Kategoriat
Kotimaa

Helsinki keskittää joukkojaan Sipoon rajalle

(VUOSAARI) Tunnelma Helsingin ja Sipoon rajalla kiristyi maanantaina, kun Helsinki keskitti joukkojaan rajan tuntumaan. Helsinki on esittänyt vaatimuksen Länsi-Sipoossa sijaitsevan Itäsalmen liittämisestä Helsinkiin.
Sipoon vastaiselle rajalle siirtyi aamupäivän aikana toistakymmentä helsinkiläistä panssarivaunua sekä ainakin kaksi jalkaväkirykmenttiä. Myös Helsingin merivoimat ovat järjestäneet näyttäviä sotaharjoituksia Vuosaaren alueella.
Sipoolaisten keskuudessa vallitsi levoton tunnelma. Kaupoissa ja huoltoasemilla oli ruuhkaa ihmisten hamstratessa elintarvikkeita ja bensiiniä. Osa rajan tuntumassa asuvista perheistä on vetänyt tilanteesta omat johtopäätöksensä ja paennut alueelta.
Sipoon kuntalaiskaarti on vannonut taistelevansa tarvittaessa viimeiseen mieheen asti. Sipoon vanhan kirkon luona järjestettiin puoliltapäivin mielenosoitus, jossa poltettiin Helsingin vakuunoita.
Kansainvälinen yhteisö on ilmaissut huolestuneisuutensa Sipoon kysymyksestä. YK:n pääsihteeri Kofi Annan vetosi kriisin osapuoliin ja sanoi rukoilevansa, että tilanne voitaisiin ratkaista neuvottelemalla. Vantaa on tarjoutunut toimimaan välittäjänä, jos osapuolet saadaan saman pöydän ääreen keskustelemaan. Myös presidentti Martti Ahtisaari on sanonut olevansa käytettävissä ruokapalkalla.
Horst Wesseliä hyräillyt Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen kieltäytyi kommentoimasta tilannetta.

8 vastausta aiheeseen “Helsinki keskittää joukkojaan Sipoon rajalle”

Mikä ihmeen Sipoo? Onko se jossain Gazan lähellä? Äänestivätkö asukkaat kenties Hamasia kun heitä näin uhataan, vai onko Kiasma töhritty? Joko ihmiskilvet ovat matkalla asukkaiden suojaksi?

Entäs sudeetti-sipoolaiset? Miten Helsinki aikoo hoitaa tämän kysymyksen?

Häpeän sanoa olevani entinen helsinkiläinen. Ahneudella ei näköjään ole rajoja. Pitääkö koko Suomen pakkauttua asumaan pääkaupunkiseudulle. Ei Helsinki muutenkaan ole enää entisensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Juhannukseksi tulossa ruuhka verenluovuttajista

(PALTTU) Punainen risti odottaa juhannuksena jopa ruuhkaa verenluovuttajista. Kesällä verentarve ja -himo kasvavat, jolloin kysyntä ja tarjonta kohtaavat poikkeuksellisen hyvin....

Close