Kategoriat
Kotimaa

Päivi Lipponen: Koska x on y, niin z

(?) Kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.) tuomitsee Tampereella sytytetyn tulipalon, jossa kolme ihmistä menetti henkensä. Uuden Suomen blogissaan Lipponen tuomitsee jyrkästi myös  järjen käytön järkyttävien tapahtumien jälkeen.
”Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua järkevästi”, Lipponen toteaa. Hänen mukaansa maailmassa on tapahtunut ”liian paljon pahaa” siksi, että tapahtumien syihin on tutustuttu ja useita vaihtoehtoisia selityksiä pohdittu ennen ehdottomien johtopäätösten vetämistä.
”Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti rikoksista epäiltyjen motiivien puolueettomasta arvioinnista ja poliisin tutkinnassa ilmitulleista seikoista.”
Lipponen kirjoittaa myös  haluavansa olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta itsenäisen Suomen historiassa, kun esitys rasisminvastaisesta marssista kuulostaa tyhmältä.

15 vastausta aiheeseen “Päivi Lipponen: Koska x on y, niin z”

Tämä on epätodellinen maa, vähemmistödiktatuuri, jota on sen perustamisesta saakka johtanut sama puolueperhe. Ensin maata hallitsi yksinvaltiaana ”Suuri Marsalkka” ja hänen jälkeen ”Rakas Urkki” joka kaikkeen kurkki. Nykyisin maata hallitsee Mooses.
EU:n ruoka- ja avustusjärjestöjen mukaan maa ei pysty edes hyvinä satovuosina ruokkimaan omaa väestöään.
Mooseksen nuori erityisavustaja ”Junkkari”, nimitettiin puolueen pääsihteeriksi. Tämä nähtiin merkkinä siitä, että ”Suuresta Patsaantervaajasta” ollaan tekemässä perhedynastian seuraavaa hallitsijaa.
Moosesklaanin johdossa maa on ajautunut tilaan, jota eräs kansainvälisen politiikan asiantuntija kuvasi finanssikriisin sanastosta johdetulla paradoksilla: maa on liian heikko sortumaan.

Metsällä ei tietenkään saa ampua ennen kuin kohteen laji ja luvallisuus on varmistettu. Lipposen muija nyt passissa kylmissään lasautti heti kun jotain näkyi viidassa liikkuvan.

Tapauksen tutkinnassa ja käsittelyssä on ennenaikaista sulkea pois tekijöiden mansekriittisiä motiiveja.

Haluan tähdentää, että kannanotto on koko suvaitsevaiston yhteinen, ja se päätettiin eilisessä kokouksessa hyväksyä osaksi virallista historiankirjoitustamme. Äänestyksen jälkeen mokutettiin leirinuotion ääressä.

Lipposen blogissa on pakollinen anteeksipyyntö, joka on valitettavasti yhtä hätäisesti ja kömpelösti muotoiltu kuin sitä edeltävä rasismilöpinäkin. Saisiko tästä kansallisesti erittäin merkittävästä keskustelun jatkeesta jonkinlaisen syväanalyysin myös tänne Lehden puolelle?

Enemmistödiktatuuriksi sanotaan demokratiaa, ihmiskunnan kehittyneintä hallintomuotoa.

Lisään sanan ”oklokratia” yleiseen tietoisuuteen. KVG. Ihan esteettisistä syistä olen sitä mieltä että meidän täällä Suomessa tulisi harrastaa ristomattiratiaa.

Kansanedustaja Lipponen tuli samalla antaneeksi uuden määrittelyn sanalle ’maltillinen’: Henkilö, joka ryntää julistamaan tulipalosta yleisiä poliittisia johtopäätelmiä ennen kuin palo on edes saatu sammutettua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehti-ohjelma: Leipäjono ruumishuoneelle

Kotiin palaava kokki-Tsutsunen kokoaa opit maailmalta ja tekee synteesin maailman mauista. Musiikkivieraana Seppo Tiitinen. Lehti-ohjelma on toteutettu yhteistyössä Ylen kanssa,...

Close