Kategoriat
Kansalaisjournalismi

Kansalaisjournalismia: Kerjäläisongelmaan haetaan ratkaisua

(WADDENSEE) Helsingin kaupunki järjestää foorumin, jonka avulla haetaan ratkaisua kerjäläisten muodostamaan ongelmaan. Helsinkiin odotetaan ensi kesäksi satoja romanialaisia kerjäläisiä ja ongelman pelätään leviävän muihinkin Suomen kaupunkeihin.
Ennakkoon suurta suosiota on saavuttanut niin sanottu lopullinen ratkaisu. Tätä menetelmää on kokeiltu vaihtelevalla menestyksellä Saksassa ja Puolassa 1900-luvulla. Metodia on Helsingissä esittelemässä arkkitehtitoimisto Himmler, Heydrich ja Eichmann.
Aiemmin on esitetty mallia jossa kerjäläisille järjestettäisiin oma valtio aavikolle vihamielisten kansojen ympärille. Esitystä on kuitenkin luonnehdittu nimettömänä pysyttelevän lähteen taholta ”pitkällä tähtäimellä vaikeaksi”, ”kalliiksi” sekä ”YK:n suurimmaksi virheeksi”. Ongelmana pidetään lisäksi sitä ettei Yhdysvallat nykyisessä taloudellisessa tilassaan voi upottaa loputtomia summia uuden valtion ylläpitämiseen.
”On noita huollettavia kyllä ihan riittävästi tällä hetkellä”, linjaa Max Overdrive USA:n ulkoministeröstä.
Liberaalit ja pääasiassa homoseksuaalit yhteiskuntakriitikot pitävät lopullista ratkaisua huonona. Esimerkiksi sammakkoprofeettaan luottava Arvo Järjestys uskoo vaihtoehtoisiin menetelmiin.
”Ensi talvena koko Suomessa on neljän kuukauden ajan 20 astetta pakkasta. Nämä pakkaset kyllä hoitelevat humaanilla tavalla maahan tulevat kerjäläiset.”
Mahdollista YK:n kritiikkiä ja tuomiota arkkitehtitoimistossa ei pelätä.
”Nürnbergissä nähdään”, kuittaa Eichmann.
(Jutun kansalaistoimitti A.M. Frei)

15 vastausta aiheeseen “Kansalaisjournalismia: Kerjäläisongelmaan haetaan ratkaisua”

En näe kerjäläisiä ongelmana, mutta jotain heidänkin tulee tehdä lanttinsa eteen. Itse vaadin euroa vastaan kenkien kiillotuksen ja kivesten harjauksen.

Ilmastonmuutoksen tuodessa uusia lajeja Suomeen kannan syvää huolta kotoperäisten lajien tulevaisuudesta. Kuinka käy esimerkiksi natiiville kerjäläislajille, kiljusiepolle, kun tehokkaammin organisoidut vieraat lajit tulevat niiden reviirille?

Eikösse Helsingin kaupunki julistanut että köyhien lapset takavarikoidaan valtiolle. Tässä ratkaisu tulevaan työvoimapulaan. Vanhemmat karkotukseen ja penskat kouluu ja töihin.

Kuten voisi helposti kuvitella vaikka jonkun Lauri Tähkän inisevän laulussaan: ”Olen elämän kerjäläinen, ei mulla ole rinnassa muuta kuin vertavuotava sydän. Tunne vahva mua ohjaa, suoraan metikköön josta ulos löydä en. Itseäni tarkastelen, ilman järkeä vaeltelen.”

Nämä kerjäläisethän ovat tulleet Romaniasta Suomeen ja nähdessään heidän ahkeroivan Helsingin kaduilla, Nokian johto päätti perustaa tehtaan noin ahkerien ihmisten maahan.
Nyt kun täällä on edelleenkin romanialaisia kerjäämässä, niin Nokian johdossa ihmetellään, mikseivät he tajunneet perustaa tehdasta Suomeen.
Kaupungin poliitikot ovat myös hyvin huolestuneita syksyksi ennakoidusta kerjäläisaallosta, josta heille on kantautunut huhuja. Huhujen mukaan kadulle rynnistää suurin joukoin mielisteleviä kerjäläisiä, jotka houkuttelevat yli 18-vuotiaita Suomen kansalaisia pieniin koppeihin. Siellä kopissa kuulema tuhrustetaan jotain huonolla kynällä pienelle paperille ja siinä samassa kansalainen kuulema menettää äänensä. Kuulostaa niin uskomattomattomalta touhulta, että älkää uskoko mitään, mitä ennen syksyä teille kerrotaan.

Kuten Miss Suomi asian ilmaisi, ”kerjäläisiä Suomi tarvitsee.” Tässäkin tapauksessa romanialaiset tuovat meille erikoisosaamistaan, pakottaen kotimaiset palveluntarjoajat kehittämään tuotevalikoimaansa – pelkkä Alkon nurkalla ördääminen koura ojossa ei enää riitä. Kilpailu on aina kuluttajien etu.

Alan asiantuntijoiden mukaan mediatoimisto Mein Kampf GMBH on yhteistyössä työvoimatoimistojen kanssa lanseeraamassa kerjäläisten työllistämiseen tähtäävää kampanjaa tunnuslauseella ”Arbeit macht frei”.

En ole rasisti, mutta minusta meidän pitää hoidella ensin oman maan kerjäläiset ennen kuin alamme lahtaamaan ulkomaalaisia kerjäläisiä.

itse potkaisen kerjäläisen keräysastian kumoon, yritän peruuttaa mummon yli ja ampua maahan kiinnitettyä jänistä. Näettekö toiminnassani jotain väärää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Vanhanen aikoo jatkaa vielä seitsemän vuotta

Pääministeri Matti Vanhanen haluaa jatkaa keskustan johdossa ainakin seitsemän vuotta, aina vuoteen 1984 saakka. Vanhanen kertoi suunnitelmistaan Suomi24-keskustelupalstalla. "1984 kuulostaa...

Close