1.9.2010 00:26 | Yleinen

Kansalaisjournalismi, syyskuu 2010

Lehti on tavalliseen tapaansa trendien aallonharjalla. Siksi julkistammekin nyt Lehden suuren kansalaisjournalismikokeilun, jossa kuka tahansa – aivan kuka tahansa – voi päästä tuottamaan ilmaiseksi sisältöä konsernillemme.
Tarkoituksenamme on moniäänisyyden tukeminen, työntekijöiden riistäminen sekä mainostulojen lisääminen. Lisää päivänpolttava kansalaisjournalistinen tuotoksesi tälle sivulle, ja saatat saada mainetta ja kunniaa (mutta et rahaa).
Lukijat saavat itse vaikuttaa interaktiivisen prosessin kautta dynaamis-proaktiivisesti siihen, mitkä merkinnät he haluaisivat nostettaviksi etusivuille. Tämä tapahtuu klikkaamalla peukaloikonia. Mikäli jaksamme, nostamme parhaita tuotoksia silloin tällöin näkyville etusivullemme. Sen suurempaa kunniaa et varmaan voisi kuvitella, ethän?
Ja siis tulihan selväksi, että rahaa tästä ei tipu senttiäkään?

Ohjeita
kansalaisjournalistille

Onnea! Olet nyt valmis kansalaisjournalisti.
Arkistosta löytyvät kaikki julkaistut kansalaisjournalistiset jutut sekä vanhemmat kansalaisjournalismiehdotukset.

44 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismi, syyskuu 2010”

Vihreät: ei lisää ydinperheitä Suomeen
(METROMETSÄ) Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki (eronnut) on ilmaissut puolueensa vastustavan kuudennen ydinperheen perustamista Suomeen. Perusteluina Sinnemäki mainitsee muun muassa ydinperheen kestämättömyyden ja tarjolla olevat paremmat vaihtoehdot.
On olemassa huomattavasti ydinperhettä kannattavampia vaihtoehtoja, kuten homoavioliitto ja baarista pokatut yhden illan isätoivot”, Sinnemäki muistuttaa hätistellessään viimeöistä kapakkalöytöään ulos keittiön ovesta.
Panostamalla yksittäisiin irtosuhteisiin saamme huomattavasti kestävämmän ja ympäristöystävällisemmän vaihtoehdon ydinperheelle, jonka tarpeellisuus on liikakansoittumisen myötä kyseenalainen”, Sinnemäki painottaa pyyhkiessään lakanoita väestörekisterin tilastoilla. ”Ydinperheen puoliintumisaika on niin pitkä, ettei yksikään valtio voi taata sen vaarattomuutta tuleville sukupolville.
Sinnemäki näkee kuitenkin jo valoa tunnelin päässä. ”Olemme aktiivisesti kampanjoineet ydinperhettä vastaan jo silloin, kun Matti ja Mervi (sit.) avioituivat ensimmäisen kerran, ja tuloksia alkaa vähitellen näkyä. Ensi vaalikaudella voidaan jo odottaa entistä laajempaa tukea sateenkaari- ja elatusperheille. Jouluna näemme ennätyksellisen myynnin sinkkukinkkujen osalta, sanokaa minun sanoneen”, ilakoi Sinnemäki tyhjentäessään pankkikorttikuitteja ja kondomikääreitä kukkarostaan.

Korkein oikeus käsittelee suullisesti nännilääkäriä
(NÄNNIPIHA) Korkein oikeus ottaa niin sanotun pervolääkärin nännin suulliseen käsittelyyn syyskuun 7. päivä. Erikoisia tutkimusmetodeja käyttäneen lääkärin katsotaan loukanneen potilaan kunniaa ja toisekseen häntä epäillään myös rintamaidon varastamisesta. Mikäli lääkäri todetaan syylliseksi, korkein oikeus on valmis tekemään päätöksestään merkittävän ennakkotapauksen. Juttu voidaan käsitellä niin sanotusti suullisesti, kirjaimellisesti. ”Olemme valmiit vaatimaan potut pottuina. Näin kultturellisesti suvaitsevina aikoina voisimme soveltaa sharia-lakia, jolloin tuomion voisi määrätä nännin nänniä vastaan”, soveltaa tuomari Laki ja Oikeus. ”Käsittääkseni rikoshetkellä tuli vähän maitoakin, ja jos tuomittu ei sitä pysty vaadittaessa heruttamaan, niin se on sitten korkeimman kädessä miten hän siitä tilanteesta selviää”, Oikeus jatkaa ja myhäilee kauluksiaan sukien.

Paikallinen mies kaatui iltapäivällä
(OMG-LOL) Paikallinen mies kaatui firmansa kahvihuoneessa keskiviikkona iltapäivällä. Miehen työkaveri huomasi tapahtuman ja kertoi siitä heti muillekin työkavereilleen. Kaatumisen seurauksena miehen kanssa face-to-face-keskustelu oli erittäin hankalaa, olivathan hänen kasvonsa selvästi normaalia alempana. Kysyttäessä miehen statusta, hän sanoi kaiken olevan ok, mutta lupasi palata asiaan myöhemmin, kunhan selvittäisi asiaa tarkemmin. Mies oli jo aiemmin päivällä kompastunut ovilistaan, mutta kaatui kokonaan vasta noin kello 15 Suomen aikaa.
Miehen kaatumisen takia avokonttorin puheensorina väheni lähes 40 prosenttia ja hän ei voinut myöskään tökkiä kollegojaan. Miehen kaatumisen seurauksena maailman bruttokansantuote laski kolmisen preosenttia.

Bono Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtajaksi
Bono on valittu Lahden Hiihtoseuran toiminnanjohtajaksi. U2-yhtyeen keulahahmonakin työskennellyt Bono seuraa tehtävässä Tommi Nikusta, joka siirtyi Lahden Golfin toimitusjohtajaksi.
”Olen aina tukenut hyväntekeväisyyttä. Sitä paitsi, vaihtelu virkistää”, Bono kommentoi.
Nimim. Jo oli aikakin

Oulun ravintoloista ei löytynyt piraatteja
(KYLPYLÄHOTELLI CARIBIA) Gramex ja tulli tarkastivat oululaisten ravintoloiden ja kuntosalien merivosvousasioita. Lopputulos oli kiitettävä.
Piratismia esiintyykin nykyään yleensä Somalian rannikolla ja Länsi-Intian saaristossa 1600-luvulla. Lisäksi piraattihavaintoja on tehty ruotsalaisessa kunnallispolitiikassa.
”Tahdoimme nähdä, miten hyvin yrittäjät tietävät merirosvousasiat sekä selvittää, onko käytössä joko itse luvatta koulutettuja tai ostettuja piraatteja” sanoo Gramexin merirosvousasioita hoitavaa yksikköä vetävä apulaisninja Sho Kosugi.
Yksittäisiä huomautuksia jouduttiin antamaan nettikaupasta ostettujen ninjojen luvattomasta yrityskäytöstä. Ninja Sarasaloa ei edes yritetty tavoittaa kommenttia varten.

<strong Nokia julkisti huippumallin Moskvitshin elektroniikkatuotemessuilla
Uutuus tuo kaukaisesti mieleen ns. Gorbatshov-kännykän. Siinä on erikoisuutena käännöspalvelu: puhe kääntyy automaattisesti vastaanottajan kielelle. Tulipa puhelu vaikka Kiinsta, kuulet selvää suomea.
Nokia odottaa suurta kysyntää uutuudelle Suomen ohella etenkin Kiinassa ja Iranissa. Niissä sentraalisantraa pidetään itsestään selvyytenä.

Jalankulkija syynä jalankulkijan yliajoon?
(ILTAPÄIVÄLEHTI) Jalankulkijan kuolemaan johtanut yliajo saattoi johtua jalankulkijasta, uutisoivat Suomen johtavat iltapäivälehdet.
Suojatietä kulkeneen lukiolaistytön päälle ajanut keski-ikäinen mies kertoi nähneensä jalankulkijan tai mahdolliesti banderollin noin 6 km ennen turmapaikkaa. Tämän seurauksena hänen keskittymisensä herpaantui, nopeus nousi 40 km/h alueella 72 km:iin tunnissa ja hän ajoi punaisia päin kohtalokkain seurauksin.
Onpa hyvä löytää syyllinen tällaiseen”, totesi ylipainoinen bemarikuski tapahtuman jälkeen helpottuneena. ”Tietysti nuori nainen on pysyy kuolleena, mutta enpä itse joudu linnaan”, hän jatkaa matkaansa.
Liikennettä häiritsevien jalankulkijoiden, pyöräilijöiden, banderollien, mielenosoittajien ja viherpiipertäjien tulisi pysyä poissa tieltä ja sen lähistöltä”, huomauttaa tapausta tutkiva komisario Klaude Kopteri. Hän aikoo myös avata toissaviikkoisen rattijuopumustapauksen, jossa 42-vuotias toimitusjohtaja puhalsi 2.8 promillen lukemat törmättyään suojatiemerkkiin lastenkodin lähellä. Herra johtajan sijaan ratijuopumuksen syynä onkin ilmeisesti Kotona nalkuttava akka.
Hyvä että vihdoin saadaan asioiden oikea laita esiin”, iloitsevat myös yksityisautoilua ihannoivat menestyskirjailijat niskatukiensa takaa.

Julian Assange syyttää Ruotsin viranomaisia raiskauksesta
Julian Assange on vuotanut julkisuuteen tietoja joiden mukaan Ruotsin syyttäjävirasto olisi raiskannut hänen maineensa. Assangen mukaan häntä itseään on syytetty raiskauksesta, sitten syytteet on peruttu, nostettu uudestaan jne jne.
”Selkeää nussimista. Eessuntaas. Eessuntaas.” Assange kommentoi silmät kosteana
”Raiskaa. Ei raiskasta. Raiskaa. Ei raiskasta.” sanoi puolestaan Ruotsin johtava syyttäjäjehu päivänkakkaraa nyppiessä
Virasto myös fantasioi ”parin” muuttamisesta saman katon alle joko Österåkeriin tai Kumlaan. Assange kertoi harkinneensa lähestymiskiellon hankkimista Ruotsin syyttäjäviranomaisia varten. Mikäli anomus menee läpi, eivät Ruotsin viranomaiset saa mennä 100 metriä lähemmäs Assangea tai muuten.

Emmy-gaala jälleen Mad Menin juhlaa
(LOS ANGELES) Hollywoodin televisiotuottajat ovat jälleen kokoontuneet palkitsemaan toinen toisiaan Emmy-gaalassa Los Angelesissa. Gaalan arvostetuimman pystin Isoimmat Tissit Draamasarjassa vei odotetusti jo kolmatta kertaa Mad Men -sarjan Christina Hendricks jo heti punaiselle matolle saavuttuaan.
Raadin perusteluista ei ylisanoja puuttunut. Hendricksin rintavarustusta hehkutettiin muun muassa sanoilla ”ei jumalauta, mitkä moukarit” sekä ”perkeleen isot kannut”. Povekas näyttelijätär jätti kilpasisarensa kauas taakse tänäkin vuonna.
”Ihan aidot ovat, juu”, totesi Hendricks tottuneesti toimittajien uteluihin hänen näyttelijänuransa taustoista.
Gaalassa jaettiin myös muita palkintoja, mutta ne eivät toimittajia juuri kiinnostaneet, eikä niitä jaksa tässä listata.

Venäjä unohtui neljäksi kuukaudeksi kylmäkaappiin Helsingissä
Venäjä unohtui neljäksi kuukaudeksi kylmäkaappiin Helsingin yliopiston oikeuslääketieteellisessä laitoksessa Helsingin Ruskeasuolla.
Kylmäsäilytystiloista löytyi kesällä tarkastuksen yhteydessä Venäjä, joka oli tuotu laitokselle vuonna neljäkytviis.
Venäjän unohtumisen säilytykseen teki mahdolliseksi se, ettei sitä ollut kirjattu oikeuslääketieteelliseen ruumiinavaukseen määrättyjen vainajien tietojärjestelmään.

Lisää kansaa eduskuntaan
(KUSENLATVA) Kokoomus nappasi ehdokkaakseen Kaivuri-Jukan. Vihreät kiinnostui myös ideasta ja lähestyi Itellan yökuljettajaa, Reiskaa. ”Olen otettu kunniasta, mutta vedän työvuoron kuitenkin ensin loppuun” toteaa housut kintuissa yllätetty Reiska.
Perussuomalaiset ovat kiinnittäneet riveihinsä Soinin saunakaverin, joka on ajanut Ladalla kerran Rovaniemelle asti. ”Kyllä me tästä hyvä ehdokas saadaan” toteaa Soini saunan lauteilta.

SPR: Lama lisää nuorison yhteisöllisyyttä
(HYVIN MENEE MUTTA MENKÖÖN) Laman aiheuttama korkea nuorisotyöttömyys näkyi kesällä ryyppyremmien määrän kasvuna ja ryyppyputkien pitenemisenä. Suomen Punaisen ristin mukaan nuoret dokasivatkin selvästi tavallista enemmän.
”Aikaisempina kesinä heillä on ollut töitä haittaamassa sosiaalista elämää, mutta nyt ei ole tarvetta haaskata aikaa turhuuksiin. Siksi pääpaino on ollut kaverien kanssa juopottelulla”, kertoo SPR:n kaljoittelukerhon puheenjohtaja Heikki Iso-Kolmonen.
Nuorien oli loppukesästä jo vaikeaa lopettaa ryyppäämistä, mikä lisäsi kavereiden yhteenkuuluvuuden tunnetta.
”Lama on aina lisännyt inhimillisien arvojen suosiota, mutta tällaista en olisi osannut odottaa”, kertoo Iso-Kolmonen. ”Mikä olisi kauempana kovista arvoista kuin pitkä juomaputki hyvässä seurassa?”
Laman takia kunnilla ja kaupungeilla ei ole varaa kustantaa läheskään kaikkien nuorien vieroitushoitoja, joten ryypiskelyn odotetaan jatkuvan pitkälle syksyyn.

Berlusconi vakuutti erektionsa kestävän
(FONTANA DI TREVI) Italian pääministeri Silvio Berlusconi vakuutti lauantaina, että hänen erektionsa ei tule kaatumaan eikä maassa tarvitse järjestää ennenaikaisia vaaleja.
Pääministeri on sitoutunut keskusta-oikeistolaiseen ohjelmaan, jonka tavoitteina on ”jatkaa samaan malliin” ja ”lykkiä köyhiä perseeseen oikein kunnolla”. Jos erektio kaatuu, pääministeri on luvannut järjestää uudet vaalit ”ilmeisistä syistä”.
Berlusconin erektion kestävyys muuttui epävarmaksi sen jälkeen, kun välit hallituskumppani PDL:ään katkesivat heinäkuussa. ”On hyvin vaikea pitää tätä enää pystyssä, masentaa niin vitusti”, pääministeri totesi tippa silmässä.

Paluu tulevaisuuteen -Deloreanit ovat pian todellisuutta
Paluu Tulevaisuuteen elokuvan tunnetuksi tekemä banaaninkuorilla ajassa matkustava Delorean-auto on pian arkipäivää, kertoo teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskuksen johtava teknologia-asiantuntija Kimmo Reikä-Latvapala.
”Kysyntää on sen verran paljon varsinkin vaalirahoittajien puolelta, ettei kannata jättää tekemättä. Tekniset valmiudet ja tietotaitohan on ollut olemassa jo vuonna 85 kun Marty ja Doc menivät 50-luvulle. Itse olin silloin 35-vuotias niin tämä oli hyvä looginen jatke sille urheilukalenterille.” Sanoo silmiään oudosti muljautteleva ja kahvikuppiaan hattuna käyttävä Reikä-Latvapala. ”Ei ihan arkipäivää tule olemaan ainakaan tänäpäivänä. Enemmän on sitte aiemmin, kun kaikki ”rikkaat” sitimaasturin omistajat vaihtavat tähän ja muuttavat aina lauantaista perjantaipulloon.” Huokaisee kahvikuppiansa nosteleva Reikä-Latvapala silmävalkuaiset hohtaen.
Uutuus ei kirvoita ilotippoja Liikenne- ja erityispoliisi Koljo Lootikon otsalle. ”Täytyy muistaa ettei suomessa saa ajaa missään tasan 75km/tunnissa. Meillä on tulossa keskinopeusmittaus ja sakot kyllä löytää perille vaikka sanonko minne.” Puhkuu Lootikko naama punaisena poliisiautonsa ikkunan takaa.
Oman yhden Deloreanin hinta on pienempiään joukolla hakkaavan Riihimäkeläisen vuositulojen suuruusluokkaa. Eli ei kovasti.

Kantasuomalaisista miljardikulut Oulussa
Kantasuomalaisten aiheuttamista kustannuksista koitui Oulun paskakaupunnille viime vuonna noin miljardin euron kulut.
Kaupunginhallitus antoi halpatyönä valmistellun ja pienessä sievässä ylistetyn selvityksensä kokouksessaan maanantaina valtuustoaloitteeseen, jonka joku avohoidossa oleva suvaitsevaistokriitikko oli tehnyt.
Toimeentulotuen ja lastensuojelun asiakkaina oli aivan helvetin monta kantasuomalaista, melkein yhtä monta kuin Oulussa on asukkaita. Kaupunki arvioi myös, että 95% sen pitkäaikaistyöttömistä on mahdollisesti taustaltaan kantasuomalaisia. Syntyperän mukaan ei voi rekisteröidä, siksi kyse on arviosta, jolla ei muutenkaan ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
Kuntaliiton mukaan kantasuomalaisten kustannuksia on vaikea arvioida, joskin sitä on usein yritetty kännis ja läpäl.

YLE syytteeseen vakoilusta
(KATAAMUS)Yleisradiota vastaan on nostettu syyte vakoilusta. Suojeluspoliisin tutkimuksissa on paljastunut, että lukuisat Yleisradion toimittajat ovat ”haastatteluiksi” kutsutuissa tapaamisissa paljastaneet Venäläisille tiedustelukohteille Suomen kannalta arkaluontoisia tietoja.
”Vakoiluvyyhti lähti purkautumaan kun ryhdyimme Jyrki Kataisen aloitteesta tutkimaan toimittaja Antero Eerolan toimia. Paljastui, että Eerola oli syöttänyt venäläisille tietoja, joita nämä eivät olisi voineet saada muuten tietoonsa.” kertoi Supon tiedottaja K. N. Sika.
Supon mukaan venäläiset lähteet olisivat voineet saada samat tiedot vain lukemalla Suomalaisia sanomalehtiä tai katsomalla televisiota. Koska, kukaan Venäläinen diplomaatti ei Supon tutkimusten mukaan osaa lukea suomalaisia lehtiä tai katsoa suomalaista televisiota on selvää, että tietovuodon taustalla on YLE:n sisäinen vasemmisto toimittajien muodostama vakoiluklikki.

Avoin linja narkolepsiaan
(LÄÄKINTÄTELTTA) Potilaan nännien näppäilyn parista haastatteluun väkisin raahattu eläinlääkäri Risto kertoo ettei narkolepsialla todellakaan ole mitään tekemistä rokotusten kanssa. ”Täyttä hevonpaskaa koko väite! Mitään yhteyttä asioiden välillä ei ole eikä tule! totetaa Risto saaden vieressä olevalta valtion virkamieheltä salkullisen rahaa. Illalla raveihin hihkuu Risto poistuessaan takaisin työnsä pariin.
Viereisestä huoneesta tavoitetulla ”Sirkka-Liisalla on aikaa keskustella pitempään toimittajamme kanssa ja hän ehtiikin kertomaan ”Olen vain potilaana täällä, en tiedä asiasta mitään”.
Ministeriö julkaisi myös kansaa rauhoittavan tiedotteen, joka on hyvin samoilla avoimilla linjoilla kuin jo haastatellut asiantuntijat. ”Tota noin, joo, tuota tuota, ööö” oli kirjoitettu vanhan ruokalistan toiselle puolelle.

Kataisen päätös kerää kiitosta
Valtiovarainministeri Jyrki Kataisen ilmoitus hallituksen energiaveropaketin uudelleen avaamisesta otettiin riemulla vastaan mieskansanedustajien keskuudessa. Eduskunnan saunan lauteilta luovutetussa yhteisessä kannanotossa mieskansanedustajat vaativat Kataista avaamaan uudestaan myös keskustelun eduskunnan naistyöntekijöiden perseistä.

Perussuomalaiset poliittisen uskottavuuden perässä
Perussuomalaiseurooppalaisten parlamentaarikko Timo Soini varoittaa puolueensa kansanedustajia vaarantamasta puolueensa suosiota varomattomilla lausunnoilla. Tämä on kuitenkin vasta alkusoittoa toimille, joilla puolue pyrkii lisäämään poliittista uskottavuuttaan. Seuraavana ohjelmalistalla ovat kaikista haastatettelupyynnöistä kieltäytyminen, puoluepoliittisten ohjelmien kirjoittamisen lopettaminen sekä puoluejohtaja Timo Soinin julkisilla paikoilla esiintymisen kieltäminen.

Energiansäästölampuista hinnankorotuspaineita
(MUUNTAJAKAAPPI) Nykyisenlaiset energiansäästölamput aiheuttavat huomattavan korotuksen sähkön siirtohintoihin.
Syynä ovat energiansäästölamppujen tehokas energian säästö ja sähköntoimittajien huoli vähentyvästä kulutuksesta. Helsingin Energiasta kerrotaan, että viime saunaillassa asiaa pohdittiin poikien kesken ja keksittiin uusi keino saada rahaa kuluttajilta.
Saunaillan tuloksena yritykset keksivät loistehon ja yliaallot, joista kukaan ei ole koskaan kuullut. Vasta viimeisellä vilvoittelukierroksella ehdotusten joukosta karsittiin pois homokaasu sekä yliluonnollisia voimia omaava sähköinen supersankari.
– Korotus tulee olemaan ihan tolkuton, ellemme saa millään muilla keinoilla käännettyä tulovirtoja hyväveli-kerhon matkakassaan. Tässä tultiin siihen hulluun ajatukseen, että vaikka tavallinen paskiainen yrittää kuinka säästää energiansäästölampuilla, on meidän silti pyöritettävä bisnestä ja keksittävä lisää kustannuksia, sanoo Tampereen Sähköverkon asiakaspalveluinsinööri Reilu Sähkömies.

Ruotsalaistutkijat ratkaisivat Suomen narkolepsia-epidemian syyn
(TAPANI KANSANKOTI) Ruotsissa tehty tutkimus kertoo, että narkolepsiatapauksilla ei ole yhteyttä sikainfluenssarokotteeseen. Suomen viranomaiset korostavat kuitenkin, että lisätietoja tarvitaan niistä maista, joissa ei olla yhtä vitun homoja kuin Ruotsissa.
Ruotsalaistutkimuksen mukaan syynä Suomen narkolepsiatapauksiin on Suomen nykyinen opetussuunnitelma. Draaman, etiikan ja kuolleiden kielien kuten atlantiksen ja etruskin aloittaminen 3. luokalla saa lapset nukahtamaan kesken purnauksen.
Ruotsissa sen sijaan ala-asteikäisille opetetaan paljon hyödyllisempiä uusia aineita, kuten julkisuuden tavoittelua, huomion huorausta sekä vientiin kelpaavan musiikin tehtailua. ”Man moste vara en kändis när man uppväxar” sanoo tutkija Pär K. Kele peruskoulun ruotsillansa.

Valamo lomauttaa munkkinsa
Valamon ortodoksiluostari lomauttaa kaikki kymmenen munkkiansa. Luostari sai YT-neuvottelunsa päätökseen torstaina iltapäivällä. Lomauttamiseen päädyttiin pitkien neuvottelujen ja konsulttipalvelun ehdotusten kuulemisen jälkeen selvällä enemmistöpäätöksellä. Ainoastaan luostarin ohjaajavanhus skeemaigumeni Johannes osallistui äänestykseen luostarin marjaviineissä.
Näin asiaa kommentoi
igumeni Sergei ”Kyllähän se raskas päätös oli. Tässä taloudellisessa tilanteessa emme kuitenkaan näe muita vaihtoehtoja. Valtaosa munkeista on viime vuosien taloudellisen nousukauden huumassa yhä jatkanut samalla linjalla. On totuttu liian suuriin ruoka-annoksiin, työtehtävissä vetelehtimiseen ja yleiseen kaikesta valittamiseen.”
Luostarissa harkittiin myös ulkomaiseen munkkivoimaan siirtymistä: konsultti Pelle Kusettajan esityksen mukaisesti luostarin munkit olisi korvattu kiinalaisilla virkaveljillään. ”Tällainen kiinalainen munkkihan on yleisesti ottaen huomattavasti suomalaista kustannustehokkaampi. Tavallinen buddhalaismunkki kuluttaa alle kymmenesosan suomalaisen ortodoksimunkin vaatimasta ruoka- ja vaatemäärästä. Samalla oltaisiin saatu monikulttuurisuutta luostariin ja sitä kautta Valamoa maailmankartalle” Kusettaja hehkuttaa.
Igumeni Sergein mukaan ehdotus kaatui yksinkertaiseen taloudelliseen syyhyn. ”Kiinalaisten munkkien lennättäminen Suomeen olisi tuonut luostarille noin puolen vuoden budjettia vastaavan menoerän.” Luostarissa on jo ryhdytty selvitämään halvempia vaihtoehtoja munkkien korvaamiseksi ulkomaisilla voimavaroilla. ”Neuvottelut muun muassa Venäjän suuntaan on jo laitettu vireille. Vanhan Valamon ja Konevitsan luostarit vaikuttaisivat tällä hetkellä realistisilta mahdollisuuksilta munkkien rekrytoimiselle, mutta toistaiseksi homma on vielä auki kuin Jeesuksen piikki viimeisellä ehtoollisella”, igumeni Sergei summaa.

Mein Kampf -roviot tuomitaan laajasti
(KOTKANPESÄ) Interpol, Valkoinen talo, NATO, Vatikaani ja useat hipit ovat tuominneet suunnitellut Mein Kampf -roviot.
”Toki sananvapaus on länsimaisessa yhteiskunnassa tärkeää, mutta on myös muistettava että Natsit voivat suuttua, jos kirjarovio toteutuu”, linjasi Hillary Clinton puheessaan.
Huolestuneita ollaan myös kansainvälisissä turvallisuuspalveluissa, jotka ovatkin vedonneet ”niihin kolmeen tyyppiin”, jotka aiemmin ilmoittivat aikeistaan mutisemalla itsekseen kadulla.
”Täytyy muistaa, että suurinosa Natseista on täysin rauhanomaisia ihmisiä, jotka eivät ole syyllistyneet mihinkään, ja täytyy muistaa sekin, että he voivat ärsytettyinä muuttua millä tahansa hetkellä murhanhimoisiksi psykopaateiksi”, toteaa Interpolin johtaja Islakki Valkoinen-Lippu.
Vatikaanista tyydyttiin muistuttamaan, että ”vaikka joku nyt oliskin jotain ensin niin tosi lapsellista ärsyttää tahalteen, hei”

Fingerporia peesaten;
Löytyisiköhän Penistä näkemyksiä tuohon edeltävään Aamulehden otsikointiin?
Sitten on vielä se lööppi, joka ei koskaan päätynyt kioskeihin: Mummia suihin Finlandia-talossa.

Pyhä jysäys
(HÖPÖHÖPÖ-LEHTI) PC-Speakerille äänensä antanut ja myös fyysikkona tunnettu Stephen Hawkings ilmoitti ettei maailmankaikkeuden syntyyn ole tarvittu jumalaa. ”Maailmankaikkeuden syntyyn riitti vain painovoiman olemassaolo. Nykytiede pystyy nykyisin vastaamaan yhä useammin kysymyksiin, jotka ennen selitettiin uskonnolla” Hawkings toteaa sähkötuolissaan mukavasti istuessaan.
Seuraavaksi ansioitunut fyysikko pureutuu Suomen euroviisuvoittoon ja jääkiekon MM-kullan tapahtumien tieteelliseen todentamiseen. ”Joudun ehkä näiden kohdalla kuitenkin pyörtämään puheeni jumalan olemassaolosta. Nämä vaikuttavat kaiken fysiikan lakien vastaisilta tapahtumilta.”

Hurja on uusi Raju
Tiedoksi henkilöille jotka kirjoittavat uutislinkkien otsikoita ja lööppejä: Hurja on uusi raju. Niinpä jatkossa esim. ”Raju kolari, päät irtosivat rajusti – katso kuvat” muuttuu muotoon Hurja kolari, päät vierivät hurjasti – katso kuvat” ja otsikko ”Hjallis tylytti rajusti – katso video” muotoon ”Hjallis tylytti hurjasti – katso video”.
Vanhan raju-sanan käytöstä ei varsinaisesti rangaista rajusti, mutta hurjan odotetaan nostavan klikkausten määrää hurjasti.

YLE tarjoaa maailman parasta Barcelonaa monta tuntia!
(Vetelin kuivat YLE:n toimistolla Messilakanoihin) Ensi kierroksen Mestareiden liigan ottelu on valittu. YLE tekee tällä kertaa historiaa, sillä se muuttaa pelipäiväänsä: perinteisen tiistain sijaan YLE televisio keskiviikkona 29.9. Rubin Kazanin ja Barcelonan ottelun. Ottelu alkaa kello 18.30, mutta YLE aloittaa lähetyksensä jo kello 15.00. Haastattelussa muun muassa barcelonalainen taksikuski ja Suomi – Mailman Paras Barcelona -yhdistyksen puhemies Ari Mäkinen.
Lisäksi mukana henkilökuva maailman parhaasta pelaajasta, Lionel Messistä. Haastattelemme myös Jari Litmasta ja kyselemme hänen mielipidettään Maailman Parhaasta Seurajoukkueesta Barcelonasta, jossa pelaa peräti kahdeksan maailmanmestaria, mikä on kertakaikkiaan uskomaton saavutus!
– Tämä on historiallinen tilaisuus näyttää maailman parasta seurajoukkuetta niin, ettei kello ole vielä edes kahdeksaa, Suomi – Maailman Paras Barcelona -yhdistyksen Niki Juusela kertoo innoissaan. – Oho, multa pääsi housuun!
YLE toivottaa koko kansan Barcelonalle, kahdeksan maailmanmestaria omaavalle joukkueelle onnea likaisia ryssiä vastaan!

Nokia yllätti: Julkaisi jälleen puhelimen, joka ei kiinnosta ketään
(LONTOO) Kumisaapasvalmistaja Nokia yllätti Lontoon Nokia World -tapahtumassa julkaisemalla jälleen puhelinmallin, joka ei kiinnosta ketään.
Eilen Nokia kertoi kolmesta uutuusmallistaan, joista kukaan ei muista mitään. Näiden lisäksi Nokia esitteli keskiviikkona vielä yhden uutuuspuhelimen, joka jatkaa yhtiön monivuotista yhdentekevyyden linjaa. Uudet mallit saattavat olla Å-, Z ja B -sarjan puhelimia ja ne saattavat toimia jollakin Symbian -käyttöjärjestelmän versiolla.
”On tärkeää, että julkaisemme mahdollisimman paljon samankaltaisia malleja, jotta kuluttajan olisi mahdollisimman hankala pysyä perillä siitä, mitä eroa malleilla on. Lisäksi uusista mallimerkinnöistä on pyritty tekemään mahdollisimman sekavia, jotta niillä ei olisi mitään yhteistä vanhojen mallien kanssa.”, linjasi Nokian tuleva toimitusjohtaja johtaja Teuvo Eelop.
Kotimaisessa mediassa julkaisuihin on suhtauduttu normaaliin, kansallishenkiseen tapaan. Esimerkiksi Kauppalehti on huomioinut, että ”no ainakin yhdessä verkkokaupassa iPhone 4 on aivan helvetin kallis” ja että ”Nokia on kuiteski Suomesta”.

Suomen poliittisessa historiassa kokonaan tuntematon aikakausi.
(KANSANEDUSTUSLAITOKSEN TAKAPIHA)Yleistä hämmästystä on herättänyt oikeuskansleri Jaakko Jonkan ilmoitus eduskunnan perustuslakivaliokunnalle entisen pääministerin, Matti Vanhasen virkatoimien tutkimisesta. Syy hämmästykselle on, ettei tämän nimisen henkilön tiedetä koskaan toimineen suomalaisessa politiikassa.
’Matti Vanhanen? En ole koskaan tuntenut tuota miestä, eikä hänellä ole koskaan ollut meidän kanssamme mitään tekemistä’, kieltää kolmesti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli.
’Suomen entinen pääministeri? En ole ollut tuollaisesta asiasta kuullutkaan, ja missään tapauksessa puolueemme nykyisellä johdolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä’, toteaa keskustapuolueen puheenjohtaja ja Suomen pääministeri Mari Kiviniemi.
’Venäjä, Venäjä, Venäjä, Venäjä, Venäjä…’, messuaa eduskunnasta tavoitettu valtiovarainministeri Jyrki Katainen, ja kieltäytyy ottamasta kantaa hallituskumppaniensa sisäisiin asioihin. ’Suomella on narussa juokseva pääministeri, vaikkei olekaan meidän puolueesta’.
Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei muista Suomen hallituksessa olleen ketään mainitsemisen arvoisia ministereitä ’ainakaan kahdeksaan vuoteen’. ’Eikä ole ensi kevään vaalien jälkeenkään, kyllä tämä siltä näyttää’. ’Onko vuosi pidempi aika kuin kuukausi?’,hän jatkaa.
Suomen historian uudelleenkirjoituslaitoksen johtaja Rolf Nordenstreng toteaa, ettei asiasta ole syytä tässä vaiheessa pitää melua. ’Odotetaan rauhassa, että saamme käytyä läpi koko 1970-luvun jälkeisen poliittisen aineiston. Jos tällainen Matti Vanhanen on joskus toiminut suomalaisessa politiikassa, kyllä hänet löydetään’, Nordenstreng vakuuttaa leukaparta väpättäen.
’Ei jaksa joku vitun Vanhanen kiinnostaa. Haistakoon paskan’, kommentoi tapahtumien viimeisiä käänteitä roskalaatikon takaa kömpinyt Arska.

Holmlund Ylelle: Keskustalaisista päästävä eroon!
(LAUSUNTA) Keskustapuolueen toimintaa ei voi sallia Suomessa. Tätä mieltä oli Ylen Ykkösaamussa lauantaina vieraillut sisäministeri Anne Holmlund (kok).
Hän pitää huolestuttavana, että Keskusta on muuttunut selvästi pahemmaksi Suomessa kahden viime vuoden aikana.
”Keskustapuolueen myötä on tullut paljon erilaisia ongelmatilanteita, joihin pitää pystyä puuttumaan. Toiminta näyttää myös organisoidulta, johon liittyy ihmiskauppaa.”
Holmlund on myös havainnut, ettei Keskustan toiminta rajoitu pelkästään politiikkaan.
”Osa kerjää, osa rötöstelee, osa kerää pulloja ja kaupustelee,” Holmlund sanoi Ykkösaamussa.
Ministerin mielestä keskustailmiöstä onkin päästävä eroon. Hän ei syytä kuitenkaan keskustalaisia rikollisiksi, mutta hän paheksuu sitä, että ilmiö tuo politiikkaan monenlaisia tulijoita.
Parhaillaan työryhmä selvittää keinoja keskustakiellon asettamiseksi. Kieltoa koskeva lakiesitys voi ministerin mukaan mennä läpi vielä tällä hallituskaudella, jos kaikilla on tahtoa. Keskustatyöryhmä antanee loppuraporttinsa syyskuun loppuun mennessä.
Holmlund arvioi, ettei Keskustan toimintaa pystytä kuitenkaan kokonaan estämään laillakaan.
”Mutta poliisilla olisi paremmat eväät toimia asian kanssa.”

Janne Ojasen pelipaita jäädytettiin
(TAMPERE NÄÄS) Tappara-ikoni Janne Ojasen pelipaita jäädytettiin ja nostettiin Hakametsän jäähallin kattoon viime lauantaina alkuillasta.
”No milläsmää nyp pelaan? Ei se jääryttäminem mitääm muttaku se paita on siä katossa enkä mää sinnev viittis kiivetä!” kommentoi Ojasej Janne.
Poliisi on aloittanut tapauksen tutkimisen ja jäähallin lähistöltä onkin otettu viikonlopun aikana Ilveksen kannattajia kiinni. Epäiltyjä tullaan kuulemaan myöhemmin tällä viikolla. Motiiveista ei ole tällä hetkellä tietoa.

Nokian viestintä ei toiminut
(NOKIA, SIIS SE KAUPUNKI) Puhelinvalmistaja Nokian uuden N8-kännykän lanseeraus jatkuu aiemmista tiedoista poiketen normaalisti. Tiedot N8:n toimitusten viivästymisestä perustuivat yhtiön sisäisiin viestintäongelmiin ja väärinkäsityksiin.
”Tässä on nyt kai käynyt niin, että viesti ei mennyt perille ja se ymmärrettiin väärin. En ole ihan varma kumpi”, kertoo Nokian hallituksesta eronnut ja Nokian nimissä lausuntoja antava Anssi Vanjoking.
”Tiedä näistä kännyköistä. Henkilökohtaisesti varmaan pitäisi mennä joka asiaa kysymään, jotta saisi tarkkaa tietoa. Tää on niin tätä”, Vanjoking lisäsi.
Nokia N8:n lanseeraus etenee normaalisti eli juuri nyt ei ole mitään tietoa siitä, milloin uutuus saapuu kauppoihin.Kun N8 ilmestyy kauppoihin, niin se on mahtava, myy ihan sikana ja se pelastaa yrityksen tulevaisuuden, Nokialta kerrotaan.
”Yritin soittaa asiasta meidän myyntiin, mutta siellä ei vastattu puhelimeen. Laitoin tekstarin, mutta se ei mennyt kai perille. Mailikin tuli bumerangina takaisin. Ota tästä nyt vittu selvää”, Vanjoking sanoi.
Nokian uutta johtajaa Stephen Elopia ei tavoitettu kommentoimaan uutista.
”Tavoittamaanne henkilöön ei juuri nyt saada yhteyttä”, Elopin puhelimesta vastattiin.
Vanjokingin mukaan Nokia on parempi kuin kaikki muut puhelinvalmistajat, koska se on Nokia.
”Laita siihen loppuun vielä, että iPad on ihan paska. Ei tuu menestymään”, Vanjoking lisäsi sormet ristissä.
Jan Jerkoff

(CHILI) Chilen kaivosmiehet pääsevät romahtaneesta kaivoksesta ulos odotettua aiemmin. Suomalainen Chilessä työskentelevä akkuporamies Reijo osaakin kertoa työnsä lomasta ”Poraukset etenevät todellakin huomattavasti oletettua nopeammin. Näillä näkymin pääsen kotia juomaan jo itsenäisyyspäiväkossut joulukännien sijaan”.
Kaivosyhtiö käy parhaillaan neuvotteluita kaivosturman elokuvaoikeuksista. Tällä hetkellä neuvotteluissa on vahvoilla Suomifilmi Oy, jolla on takanaan myös koko Suomen kansa, sillä elokuvan päärooliin kiinnitettävä Antti Ruisku on luvattu haudata kaivokseen elokuvan valmistuttua.

Romanian presidentti huolissaan romanien karkoituksista.
(PAKOLAISLEIRI) Romanian presidentti Traian Basescu on vedonnut kansainväliseen yhteisöön ja etenkin Ranskan presidentti Nicholas Sarkozyyn romanien karkotusten ja romanileirien hävittämisen lopettamiseksi. Ranska on viime viikkoina karkottanut yli tuhat Bulgarian ja Romanian romania. Tämän vuoden aikana Ranska on passittanut takaisin kotimaihinsa kaikkiaan yli 8 000 romania.
”Miettikää nyt itse hei, ei me niitä takaisin haluta” presidentti Basescu ulvahti tunteisiin vetoavasti lausunnossaan Brysselissä. ”Taloutemme on täysin kuralla jo ilman näiden hyysäämistäkin.” Rikollisuus on lisääntynyt Romaniassa 2000-luvulla hurjaa vauhtia. ”Viime viikollakin Borutilta vietiin autosta renkaat Burger Kingin drive-in-kaistalla, vaikka auto oli käynnissä” Basescu avautui viitaten Romanian pääministeri Borut Bahorin kokemuksiin.
Presidentti Sarkozy julkisti Ranskan virallisen kannan romanien karkotuksiin pian Basescun lausunnon jälkeen: ”Kai me nyt jatketaan näitä karkotuksia hei.” Sarkozyn selvennys ei toimituksen saamien politiikan asiantuntijalausuntojen mukaan muodosta mainittavaa poikkeusta Ranskan valtion monikulttuurisuudelle tunnetusti avomielisestä linjasta.
Pakolaisleiriltä raportoi toimituksen kirjeenvaihtaja Jussi Viitalainen.

Vanhanen antoi ylen valehdeltuansa eronsa syistä
”Siinäpä se, eipähän siinä, raja se on hunsvotillakin -ykä tuli” -kommentoi Vanhanen eduskuntatalon rappusilla pahaa oloaan lehdistötilaisuuden jälkeen. ”Raskas teollisuus antaa ja raskas teollisuus ottaa” -lausui Vanhanen lisäksi tulevaisuuttaan povaten ja toivotten kaikille uusiutuvaa energiaa ja pitkää ikää astuessaan konekivääri kädessään turvekäyttöiseen citymaasturiinsa.

Eilen alkanut realityohjelma Miljonääritädit on aiheuttanut aivan turhan paljon keskustelua epämääräisissä verkkofoorumeissa. Nimimerkki sopo198* kirjoittaa: ”Onhan ne silikoonit jees, mut tädit on oikeest paljo ilkeempii, joten selvää kusetust”.
Keskustelun yleinen taso lupaa hyvää ensi viikon jaksoa ajatellen, sanoo kanavapäällikkö Eero Gondoli. ”Kun valikoimme sopivan älyllisen asiakassegmentin, on helppo myydä tehokasta mainosaikaa, myös TV-shop suosikkituotteiden paluuta on väläytelty.”

Tyynnyttävän viihteelliset uutiset viikonlopulle
Nänni juotti alaikäisen poliitikon.
Riippumattomaksi vaalitueksi naamioitunut nänni juotti poliitikon jääviksi viime vaalien vastaisenä yönä. Poliitikko oli tapahtuma-aikaan tilapäisesti alaikäinen. Poliisi on tapauksen yksityiskohdista vaitonainen mutta sanoo, ettei känni jäänyt hyödyntämättä.
Kännää huoleti, tutkijat sanovat.
Tissuttelun ja Humalajuomisen Laitos (THL) kertoi pikkulauantaina uudesta tilastotutkimuksesta, missä selvitettiin kännäämisen ja elintoimintojen yhteyttä. Tilastojen valossa näyttää tutkijoiden mukaan melko varmalta, että kännäämisestä saattaa selvitä hengissä. THL kertookin tiedotteessaan, että íhan jo Altian liikevoitonkin takia kannattaa kännätä.
Hommat on ihan jees.
Ei tässä mikään oo. Ihan jees tässä menee, nou proplem! Juu anna vaan meidän hoitaa nää hommat, kyllä se on ihan jees. Joko muuten kännäsit? Otakko huikan?
Lauluntekijä valehteli.
Tunnettuuttaan kuuluisampi lauluntekijä Paleface valehtelee vastikään julkaistulla Josif Fritzl -tribuuttilevyllään. Laulun Mä maalaispoika oon sanoituksissa annetaan ymmärtää, ettei Suomen eduskunnassa palvota saatanaa. Norjan konsulaatti on vaatinut asiasta julkista selontekoa.

Humala työskenteli lääkärissä
(JOMALA) Valehtelevien virkailijain aseveliseuran (Valvira) julkaiseman raportin mukaan humala työskenteli Keski-Suomalaisessa lääkärissä lähes tauotta yhdeksän vuoden ajan 2000-luvun aikana. Humalan lääkärissä tekemän työn kuvaillaan olleen väkevää ja oikeudenmukaista.
Lääkärissä töihin
Raportti kertoo selvin sanoin, kuinka humala paiski armotta lääkärissä töitä miltei vuosikymmenen verran. Koko tämän ajan humala kulki lääkärissä tämän työpaikalle ja takaisin.
Raportin mukaan onkin suoranainen ihme, ettei humalalle käynyt työmatkoilla kuinkaan. Lääkäriltä on vaadittu tarkkaa silmää tai apua eväiden pakkaamisessa.
Mukana vaimo ja pomo?
Muutamat raportin erikseen mainitsemat asiat antavat ymmärtää humalan mahdollisesti työskennelleen myös lääkärin vaimossa. Toisaalta kirjoittajat ovat avoimia sellaiselle johtopäätökselle, että humala on käynyt vaimossa lähinnä huvittelutarkoituksessa.
Humala työskenteli lääkärissä tämän ollessa useiden työnantajien palveluksessa, ja ainakin osaa lääkärin entisistä esimiehistä epäillään yhteyksistä humalaan tai humalan kaltaiseen typeryyteen.
Hetken mielijohde?
Humala ei ole toistuvista kuulemistilaisuuksista huolimatta onnistunut antamaan 2000-luvun aikaisesta toiminnastaan selvää kuvausta. Raportin johtopäätöksissä mainitaan todennäköisimmäksi selitykseksi yhdeksän vuotta kestänyt hetken mielijohde, mikä päätettiin lisätä raporttiin hetken mielijohteesta.
Humala on itse vedonnut sekakäytön ja diabeteksen aiheuttamaan muistamattomuuteen, mutta vaikka lääkäri onkin toistaiseksi jättänyt toimittamatta viranomaisille pyydetyn lähdeaineiston niin humalan kertomusta pidetään tutkijoiden keskuudessa yleisesti luotettavana.
Käsittely standardisoidusti kesken
Valvira katsoo tapauksen selvitetyksi, mutta sen käsittely jää lain määrittelemällä tavalla avoimeksi ja roikkumaan. Prosessin saattaminen muodollisesti päätökseen edellyttäisi Urho Kekkosen allekirjoittamaa sodanjulistusta Neuvostoliittoa vastaan. Laki on ollut voimassa vuodesta 1972 jolloin humala työskenteli hallituksessa.

Keskusta: narkolepsia hyödyntämätön politiikan voimavara
(PUTKINOTKO) Keskustan kansanedustaja Ole Mäen-Korruptoitunut patistaa suomalaisviranomaisia hakemaan politiikalle suuntaviivoja narkolepsian avulla.
”Nyt kun on nämä mitkä lie puolueet ovat epärehellisiä, niin eikös otettaisi tämä toinen aihe eli narkolepsia taas puheeksi?”
Mäen-Korruptoitunutin mukaan narkolepsia olisi oivallinen apu politiikan hysteerisyyteen. Hän vertaa narkolepsiaa aiheuttavien rokotteiden tuikkimista ihmisten niskoihin Nokian kulta-aikoihin.
”Eikös olekin ihan kuin raukeasti muistelisi Nokian nousua ja tuntisi ylpeyttä suomalaisuudesta kun tuosta nuin laitetaan niskaan piikki? Tuntuu ihan kuin olisi voittanut jääkiekon MM-kultaa taas, eikös tunnukin, ja kivasti väsyttää eikä enää ole ikävän vihainen olo?”
Ole Mäen-Korruptoitunut haluaa muistuttaa, että narkolepsiaan valmistaa lääkkeitä sama ulkomainen megakorporaatio jolle sikainfluenssa-aikaan syydettiin tukuittain kotimaista rahaa juosten kustusta rokotteesta.
<"Isänmaallisuus kannattaa aina!"

Loogisen päättelyn naistensarjan SM ratkaistu – voittaja kruunattiin ja puettiin chihuahuapuuhkaan
(HELSINKI/MILANO/PARIISI/LONTOO) Rankan kamppailun jälkeen voittajaksi loogisen päättelyn SM -kisoissa selvisi lähes aukottoman suorituksen päätteeksi Manna Kiriniemi. Menestyksen salaisuudesta Kiriniemi valottaa: ”Ala-asteella mua niinku kiusattiin ku olin puutöissä rättikässän sijaan, en meikannu enkä pukeutunu napapaitoihin ja olin muutenki kato liian erilainen ku muut tytöt. Otin jo sillon vihjeestä vaarin ja päättelin, että niin ei kandee tehä, ku saa vaan kuonoonsa. Blondasin hiukset, otin rakennekynnet ja aloin uusia vaatekaappia joka toinen viikko. Ja kattokaa mikä mä oon nyt: menestyjä, jumalauta!”
Vaatimaton M. Kiriniemi tähdentää, ettei halua ottaa ylimääräisiä sulkia hattuun sellaisesta mitä ei ole itse tehnyt. Hän kuitenkin muistuttaa, että ”Ekojeesustelijat voi painua vittuun, oon niitä tuhat kertaa paremmin sinut itteni kanssa. Vituttaa semmonen, semmonen.. kun ei tee niska limassa työtä ja vaikka tekis, ni ei haluu nauttia työnsä hedelmistä, vaan murjottaa jossain nurkassa syömässä ituja. Vittu. Ekojeesustelijat aina luulee olevansa tuhat kertaa muita parempia ihmisiä. Se niissä vituttaa!”, Kiriniemi analysoi.
Palkinnoksi voitosta Kiriniemi sai veritimanttitiaran, kahdensadan chihuahua-koiran nahasta tehdyn puuhkan ja matkan Euroopan kaikkiin suuriin muotikaupunkeihin. ”Ihailijoilleni haluan sanoa, että toteuttakaa unelmanne. Olette todellakin sen arvoisia. Tai ei ehkä ihan kaikki teistä ole, mutta ainakin mä olin oman unelmani arvoinen. Repikää siitä!”, Kiriniemi sanoo ja sivelee chihuahuannahkaa onnellisen näköisenä.

Kansanedustajille ansaittu palkankorotus
(SUOMEN DEMOKRAATTISTEN KANSAEDUSTAJIEN TASAVALTA) Kansanedustajille on luvassa huima palkankorotus. Ensi vuoden keväällä toteutuva 6,5%:n palkankorotus on jakanut mielipiteitä kansan keskuudessa, mutta suurin osa kansasta ymmärtää kansanedustajien taloudellisen tilanteen heikentyneen mm. vaalirahasotkujen takia.
Palkankorotusta on perusteltu kansanedustajien kasvavilla menoilla ja pienentyneillä sivutuloilla. Eduskunnan teettämän kyselyn mukaan joka kolmas kansanedustaja on ilmoittanut menojensa kasvaneen tulojen pienentyessä. Tutkimuksen mukaan suurin yksittäinen noussut kuluerä on ylinopeussakot.
”Olen ehdottoman iloinen palkankorotuksesta, sillä nyt on varaa käydä huorissa ihan omalla autolla. Ei sitten tarvita sitä taksikorttiakaan päivittäin”, kertoi nimettömänä pysynyt mieskansanedustaja kalliolaisessa lähikuppilassa.
Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi menettäneen kymmeniä tuhansia euroja vuodessa epäselviä vaalirahoja. Kyselyyn osallistui se sama kolmannes, joka kertoi menojensa kasvaneen ja tulojen pienentyneen. Loput kansanedustajat olivat kyselyn aikana tyylilleen uskollisena poissa.
”Onhan se tietysti selvää, että jostain sitä rahaa on saatava, kun ei sitä epäselviä vaalirahoja ja lahjuksia enää uskalla ottaa. Niitä, kun kytätään nykyään ihan liikaa. Ja kyllähän sitä pääomaa tarvitaan sisäpiirikauppoihin ja prassailuun”, totesi Paula Lehtomäki.
Kansanedustajat eivät korota palkkaansa itse, vaan korotuksen takanaon erillinen komitea, jolle kansanedustajat silloin tällöin, mutta säännöllisesti, tarjoavat illallisia. Komitean mukaan palkankorotus on tehty hyvällä maulla ja tarkoituksen mukaisesti pröystäillen, jotta kansalaisten asema kansalaisina ei vaarannu.
”Kyllähän tuo (palkankorotus) tulee tarpeeseen, kun ne laudatkin pitää vastedes itse ostaa”, perusteli pakolliseen loppukommenttiin Matti Vanhanen, joka uiskenteli epäselvillä vaalirahoilla täytetyssä kylpyammeessa ja joi sokeritonta kolajuomaa pillillä.

Pääministerillä karkasi Jopo!
Pääministeri Mari Kiviniemellä on karannut Jopo käsistä. Kiviniemen Jopo karkasi huolimatta siihen asetetusta vaijerilukosta eikä tapauksella ole edes perävalon näkijöitä.
Poliisi arvelee jonkun syyllistyneen tekoon mutta sillä ei ole vielä hajuakaan, että kenen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *