Kategoriat
Kansalaisjournalismi Kotimaa

THL: Metaforat uhka kansanterveydelle

(POHOJAMMAA) Tarkkaavaisuuden ja häiriöiden laitoksen (THL) suuri päällikkö Istuu Lääkkeiden Päällä varoittaa mediaa metaforisen kielen muodostamasta uhasta kansalaisten hyvinvoinnille.
“Monimerkitykselliset tai huvittavat vertauskuvat saattavat toimituksen mielestä olla harmiton tapa elävöittää uutisointia. Toivoisin kuitenkin, että niiden vaikutusta lukijakuntaan punnittaisiin nykyistä tarkemmin”, hän sanoo.
Istuu Lääkkeiden Päällä mainitsee esimerkkinä tuoreen tapauksen Tampereen Hervannasta. Keskiviikkona sattuneessa välikohtauksessa humalaiset miehet pyrkivät ilmeisesti toteuttamaan yksityiselämässään Suomen hallituksen poliittista linjaa ja ampuivat sen seurauksena itseään jalkoihin.
“Kun hallitusta koskevaa uutisointia laaditaan, sen tulisi olla tiukasti asiapohjaista. Voitaisiin esimerkiksi näiden aseisiin liittyvien kielikuvien sijaan kertoa, että hallitus tekee päätöksiä, jotka repivät väkivaltaisesti reikiä yhteiskunnan tukirakenteisiin ja siten rampauttavat sen kyvyn kannatella itseään.”
THL on parhaillaan hoidettavana Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, jossa se leikattiin keskiviikkona. THL ei ole hengenvaarassa, mutta kärsii edelleen byrokratiasta.
(Jutun kansalaistoimitti [search term=”kansalaistoimitti Juudas Pajasuutari”]Juudas Pajasuutari[/search].)

2 vastausta aiheeseen “THL: Metaforat uhka kansanterveydelle”

What we need right now is a clear message to the people of this country. This message must be read in every newspaper, heard on every radio, seen on every television. I want everyone to remember why they need us!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Perussuomalaisten "vaaleanpunainen kolmio" -esitys jakaa suuria puolueita vaalien alla

(SUOMI, VALITETTAVASTI) Kampanjointi ensi kevään eduskuntavaaleihin käy jo nyt tulikuumana. Asiantuntijoiden mukaan keskeisimmäksi vaaliteemaksi nousee se, miten Suomi selviää tulevien...

Close