Kategoriat
Kotimaa Politiikka

Hallitusneuvotteluissa ikävä välikohtaus

”SAILAS KÄVI PÄÄLLE TÄYSIN YLLÄTTÄEN”
(HELSINKI) Tänään alkaneet hallitusneuvottelut vaativat ensimmäiset kuolonuhrinsa jo alkuiltapäivällä, vain muutaman tunnin neuvonpidon jälkeen. Rauhallisesti alkaneet keskustelut saivat ikävän sävyn, kun hallitusneuvottelijoille Suomen talousnäkymistä ja tulevaisuuden haasteista luennoinut valtiovarainministeriön valtiosihteeri Raimo Sailas hieman yllättäen repi kappaleiksi ja sen jälkeen söi etupulpetissa istuneen kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen.
Alustavissa kuulusteluissa silminnäkijät ovat kertoneet, miten Sailas ahmi keskimittaisen kokoomusjohtajan suuhunsa muutamalla haukulla, repi sitten veriset vaatteet yltään ja puraisi vielä kohtuullisen kokoisen palan rkp:n puoluesihteerin Ulla Achrénin vasemmasta pakaralihaksesta.

”Normaalia hermopeliä”

Tässä vaiheessa tilanne vaikutti sen verran uhkaavalta, että Säätytalon vahtimestarit hälyttivät paikalle poliisin. Hallitusneuvotteluja johtavan keskustan Matti Vanhasen mielestä virkavallan kutsuminen oli ”tietyllä tapaa ymmärrettävä, mutta kuitenkin hieman hätiköity päätös”.
”Näin alkuvaiheessa on hyvin tavallista, että esitetään voimakkaita ja kärjistettyjäkin mielipiteitä, kun eri puolueet ja johtavat virkamiehet yrittävät kaikki saada näkemyksiään läpi. Sailaksen ratkaisu oli ehkä yllättävä, mutta kuitenkin vain sellaista normaalia hermopeliä”, Vanhanen kuittasi.
Rakeita ja räjähdys
Jo aikaisemmin Säätytalolla todistettiin melko poikkeuksellista tapahtumaa, kun — niin ikään tulevaisuuden talousnäkymistä luennoineen — Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen itserakkaus tihentyi niin suureksi ja massiiviseksi, että se imi itseensä kaiken olevaisen ja lopulta hävisi aiheuttaen vain matalan poksahtavan äänen.
”Se oli aika erikoinen tapaus”, paikalla ollut vihreiden Tarja Cronberg kiteyttää.
Poliisin tutkimusten mukaan Liikasen katoamisesta aiheutunut kumea räjähdys on todennäköisesti kuulunut myös Säätytalon ulkopuolelle. Tämä selittäisi useiden kaupunkilaisten kertomukset räjähdyksestä.
Päivällä raportoitujen, laukausta muistuttavien äänien alkuperää poliisi ei vielä osaa selittää. Lehden haastatteleman SivistysYliopiston Humanistisen Ilmatieteen Laitoksen intendentin Pekka Peitsen mukaan niillekin on kuitenkin olemassa hyvin arkinen selitys.

”Kun täysin tavallinen, Raimo Sailasta jatkuvasti seuraava apokalyptinen raekuuro osui Säätytalon kattoon, syntyi voimakasta kolinaa joka saattoi muistuttaa tuliaseen ääntä. Kilpailevan teorian mukaan nauru kuului Sipoosta, missä naurismaan aidatkin nauroivat hallitusneuvotteluiden kolmannelle luennoitsijalle, Kannuksen kunnan entiselle elinkeinoasiamiehelle Esko Aholle.”

Valtiosihteeri Sailasta kuullaan huomenna. Hallitusneuvottelut jatkuvat jo tänään illalla, kunhan Antti Rantakangas (kesk.) ja Jyri Häkämies (kok.) hoitavat akat pois jaloista ja järjestävät paikalle homman jouduttamiseksi kunnolla viinaa.

5 vastausta aiheeseen “Hallitusneuvotteluissa ikävä välikohtaus”

Kauneinta mitä olen lukenut sitten Saima Harmajan runojen! Käsivarteni karvapeite nousi pystyyn, kun kuvittelin Jyrki K:n sulavan Ramin hapokkaassa vatsassa.
Ja ikään kuin selvennykseksi: Saima Harmajan runot ovat lähes yhtä kauniita kuin Salma Hayekin rinnat!

Miettikääs tätä väkevää symboliikkaa: Hallitustunnustelija löysi demokratian merestä käsikopelolta hallituspohjan. Tätä alemmas ei voitane mennä. Tämä hallituspohjakosketus oli ehkä Vanhasen uran hallituspohjanoteeraus.
Voisiko alemmas enää vaipua? No, ainakin olisi voinut antaa Mietaalle salkun ihan jo hallituspohoojalaasuutensa perusteella?
Että tältä hallituspohjalta…

Poliisi ei edes ampunut ketään, ei edes varoittavaksi esimerkiksi. Säätytalon nurkilla, tai edes Suur-Hellsingin alueella (715517) varmasti liikkui tarpeeksi syyllisen näköisiä hippejä ihan mukavan joukkoteloituksen järjestämiseksi.

Asiallista uutisointi maamme merkittävistä tapahtumista täyden markkinatalouden valtaantulon ajoilta. Merkittävää tuoda tämä kaikki rehellisesti esiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Säätytalon piiritystilanteesta tiedotustilaisuus myöhemmin iltapäivällä

Osa hallitusneuvottelijoista pidätetty? Poliisi järjestää myöhemmin iltapäivällä tiedotustilaisuuden Säätytalon tapahtumista. Rikosylikomisari Kari Tolvanen Helsingin poliisin väkivaltarikosyksiköstä sanoo, että uhkaavalta näyttänyt...

Close