Kategoriat
Kotimaa

Suomalaisvanhemmat kiinnostuneita kunniamurhaamisesta

(HELSINKI) Kasvava joukko suomalaisvanhempia kertoo olevansa kiinnostunut oman lapsensa kunniamurhaamisesta, selviää Lehden teettämästä tutkimuksesta. Peräti 16 prosenttia kyselyyn vastanneista vanhemmista myönsi jossain kasvatusprosessin vaiheessa vähintään ”ohikiitävän hetken” miettineensä oman lapsensa tappamista perheen ja suvun kunnian pelastamiseksi.
Kaikkein yleisintä kunniamurhan harkitseminen oli sellaisten vanhempien keskuudessa, joiden lapset ovat näkyviä pintajulkisuuden henkilöitä. Julkkisnuorten vanhemmista reilusti yli kolmannes piti kunniamurhaa ”kiinnostavana tai erittäin kiinnostavana” vaihtoehtona. Neljäsosa näistä vanhemmista kertoi myös miettineensä erilaisia vaihtoehtoja kunniamurhan toteuttamiseksi. Paitsi perheen ja suvun kunnialla, tappamishalua perusteltiin myös ”puhtaalla vitutuksella”.
Isien ja äitien välillä ei tutkimuksessa havaittu merkittävää eroa. Vastaavasti sekä tyttö- että poikalapsia haluttiin kunniamurhata suunnilleen yhtä usein. Maaseudulla asuvat vanhemmat harkitsivat tappamista hieman kaupunkilaisia useammin, mutta ero ei ole merkittävä ja se selittyy lähinnä sillä, että maaseutu soveltuu tappamiseen usein kaupunkia paremmin.
Kysely tehtiin haastattelututkimuksena. Lehden toimittajat haastattelivat yli kahta tuhatta suomalaispariskuntaa, joilla on omia lapsia. ”Voi ei. Herramunvereni isäjeesus siunaa” , kommentoi eräs haastattelemamme pariskunta murheellisena ja silmäilee tyttärensä rintavarustusta iltapäivälehden kannesta. Isäntä alkaa irrottaa nahkavyötä uumaltaan.
Esimerkiksi Lähi-idän maissa kunniamurhilla on pitkät perinteet, mutta Suomessa asia on vielä melko uusi.

7 vastausta aiheeseen “Suomalaisvanhemmat kiinnostuneita kunniamurhaamisesta”

Kyllä mä oon miettiny meidän Pipsan lihoiksi laittamista, kun se tuolla kylillä jakaa persettään joka kylän kollille. Tottahan tuo on, että aitan takana ois tilaa…

Seiskassa ei ole mitään neitseellistä.
Mutta kyllä ne salarakkaat muodostuu puhtaasta pahuudesta. Eli seiskan sivuilta.

Keltainen lehdistö syö itsensä: (STT) A-lehtien Katso siirtyy tanskalaiselle Allerille (Seiska, OHO!, Mix) vuoden vaihteessa. Myös lehden henkilöstö siirtyy Allerin palvelukseen. Katson tilaajille lehden myynnillä ei ole vaikutusta, A-lehdet ilmoitti tiistaina. ”Katso-lehden kaltainen viihdejournalismi ei ole aivan ominta A-lehtien toiminta-aluetta ja kun mahdollisuus tuli vastaan, niin päätimme tarttua tilaisuuteen”, sanoi A-lehtien toimitusjohtaja Vesa Mars.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
19. luukku

Lehden vero- & joulukalenterista aukeaa: Mikko Raunio, Fonectan kehitysjohtaja, ansiotulot 2004 n. 3 200 000 e, vero% 57 Huomenna uusi,...

Close