund on tunnustanut teon ja motiivikseen hän kertoi, että Porvoo on ”ihan paska mesta”. 41-vuotias Esa Grönalund on eräässä haastattelussa myös paljastanut haluavansa isona päästä ampumaan Tamperetta. Tampere on nostanut lausunnon vuoksi turvatoimiaan ja hankkinut itselleen luotiliivit.

THL: Metaforat uhka kansanterveydelle
(POHOJAMMAA) Tarkkaavaisuuden ja häiriöiden laitoksen (THL) suuri päällikkö Istuu Lääkkeiden Päällä varoittaa mediaa metaforisen kielen muodostamasta uhasta kansalaisten hyvinvoinnille.
”Monimerkitykselliset tai huvittavat vertauskuvat saattavat toimituksen mielestä olla harmiton tapa elävöittää uutisointia. Toivoisin kuitenkin, että niiden vaikutusta lukijakuntaan punnittaisiin nykyistä tarkemmin”, hän sanoo.
Istuu Lääkkeiden Päällä mainitsee esimerkkinä tuoreen tapauksen Tampereen Hervannasta. Keskiviikkona sattuneessa välikohtauksessa humalaiset miehet pyrkivät ilmeisesti toteuttamaan yksityiselämässään Suomen hallituksen poliittista linjaa, ja ampuivat sen seurauksena itseään jalkoihin.
”Kun hallitusta koskevaa uutisointia laaditaan sen tulisi olla tiukasti asiapohjaista. Voitaisiin esimerkiksi näiden aseisiin liittyvien kielikuvien sijaan kertoa, että hallitus tekee päätöksiä jotka repivät väkivaltaisesti reikiä yhteiskunnan tukirakenteisiin ja siten rampauttavat sen kyvyn kannatella itseään.”
THL on parhaillaan hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa missä se leikattiin keskiviikkona. THL ei ole hengenvaarassa mutta kärsii edelleen byrokratiasta.

Yhdysvalloista lähteneen lentokoneen lastina epäillään olevan räjähtävää materiaalia
Nellisin lentotukikohdasta Yhdysvaltain Nevadasta lähteneen lentokoneen lastina epäillään olevan räjähteitä. Ylikansalliset uutistoimitukset Fox news:iä myöten on asetettu hälytysvalmiuteen kaikkialla kolmannessa maailmassa. Yhdysvaltain puolustusministeriöstä vuotaneiden tietojen mukaan räjähteet on valmisteltu vahingoittamistarkoitukseen, ns. ”pommeiksi”. Tapaus on herättänyt huolestuneisuutta myös Euroopan mantereella, jossa Haagin kansainvälisen rikostuomioistuimen ylemmän vahtimestarin Richard I. Dontgiweashitin tikkari tippui lattialle ja särkyi, kun United Arab Airlinesin mainoksen sijaan Cnn lähettikin ennen kello kahdeksan uutisia kuvaa käsiään kärkkäänä hierovasta Christiana Amanapourista.
Kristityt sopeutuvat
Kotimaassa uutiseen on suhtauduttu ymmärryksellä. Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen sopeutui asiaan johdonmukaisesti ja totesi, että oletettu räjähdelasti on mitä luultavimmin suuntaamassa läpeensä hyviin kohteisiin ympäri sitä kristillistä maailmaa, jota aurinko vielä kiertää. Kansankiivalija Räsäsen mukaan yllämainittu rinnakkaisuniversumin väestö tulee suhtautumaan räjähdyksiin, sekä sukulaisten ja raajojen menetyksiin sopeutuvammin, kuin muslimiväestö huonommissa kohteissa muissa paljon huonommissa ulottuvuuksissa. Räsänen totesi myös ykskantaan, että vastedes ylimitoitetut sotilastoimet tulisi kohdistaa lähinnä Riihimäellä majaansa pitäviin ymmärtäväisiin kristittyihin, ennemmin, kuin asioistaan kovaan ääneen mesoaviin musalmaaneihin. Räsäsen mielestä tällainen toiminta loisi uskottavia tukipilareita yhteiskuntarauhalle, joka on Räsäsen toimesta viime viikkoina niin kovin järkynyt.
Räsäsen kommentit tuoreeltaan kuullut Etelä-Suomalainen kirjailija Mulla O. Isopää liikuttui Räsäsen aivotoiminnan viimeisistä avunhuudoista kuultuaan Darwinin ”Lajien synty” nimisessä, varsin monimuotoista irrationaalista polemiikkia aikoinaan herättäneessä kirjassaan kuvaamiin krokotiilin kyyneleisiin. ”Evoluutio lienee tullut oraalivaiheeseen, pistää ylhäältä annetun paskan suuhunsa ja puraisee niin että sattuu, muinaisista kirjankääntäjistä tuon taivaallista piittaamatta. Tunnustettu tosiasia kai kuitenkin on, että sanakirjoista, tai lähinnä tarkoitetun sanoman perverssejä käännöksiä arvioiden paskimpia ovat juurikin nämä paljon kohua herättäneet Jumala-Ihminen-Jumala tekeleet”.
Pommikuopasta tavoitettu Päivi Räsäsen vasen käsi vastasi toteamukseen tomerasti, pitäen pysyssä keskimmäistä sormeaan. Hartaat kirkasotsaiset King Jamesin esihistoriallisen hepreankielen taitamukseen nojaavat yksityishenkilöt ympäri Suomea sopeutuivat tilanteeseen välittömästi ja syyttivät homonstelijoita Räsäsen yllyttämisestä kiivailuun.
Riihimäen sotatoimialueelle tilannetta seuraamaan lähetetyt Yleisradion toimittajat ovat kaikki pysytelleet hissukseen, lähinnä nauruansa pidätellen.

Islannin tulivuori Grímsvötn purkautui räjähdysmäisesti maanantaina 1.11. kello 22:47 tuhoten koko Islannin saaren ja valtion. Noin 318 000 ihmistä on kateissa, ja heidän oletetaan saaneen surmansa räjähdyksessä. Tapahtunut huomattiin Google Maps -sovelluksella.
Islanti oli osa Pohjoismaita, ja asuttu valtio n. vuodesta 874. Vuodesta 1262 saari kuului muille pohjoismaille, kuten Norjalle ja Kalmarin Unionin Ruotsille. Tuhonsa hetkellä sen omistivat pohjoiseurooppalaiset rahoitusyhtiöt.
Koska yksikään islantilainen ei pystynyt antamaan kommentoimaan, Lehti keräsi kommentit seuraavilta suomalaisjulkkiksilta:
”Sekin oli paska maa.”
Seppo Räty
”Aion lähteä pelastamaan eloonjääneitä soutaen. Muistakaa minut presidentinvaalien aikaan.”
Sauli Niinistö (kok)
”Siellähän hyväksyttiin tämä sukupuolineutraali avioliittolaki. Kyllä tämä oli Jumalan tahto. Siis me hyväksymme homot ihmisinä, mutta emme sitä mitä ne tekevät.”
Päivi Räsänen (kd)
Lehti ei tavoittanut Erkki Tuomiojaa (sd) henkilökohtaisesti, mutta tämän kerrotaan lakanneen normaalin mököttämisensä hieman ennen yhtätoista ja tokaisseen ”Tunnen suuren häiriön voimassa, ihan kuin miljoonat äänet olisivat yhtäkkiä huutaneet kauhusta ja sitten vaienneet.”

Suomen jääkiekon maajoukkueen jäsenet tappoivat suihkussa olleen zimbabwelaismiehen
Suihkussa ollut zimbabwelaismies joutui Suomen jääkiekon maajoukkueen tappamaksi tiistaina Mana Poolsin kansallispuiston lähellä Zimbabwessa. Mies meni ennen illan pimentymistä suihkuun, kun arviolta viisi joukkueen jäsentä hyökkäsi hänen kimppuunsa.
Miehen vaimo näki hyökkäyksen, mutta ei voinut tehdä mitään miehensä pelastamiseksi.
Kahden kuukauden aikana joukkueen jäsenet ovat tappaneet alueella kahdeksan ihmistä. Hyökkäykset loppuivat, kun alueella tapettiin yksi joukkue.
Paikallisten asukkaiden mukaan jääkiekkomatkojen järjestäjät ovat houkutelleet joukkueen jäseniä leirien lähelle lihanpaloilla.
Osalla leireistä, kuten tapauksen Chitake Camp Two:lla, on hyvin vähän tai ei ollenkaan suojaa jääkiekkoilijoita vastaan.

Lohjan logo käärittiin pumpuliin
(Jerry Cotton)
Lohjan kaupungin logo käärittiin pumpuliin.
-Kuiskaus taustalla:
”Eiku just kerrottiin että neekerit keräs puuvillaa ja pumpuli on niiku puuvillaa…”
Lohjan kaupungin logo käärittiin tekokuituun.
”Kyllä, se huomattiin..”
-Kuiskaaja jatkaa:
”Eiku emmä voi farkut jalassa tätä sanoo, näähän on puuvillaa”
Lohjan kaupungin logo vaihdettiin.
”Joo vaihdettiin, oli liian rasistinen… sanoma siinä logossa”
-”POIKKI! Voiko sanoa rasisti ääneen?”
Lohjan tähti vaihdettiin.
-”Joo tosiaan se tähti vaihdettiin ku *piip* oli tähti ja tähdet rupes *piip* ja tähti rasisti ja viharikos ja tähti.”
-”Tossahan oli aika paljon verbejä ja sehän on semmonen teon sana ja neekerit ku on laiskoja ja ei paljoo tee ni pitäsköhän tota jotenkin vielä piipittää?”
Kansalais toimittaja täältä tähän.

OBAMA HÄVISI YHDYSVALTAIN KONGRESSIVAALEISSA.
(WASHINGTON B.C.) Maailman hassuimmassa valtiossa käytyjen kongressivaalien tuloksena demokraatit kärsivät rökäletappion Yhdysvaltojen perussuomalaisten jyrätessä vaalivoittoon. Aina vaali-iltoina Yleisradion naftaliinista nostamat politiikan asiantuntijat Tarmo Ropponen, Sami Borg ja Aulis Gerlander näkivät vaalitulokseen vaikuttaneen äänimäärien jakautuminen enemmän republikaaneille kuin demokraateille. Ylen hyvät jätkät muistuttivat myös, että on syytä muistaa mahdollinen populismin käyttö voiton ratkeamisessa. Annettujen äänten tarkastuksen jälkeen voittajien virtsanäytteet on tarkastettava. Jäänteitä populismista on vaikea erotella näytteistä, koska republikaanien poliittinen tuotos tunnetusti koostuu lähinnä pelkistä kaikenlaisista jäänteistä. Erityisesti jäänteitä vaalivan Tee Puolueen jäsenet sitoivat vaalitarkkailijat puuhun ja pakkojuottivat hyöryävän kuumat b-näytteensä kannanottona itsenäisyydestään suhteessa vaalitarkkailuun.
Suurin arvoitus kuuluu kuitenkin maailmanlaajuisesti lehtiotsikoiden takaa; Obama hävisi kongressivaaleissa. Tähän mennessä kenelläkään ei ole havaintoja, mihin presidentti hävisi. Liittovaltion tiedustelupalvelu on turvautunut käyttämään ulkopuolista virka-apua katastrofin pikaiseksi selvittämiseksi. Ainakin lastenkirjoissa hukassa oleva Waldo, jopa Obamaa suurempien kappaleiden hävittämisen asiantuntija taikuri David Copperfield ja häviämisen erikoisryhmä Suomen jalkapallomaajoukkue ovat lupautuneet konsultoimaan ja selittelemään häviämistapauksen ratkaisemiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *