Kategoriat
Talous

Hallitus pui budjettia

(HELSINKI) Hallitus kokoontui aamupäivällä budjettiriiheen neuvottelemaan ensi vuoden talousarvioesityksestä. Budjetin loppusummaksi on esitetty 39 miljardia euroa. Jo eilen käytiin neuvotteluja ns. köyhyyspaketista, josta SDP:llä ja Keskustalla on ollut näkemyseroja. SDP:n hioisi köyhyyspakettia vielä, kun taas Keskustan mukaan köyhät tulisi tuhota.
Opetusministeri Tuula Haatainen ilmoitti eilen vievänsä myös ulkomaalaisten opiskelijoiden lukukausimaksut riiheen. Keskusta on jo alustavasti ilmoittanut, että ulkomaalaiset opiskelijat tulisi kaikki tuhota.

Erikoinen
tunnelma

Tunnelmat budjettiriihessä ovat poikkeuksellisen kireät. Jo eilen pääministeri Matti Vanhanen lähetti SDP:n suuntaan terveisiä, joiden mukaan ”Keskusta osaa hoitaa omat asiansa”. Vanhanen onkin vielä tänään muistuttanut, että SDP tulisi tuhota.
Erityisesti kaakkoisessa Suomessa jännitetään vielä myös alueen tiehankkeiden kohtaloa. Keskusta on alustavana yleismielipiteenään esittänyt, että Kaakkois-Suomen tiestö tulisi tuhota.
Budjettiriihi jatkuu huomenna. Keskustan mukaan tärkein ministeristö tulisi tänä aikana ruokkia.

3 vastausta aiheeseen “Hallitus pui budjettia”

(Åboa) Lisäroihua budjettiriiheen toi Turussa tapahtunut jätepaperivaraston palo aivan budjettisiilon vieressä. Hallitus oli kuitenkin evakuoitu Helsinkiin jo edellisen Turun palon jälkeen vuonna 1827. ”Läheltä piti silti. Nyt paloi vain kaksi miljoonaa tonnia vuoden 2005 budjettikirjoja ja muutama sata uutta Harry Potteria”, kommentoi Pentti Pallivaha Takakirveen pyromaanit ry.:stä. ”Ähdlää stna savustavat meitit an ny ees yks euro”, totesi puolestaan raunistulalainen vakio-åborginaali Kyösti ”Kyösti” Vaan tapahtuneen johdosta. Palopostia päättäjille on lähetelty aiheesta ja liepeeltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Read previous post:
Lomalta palaavan terveisiä

Minä vihaan teitä kaikkia. Minä vihaan teitä kaikkia niin paljon. Sen tähden minä vihaan kaikkia valheen teitä! Ps. 119: 104

Close