Kategoriat
Kotimaa Talous

Marginaaliveron lasku innosti suurituloisen pelastamaan lapsen palavasta talosta ja koiranpennun hukkumasta

people in white shirt holding clear drinking glasses
Nämäkin lääkärit tekevät jatkossa töitä viikon jokaisena päivänä sekä torjantaisin. Photo by National Cancer Institute on Unsplash

(ALAJÄRVI) Espoossa koettiin ensin kauhunhetkiä ja sitten ilonpurkauksia keskiviikkona, kun uhkaavat tragediat muuttuivat hallituksen kasvutoimien seurauksena menestystarinoiksi. Päivän sankari oli paikallinen suurituloinen Teemu Parkkipaikka, joka vain parin tunnin aikana pelasti lapsen palavasta talosta, nouti koiranpennun turvaan järvenselältä, auttoi kolme mummoa vilkkaan kadun yli ja samalla tuotti runsaasti verotuloja, joilla rahoitetaan kaikkien suomalaisten palveluita ja hyvinvointia.

Mikä on moisen urhoollisuuden selittäjä? Parkkipaikka suhtautuu urotekoihinsa vaatimattomasti – hänen mukaansa kaikki johtuu vain siitä, että esteet ahkeruudelle on yhteisin voimin poistettu.

”Kun viime viikolla kuulin hallituksen aikovan kehysriihessä laskea suurituloisimpien verotusta ja etenkin rajata marginaaliveroasteita, tiesin, että aikani on tullut. Jo seuraavana iltapäivänä ajoin tiehensä takapihalla sinitiaista ahdistelleen näädän, nostin 220kg suorille käsille ja juoksin puolimaratonin 13 kilometrissä – ja se oli vasta alkua”, iloitsee Parkkipaikka.

Hän kertoo, että olisi jo aiemmin kovasti halunnut lisätä työtuntiensa määrää, mutta kun hän yritti mennä toimistolle takomaan lisää myyntikatetta, seisoi ovensuussa jopa yli 55 prosentin marginaalivero ja väkivalloin esti häntä pääsemästä ovesta sisään. Joinakin kertoina marginaalivero oli myös piilottanut Parkkipaikan hiiren sekä näppäimistön, laittanut purukumia työtuolille ja julkaissut firman intrassa ilkeitä juoruja pikkujoulujen jatkoilta talousosaston Pirjon kanssa.

Korkean verotuksen puolustajat ovat kateellisia

Kriitikkojen mielestä on erittäin epätodennäköistä, että veroale lisäisi tehtyjen työtuntien määrää, eikä aiempi tutkimus esimerkiksi Ruotsin muutoksista tällaista tulkintaa heidän mukaansa tue. Espoolainen aito esimerkki kuitenkin todistaa, että kritiikeissä lienee enemmän kyse kateudesta tai talkoohengen puutteesta.

Parkkipaikka onkin jo toiminut innoituksena lähistöllä asuvalle erikoislääkäri Petri Verorälssille. Hän aikoo välittömästi lopettaa nelipäiväisen työviikon tekemisen yksityisellä lääkäriasemalla työterveystehtävissä ja siirtyä jopa kahdeksanpäiväiseen malliin terveyskeskuksessa muuttotappioalueella.

”Suoraan sanoen vituttikin viettää enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa, autella ikääntyviä vanhempia arjessa tai harrastaa perhokalastusta. Onneksi kannustimet on vihdoin mitoitettu oikein, koska enemmän kuin vapaa-ajasta tykkään kuunnella päivät pääksytysten potilaiden ruikutusta keksityistä vaivoistaan tai ronkkia vanhusten peräsuolia. Vaimokin tykkää”, sanoo Verorälssi ilahtuneena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Orpon hallitus: Riihipäätökset vahvistavat Suomen kilpailukykyä ja turvallisuutta

(VALTIONEUVOSTO) Pääministeri Petteri Orpon hallitus on sopinut vuosien 2026–2029 julkisen talouden suunnitelmasta. Tehtyjen päätösten ytimessä ovat Suomen talouskasvun edellytysten vahvistaminen...

Close