Kategoriat
Urheilu

Selänteen jatkosuunnitelmat yhä auki

(OBLIVION, ANAHEIM) Jääkiekkoilija Teemu Selänne on edelleen epävarma jatkosuunnitelmistaan. Selänteen ja hallitsevan Stanley Cup -mestarin Anaheim Ducksin kausi päättyi karvaaseen pettymykseen noin viikko sitten, kun joukkue tippui jatkosta jo NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kiekkoilija on nyt monien valintojen edessä.
”Jaa-a”, veteraanihyökkääjä viestitti. ”Enpäs tiedä”, hän sanoi sitten.
Tiistaiaamuna Selänne pohti erityisen pitkään kolmea mahdollisuutta: vaihtaisiko tyttärelleen vaipat, pelaisiko poikiensa kanssa pihalätkää vai joisiko vielä kolmannen kupillisen kahvia.
”Hmm. Pitää vielä miettiä”, vaitonainen mies huokasi kotikartanonsa sohvalla.
Selänteen aamu oli muutenkin valintoja täynnä. Heti ensi töikseen hän torjui puhelimessa seurakaverinsa Scott Niedermayerin tarjouksen ”vetää vielä toinenkin viikko ränniä”. Pienen empimisen jälkeen Selänne kävi suihkussa ja puki ylleen vaatteet, söi riisimurojen sijasta sokerihuurrettuja maissilastuja ja kävi kakalla. Sen jälkeen hiljainen mies käveli autotalliinsa, avasi omistamansa BMW M5 -ajokin kuljettajan puoleisen oven, sulki sen sitten ja istahti viereisen Porsche 911 Turbon istuimelle. Selänne kytki autoon virrat, sammutti ne ja jatkoi matkaansa ulos, hipaisten mennessään hajamielisesti Ferrari 550 Maranellon kiiltävää keulaa.
”Hohhoi”, Selänne sanoi. Hän sanoo tekevänsä uusia ratkaisuja aivan lähipäivinä.
37-vuotias kiekkoilija on Lehden arvion mukaan tienannut urallaan noin 40-100 miljoonaa euroa.

14 vastausta aiheeseen “Selänteen jatkosuunnitelmat yhä auki”

Eiköhän se mieli taas muutu. Vähän aikaa kun kotosalla vaihtelee kakkavaippoja ja kuuntelee lapsien kiljuntaa, niin voi alkaa taas saunaillat kiinnostamaan, ehkä myös muutama peli siinä sivussa. Varsinkin jos joukkueella on vähääkään menestymismahdollisuuksia.

Selänne pukeutuu merimiespuseroon ja -lakkiin, vetää jalkaan liian isot, oranssit kengät, unohtaa housut kotiin ja lähtee kartsalle kirjoittamaan Walt Disneyn nimmareita vanhoihin Roope-setä -lehtiin.

”Voihan sitä itkeä finaalitappiota kotonakin”, kommentoivat yhteen ääneen kaikki MM-paikasta kieltäytyneet NHL-pelaajat.

Teemustahan alkaa kuoriutua oikea Raipe Helmisen veroinen supliikkimies. Ainakin kyselyt uran jatkosta tai MM-kisamatkasta kuitataan ”vaarinhousut” tyylisillä vastauksilla. Moisesta jähmeäliikkeisestä päätöksenteosta olisivat jopa neuvostobyrokraatit kateellisia. Vaikka olihan se tiedossa, Temellähän meni melkein puoli vuotta kauden alusta ennen kuin eksyi taas Anaheimin pukukoppiin. Täten Suomen maajoukkueen olisi pitänyt alkaa houkutella Selännettä kisoihin jo ennen joulua. Mutta mitä siitä sitten seuraisi jos Teemu päättäisi hypätä kisakoneeseen. Näkisimmekö kentällä tilanteita joissa Teemu empisi pitäisikö sitä syöttää Jokiselle vai Koivulle ja lupaisi tehdä päätöksen ennen jatkoaikaa. Tarvitseeko maajoukkue Teemua? Itse äänestän tyhjää.

Olihan tuossa jo päiväntäytettä riittämiin, joten ratkaisu pitää siirtää huomiseksi.

”No voi vittu, vieläkö te siinä nökötätte” ärähti mahtiankka toimittajallemme keskiviikkoaamuna heräillessään motoroidusta Hästens-sängystään teepannun vihellykseen.

Kappas, alan asiantuntija on päässyt kerrankin aivoripulillaan plussan puolelle.

Sympatiseeraan kovasti Teemua. Hän on mies, joka haluaa kuunnella sydäntään. Kyllä minäkin viime kesäloman päätteeksi tuskailin viikon verran, palatako töihin vai en. Mä kun en halua tehdä tätä virkamiehen hommaa puolella sydämellä. Joko teen sitä intohimolla, tai en sitten ollenkaan. Viime elokuussa intohimo löytyi, ja nyt olen voinut antaa kaikkeni firmalle.
Olen muuten tienannut työurani aikana 180 000 euroa. Ja tehnyt viime vuonna velkaa 165 000 e.

Hahhaaa, asian ytimessä. Epäilen myös, että asia on juuri noin.

Teme tuli teme tuli, ja mun sydämeni suli… On vaipperi varmaan huollossa, eipähän osu Kummolaan kanatassa. Maitoa vappuna? Perjantaihinko putki? Pelaako suomi? rankkaa…

Lehden uusi ulkoasu on kaupallista paskaa. Siirsi linkin suosikki-kansiosta huoramediaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Punikkirokote loppuu taas

(KALLIO) Jokavuotinen punikkikausi on alkanut ja jo nyt näyttää siltä, että demarisoitumisen estävä rokote on loppumassa. Kyseessä on yleiseurooppalainen ilmiö,...

Close