Kategoriat
Kotimaa

Lehden toimitukselle useita Marskin ristejä

(S-TO! Lepo. S-TO!) Kustannusyhtiö Samizdat-konsernin hallitukselle sekä internetjulkaisu Lehden toimituskunnalle on jälleen myönnetty runsain määrin itsenäisyyspäivän korkeita kunniamerkkejä.
Aikakaus-Lehden päätoimittajalle sekä internetjulkaisu Lehden päätoimittajalle Usko Tyykälle myönnettiin Suomen Valkoisen Armeijan 1. Armeijakunnan Armeijan Rote Arméé Fractionin komentajamerkki rintatähtineen ja vaskitsoineen sananvapauden puolustamisesta.
Kommodori, filosofian kapteeni Tyykkä oli huomionosoituksesta oikeesti tosi otettu.
”Ihan perssilmää kutkuttaa. Tulkitsen tämän presidentin kiitokseksi”, toveri Tyykkä kertoi.
Suomen Leijonan IlmaArmeijan ritarimerkki hakaristeineen ja niille ontuvine selityksineen myönnettiin Lehden toimittajalle, laivuekomentaja Juhani Urjalle. Intiaanipäällikkö, laivastoattasea, lippueamiraali August Elokuulle puolestaan myönnettiin Suomen Leijonan Pro Finlandia -mitali silkkinauhoineen akateemisen pyllyhuumorin vaalimisesta.
Pitkän tauon jälkeen Suomessa myönnettiin myös useita erittäin harvinaislaatuisia Mannerheim-ristejä. Marskin ritareiksi lyötiin toimittaja, prikaatikenraali Emil Koskela, teltan vanhin, vartionjohtaja, Valpon hallintoneuvoston puheenjohtaja, insinöörimajuri (res.) Alarik Sarvi sekä riskienhallintojohtaja, Aunuksen maakuntahallinnon puheenjohtaja, Karjalan Armeijan Ystävät ry:n kunniapuheenjohtaja, Talvisodan reservivänrikki Iisakki Astalo.
Joidenkin julkisuudessa esitettyjen tietojen vastaisesti tänä vuonna myönnettiin myös useampia Suomen Valkoisen Ruusun I luokan komentajamerkkejä. Ritarikuntien pitkäaikaiset jäsenet, komentajakapteenit ja suurmestarit Adolf Stalin ja Heimo Näätä palkittiin tällä harvinaislaatuisella kunnianosoituksella.
”Antakaas pojat mitalini takaisin”, pyysi merkin oikea omistaja, professori Maunu Kartio.
Merkkien kunniaksi konserni ryyppäsi Jallua, mutta kukaan ei saanut yhtään pillua.

8 vastausta aiheeseen “Lehden toimitukselle useita Marskin ristejä”

Vittua ei mainittu, pillu kylläkin, joten tämä juttu läpäisee seulan. Nautiskelkaahan merkeistänne, pojat!

Stubbille olisi pitänyt Marskin Anuksen retkikunnan kunniamitali, kohtahan sinne taas lähdetään. Pasila, soittakaa uralin pihlaja…

Johan moisesta uutimesta menee silmät ristiin. Ensi vuonna sitten Lehden toimitus saa päättää ketkä ansioituneet kansalaiset ovat ansainneet Mannerhaiman nikkelinapin otsaan ilman kuusenlehviä ja käätyjä. Tilaisuus digitelevisioidaan lähes suorana nelivärisesti ja monikanavaäänellä Presidentinlinnan pihalta.

Annattaneen myös se kaukaasialais-vinosilmäinen-risti vähän postuumisti Mannergeimein upseeritovereillekin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lehden joulukalenteri, 3. luukku

Close