Kategoriat
Kotimaa

SDP edelleen kunnallisvaalien voittaja

Asiantuntijat: Viikko kunnallisvaalien jälkeen suuria muutoksia ei vielä nähtävissä. KUnnallispolitiikan käytännön tulevaisuus sen sijaan jakaa mielipiteitä rajusti.
(HÖLKKÄ) Viikko kunnallisvaalien jälkeen SDP on edelleen kunnallisvaalien suurimman äänimäärän koonnut puolue. Sen sijaan Keskusta säilyttää edelleen enemmistönsä eduskunnassa. Myös pääministerin salkku pysyy edelleen Keskustan hyppysissä. Entä onko kunnallispolitiikassa nyt tulossa muutoksia?
”Ei”,totesi puhemies Paavo Lipponen eilen Yleisradion uutisten haastattelussa. Kuitenkin myös monilla politiikan asiantuntijoilla on asiasta oma vahva mielipiteensä:
”Ei”, totesi muun muassa Helsingin yliopiston Politiikan tutkimuksen laitoksen johtaja Arne Sälpä.

Oppositiossa mielipiteet jakautuvat

Suurin oppositiopuolue Kokoomus saavutti huomattavan voiton lisäämällä äänimääräänsä huomattavasti edellisistä vaaleista. Kokoomuksen riveissä onkin selvä näkemys siitä, syntyykö nyt muutoksia:
”Ei” kommentoi verekseltään napattu Kansanedustaja Ben Zyskowicz. ”Tai siis tuota… juusiis ei. Ei.” Jatkoi Zyskovicz vielä pitkälle iltaan.
Opposition toisella laidalla asiasta keskusteltiin myös illan mittaan. Vasemmistoliiton ylimääräisessä puoluekokouksessa kävikin melkoinen suhina.

”Kuuliko joku? mitä ne kysy? Oikeesti, mitä vittua?”
pohdiskeli tilannetta puolueen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Tällä välin SDP on edelleen säilyttänyt asemansa kunnallisvaalien suurimman äänisaaliin siepanneena puolueena.

Read previous post:
Sää tänään perjantaina

Sään tila on ollut vakaa jo useita päiviä, eikä suuria heilahduksia ole luvassa lähipäivinä.

Close