Kategoriat
Kansalaisjournalismi Politiikka

Suomi-Soffa ei suostu näyttämään Pekkarisen tauluja

(SANOMATALO) Elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (land.) mukaan hänen tukiryhmänsä myi kainuulaiselle Suomi-Soffalle 5 000 eurolla tauluja viime eduskuntavaalien alla. Pekkarinen puolestaan myönsi yhtiölle lähes 850 000 euroa tukea ennen viime vaaleja.
Helsingin Sanomien kulttuuritoimitus halusi selvittää tiistaina, millaisista tauluista oli kyse.
”Toinen luultavasti esittää traktoria perunapellolla, mutta sitä toista en lähde julkisesti tulkitsemaan. Se on Pekkarisen asia, mitä ajatuksia ja tunteita hän on käynyt läpi taulua maalatessaan”, Suomi-Soffan toimitusjohtaja Harri Toivainen pyörittelee.
Suomi-Soffan hallituksen puheenjohtaja Maritta Keskinen-Toivainen ei halua kommentoida taulujen sijaintia.
”Ei helvetti niitä esillä pidetä. Ehkä vielä joskus Kiasmassa, mutta ei todellakaan kesälomien aikaan. Museoon parveilevilla maalaisilla menisi itsetunto, järki ja usko tulevaisuuteen.”
Taulut myynyt Pekkarisen tukiryhmä tunnustaa, että he menettelivät tahdittomasti myydessään taulut Suomi-Soffalle.
”Ajattelimme, että siitä tulisi hauska kasku kerrottavaksi ryhmän tilaisuuksissa. Emme arvanneet, että nämä sivistymättömät uusrikkaat todella uskoisivat tauluilla olevan taiteellista arvoa”, tukiryhmän edustaja Harri-Maritta Toivainen-Keskinen-Toivainen tunnustaa.
Pekkarinen ei suhtautunut pilaan kevyesti, vaan lievitti yritykselle aiheutunutta vahinkoa suurella elvytyspaketilla. Rahat ohjattiin kriisiapuna taulut nähneiden Suomi-Soffan työntekijöiden perheille.
(Jutun kansalaistoimitti Aatos Mantere.)

6 vastausta aiheeseen “Suomi-Soffa ei suostu näyttämään Pekkarisen tauluja”

George Lucas suunnittelee ensi joulun hittiä ”Indiana Jones ja Pekkarisen taulut”, jossa Harrison Fordin esittämä sankari seikkailee Suomi-Soffan hehtaarihalleissa kadonneita maalauksia etsimässä. Sivuosassa Mauri Pekkarinen harhailee Kruununhaan asfalttiviidakossa kadonnutta muistiaan etsien ja tekee välissä työmatkan Rovaniemeläiselle moottorikelkkatehtaalle.
Huhujen mukaan alkuperäisessä käsikirjoituksessa Indy löytää taulut takapihan roskalavalta. Koska elokuvan ikärajaksi halutaan nimettöminä pysyttelevien studiolähteiden mukaan ”enintään K-18”, on vaihtoehtoiseksi lopuksi suunniteltu kohtausta, jossa Indy tuskastuu kepulaiseen kusetukseen ja vetää miehekkäästi Mauria turpaan.

”Ihmettelin tuossa kaksi päivää ennen paloa, kun miehet raahasivat joitain kankaalla peitettyjä häkkyröitä meidän ministeriöömme. Toinen miehistä soitti jollekin Maukalle jota he Pätkäksikin kutsuivat ja sai ohjeet viedä tavarat ullakolle. Muistaakseni kankaissa luki Suomi-Soffa. Kenties ne olivat joitain sohvakalusteita, mutta tuskin saan enää koskaan sitä selville.” Sanoi työministeri Tarja Cronberg puhelimessa soitettuamme hänelle.

Ori tuntee myös taidetta ja tietää, tai ainakin luulee, että kyseessä ovat Maurin nuoruudentyöt eli alastontutkielmia Riitta Uosukaisesta ja Vesisängystä.Teoksia ei voi näyttää yleisölle tekijänoikeusongelmien vuoksi.Ei ole ihan selvää mikä taho omisti tekijän ja mallin tuohon aikaan.Toivolta kysyttiin, mutta hän oli tankkaamassa.

Rekkayrittäjät aikovat kuljettaa Pekkarisen taulut parempaan turvaan Helsingistä juhannuksen aatonaattona. Koska kyseessä ovat delikaatit nuoruudentyöt, kuljetetaan ne äärimmäisen varovasti käyttäen pääkaupunkiseudun vilkkaassa liikenteessä vain 20 km/h:n nopeuksia. Yrittäjät toivovat juhannusliikenteessä liikkuvilta autoilijoilta ymmärrystä taiteelle.

Kuinka pervo poliittinen sitoumus täytyy ihmisellä olla että ripustaa seinälleen jotain grafiikkaa, tai latoja? Kato ikkunasta torspo! Pelkkä Huuto tulee kun kattoo peiliin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Irlantilaiset kyllästyivät hyödyttömään EU:hun

(BLOOM) Irlannin kansa on sanomassa "EI" Euroopan unionin uudelle perussopimukselle kansanäänestyksessä. Paikallisten mukaan syynä kielteiseen kantaan on se, ettei maa...

Close