(HELSINKI) Helsingin yliopiston kansleri Kari Raivio on huolissaan siitä, miten nykymallinen yliopisto kohtelee köyhiä opiskelijoita. Elinkeinoelämän valtuuskunnalle tekemässään selvityksessä Raivio esittelee ennakkoluulottomia ratkaisuja tilanteen ratkaisemiseen.
”Lukukausimaksua kymppidona per vuosi, niin eiköhän rupusakki tajua mennä amikseen”, Raivio linjaa.
Kanslerin mielestä Suomessa lukukausimaksuihin suhtaudutaan turhan paranoidisti. Hänestä kyse on sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.
”Yhdysvaltojen ja Englannin esimerkit todistavat, että hinnakkaisiin huippuyliopistoihin panostamalla voimme synnyttää uuden akateemisen yläluokan jopa 50 vuoden aikana.”
Kategoriat
5 vastausta aiheeseen “Kari Raivio huolissaan köyhistä opiskelijoista”
amiks huudettu.
Pthyi saatana! Tuollaisia varten on olemassa Suomen Antropofaginen seura.
Kyllähän tuon lukukausimaksun käyttöön ottaminen olisi ihan mahdollista. Opintotuen korottamisesta ja tulorajan nostamisestahan on juuri yksissätuumin päätetty. Mikäli opiskelijalle jää liikaa rahaa, hän kuluttaa sen kuitenkin rappiollisiin tarkoituksiin. Mielestäni lukukausimaksu nopeuttaa opiskeluja vielä paremmin kuin alkoholiveron radikaali nosto.
Sitä paitsi, poikani harrastaa jääkiekkoa, ja maksamme joka vuosi toista sataa joukkueeseen kuulumisesta. Kyllä hyvästä harrastuksesta ollaan valmiita maksamaan.
Ainoaksi ongelmaksi nousisi opetuksen taso – tähän asti ilmainen opetus on ollut hintansa väärtiä. Mikäli siitä jouduttaisiin maksamaan, luennoitsijat joutuisivat valmistautumaan luentoihinsa.
Heitän vielä julkiseen keskusteluun kaksi kristillisen kirkon tulonhankintamenetelmää. Toimisiko kolehdinkeruu luennoilla tulonhankintamenetelmänä? Entä kymmenykset – 10% opiskelijan tuloista lahjoitettaisiin henkilökunnan elättämiseen. Professorin palkkaan tarvittaisiin n. 150 opiskelijan panostus.
Hähää! Amis se vaan tienaa paremmin!
Kannattaa olla raksalla töissä, kun opiskelin maisteriksi, niin keskivertoa paremmalla siivoojalla on korkeampi palkka ja parempi työsuhde kuin yliopiston tutkijalla.
Toisaalta siivoojan ammatti on kyllä hyödyllisempi, suurin osa töistähän on erilaisen roskan myyntiä toisille ihmisille.