Kategoriat
Talous Ulkomaat

Britannia: EU myy köyhät jäsenmaat

(BRYSSEL) EU-puheenjohtajamaa Britannia on tehnyt ehdotuksen, jonka mukaan EU myy köyhimmät ja kannattamattomimmat jäsenmaansa. Rumat britit etunenässä Tony Blair perustelevat myyntiä sillä, että keväällä 2004 otetut uudet jäsenmaat eivät ole tuoneet EU:lle merkittävää poliittista tai taloudellista lisäetua.
”Olisi ehkä pitänyt tajuta, että esimerkiksi Maltan mursuviiksiset plösöt eivät tätä unionia saa paljoa suuntaan eikä toiseen”, Blairin huhutaan kertoneen.
Ajatus maiden myymisestä sai alkunsa, kun EU-budjettiesityksestä ei saatu yhtenäistä päätöstä. Useimmat jäsenvaltiot eivät halunneet antaa varoja köyhimpien maiden tukemiseen, mikä talousanalyytikkojen piireissä on saanut aikaan ”no voi saatana” -reaktion.
Myös rikkaiden jäsenvaltioiden kansalaisten keskuudessa ajatus nettomaksuosuuksien noususta on otettu vastaan negatiivisissa merkeissä.
Suomen pääministeri Matti Vanhanen ei halua ottaa kantaa tällä hetkellä myyntipuheisiin. Hän kuitenkin kertoo, että Suomi ei ole myyntiuhan alla.
”Ei tätä paskakasaa kukaan haluaisi”, tukee nimettömänä pysyvä taloustieteen opiskelija Vanhasen ajatusta.
Huhujen mukaan ostohalukkuutta Euroopan maista ovat esittäneet ainakin USA, Microsoft sekä Disney.

5 vastausta aiheeseen “Britannia: EU myy köyhät jäsenmaat”

Venäjä on tienannut kalliin öljyn avulla niin paljon hynää että se voi ostaa kohta koko itäblokin takaisin.

Ryssät mitään osta – korkeintaan pari mersua ja bemaria. Niin ja huorilleen guccin laukkuja. Loppurahat ne ryyppää, slaavit.

Parasta olisi, jos EU:sta irtautuisi Etelä-Euroopan Unioni.
Ranska johtaisi koalitiota, jossa sen lisäksi Italia, Kreikka,Turkki ja mikä jottei Marokkokin saisivat huutaa, huitoa ja sössiä asioita mielensä mukaan. Ja omilla rahoillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Tutkimus: maailman suurin elintasokuilu Kaakkois-Suomessa

(LAPPEENRANTA) Suurin elintasoero koko maailmassa on Lappeenrannassa. Tuoreen tutkimuksen mukaan sekä Yhdysvallat/Meksiko-, että Etelä-/Pohjois-Korea -rajat jäävät jälkeen Tarvaisen ja naapurin...

Close